ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Od 1. júla bezplatné MOM-ky končia. Kde sa budú môcť Seredčania otestovať? Aktualizácia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Stovky mobilných odberových miest k 30. júna končí svoju činnosť. Ministerstvo zdravotníctva s nimi po novom nepredĺžilo zmluvy. Občania sa otestovať od začiatku júla budú môcť najmä v zdravotníckych zariadeniach.

Aj keď testy už nie sú tak potrebné ako pred niekoľkými týždňami, vždy sú aktivity a podujatia, kde je osoba povinná sa negatívnym výsledkom preukázať. Aktuálne sú to svadobné hostiny, kary, večierky, interiéry akvaparkov či diváci aj súťažiaci na vybraných športových podujatiach. S cieľom priniesť občanom Serede bližšie informácie o možnosti testovania, oslovili sme Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Galante. Regionálna hygienička MUDr. Iveta Šuleková nám odpovedala, že RÚVZ momentálne nedisponuje bližšími informáciami o novej testovacej stratégii.

Seredčania sa naďalej, teda aj po 1. júli budú môcť otestovať na Trnavskej ulici, kde odberné miesto prevádzkuje spoločnosť Phoenix Corporation. Za vykonanie testu už ale budete musieť platiť.

Naša spoločnosť sa rozhodla, že bude svoje mobilné odberové miesto prevádzkovať aj naďalej za veľmi výhodných podmienok pre samoplatcov,“ vysvetlil David Gavala z Phoenix Corporation a ďalej nás informoval, že spoločnosť od 28. júna poskytuje testy nasledovne:

ATG Test – objednávka cez www.momky.sk – 9,99 €
ATG Test – platba na mieste – 14,99 €
PCR Test – klasický – 65 €, alebo kloktací – 70 €

Na ATG výsledok sa čaká 15 min, možnosť certifikátu v anglickom jazyku na vyžiadanie. PCR výsledok je cez sms a e-mail do max. 36 hodín (štandardne už do 12 hod.) Nové sú aj prevádzkové hodiny a to od 8:30 do 13:30 hodiny od pondelka do nedele.

Mobilné odberné miesto na Trnavskej ulici do dnešného dňa vykonalo 33 575 testov a z toho bolo 338 pozitívnych.

—-

AKTUALIZÁCIA:
Oneskorenú odpoveď nám zaslala aj Jana Fedákova zo siete nemocnic Svet zdravia a poliklinik ProCare
Záujemcovia sa budú môcť čoskoro otestovať antigénovými testami v galantskej nemocnici. Vzhľadom sa ukončenie zmluvy s MZ SR budeme poskytovať antigénové testovanie za poplatok, ktorý však bude oproti iným komerčným antigénovým MOM jedným z najnižších na trhu. Záujemca dostane výsledok antigénového testu v dvoch jazykových mutáciách – okrem slovenčiny aj v angličtine, ktorý môže využiť pri ceste do zahraničia. Začiatkom mesiaca júl ešte nebude potrebné sa registrovať na antigénové testovanie vopred, záujemcovi stačí prísť do odberového miesta počas zadefinovaných prevádzkových hodín. Aktuálne však pripravujeme aj možnosť online objednania sa vopred.
PCR testy realizujeme štandardne naďalej na základe indikácie a prihlásenia cez korona.gov.sk.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img