ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Tisíce letákov o pomoci do schránok obyvateľom Trnavy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Združenie STORM |MM|   Združenie STORM už viac ako 15 rokov pracuje v téme prevencie drog v meste Trnava. Poskytujú anonymné sociálne poradenstvo ľuďom užívajúcim drogy a zároveň chcú posilniť povedomie o pomoci aj medzi bežnými obyvateľmi mesta.

Projekt Mobilné poradenstvo, ktoré podporilo mesto Trnava, je zacielený na propagáciu možnosti poradenstva, pomoci a podpory pre všetkých, ktorých sa téma drog a závislostí týka. Obyvatelia dostanú do schránky leták s informáciou o tom kedy a kam môžu volať a obrátiť sa na odborníka – pracovníka Združenia STORM.

 

Ako celý proces funguje?

„Chceme dostať do povedomia možnosť pomoci najmä pre blízke osoby ľudí, ktorí užívajú drogy, alebo sami experimentujú a nevedia na koho sa môžu obrátiť. Každý, kto má záujem o poradenstvo a pomoc nám napíše SMS na telefónne číslo: 0915 908 814 a my sa mu ozveme, zistíme problém a dohodneme ďalšie riešenie. Buď ho nakontaktujeme na ďalšie pomáhajúce organizácie alebo budeme v poradenstve pokračovať my – osobne či telefonicky alebo online.“ približuje projekt jeho koordinátor Mgr. Pavol Vančo.

 

Letáky budú distribuované v priebehu júna až septembra do 4 lokalít mesta prostredníctvom Slovenskej pošty v celkovom náklade 30 000ks. V schánke si ich nájdu najmä obyvatelia Družby, Tulipánu, Prednádražia a starého mesta.

 

„COVID 19 zanecháva výrazné stopy a jednou z nich je aj vyššia miera experimentovania či užívania drog. Sociálnym poradenstvom chceme podchytiť práve tú skupinu ľudí, ktorí nevedia ako ďalej, nemajú sa na koho obrátiť, alebo sa boja navštíviť inštitúciu. Naše služby sú zadarmo a anonymné, čo zvyšuje bezpečie a pocit istoty u klientov.“ dodáva koordinátor.

 

Pre viac informácií nás prosím kontaktuje na info@zdruzeniestorm.sk alebo 0905 943 229.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img