ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Nebezpečné hry na vagónoch a koľajisku. Na toto upozornite deti ale aj mládež

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|  Policajti železničnej polície evidujú za minulý rok v rámci nášho kraja 9 úmrtí a 2 ťažko zranené osoby. Tento rok zomreli v koľajisku už 2 osoby.

Deti a mládež vyhľadávajú adrenalín. To ich ale môže stáť vlastný život.

Nedávno prišli o život dve mladé študentky, ktoré pre pár akčných záberov na sociálne siete riskli to najcennejšie. Nešlo o ojedinelé prípady a v rámci utuženia vzťahov v partii, keď sa mladí medzi sebou hecujú, kto dá viac, sú ochotné  deti ale aj mládežníci vyskúšať veci, s ktorými by mimo skupiny nikdy nesúhlasili. V štýle stihnem – nestihnem zabudnú na všetky zásady bezpečnosti a urobia najfatálnejšiu chybu vo svojom živote.

Ľudia sa na koľajiskách sami vystavujú nebezpečenstvu, predovšetkým svojím ľahostajným správaním a neopatrnosťou. Evidujeme aj prípady, keď nielen školáci, ale aj dospelí vbehnú na koľajnice so slúchadlami na ušiach a nepočujú prichádzajúci vlak. Pri strete s vlakom ide vo väčšine prípadov o smrteľnú zrážku. Treba si uvedomiť, že vlak je mnohotonový kolos, ktorého brzdná dráha môže byť až niekoľko sto metrov.

Rovnako sa človek vystavuje veľkému nebezpečenstvu, ak sa zdržiava v blízkosti elektrického vedenia. Myslite na to, že elektrický prúd si hľadá najkratšiu cestu do zeme. Na to využíva všetky „vodivé predmety“, teda aj ľudské telo. Sila prúdu na elektrickom stĺpe je cca 25000 voltov.

 

Zákon výslovne zakazuje:

–          zdržiavať sa v ochrannom pásme koľají

–          chodiť priamo po koľajnici

–          prechádzať cez koľaje v miestach, kde je to zakázané

–          postaviť sa medzi koľaje a zotrvať na nich

–          prebehnúť cez železničné priecestie v čase spustených závor alebo blikajúceho červeného svetla

–          vyliezať na odstavené vlaky a vagóny

–          pohybovať sa v priestoroch stanice mimo povolených miest

 

Polícia upozorňuje ľudí, aby sa správali zodpovedne a rešpektovali bezpečné zóny na nástupištiach a aj mimo nich. Prichádzajúci vlak vytvára okolo seba silné prúdy a víry vzduchu, ktoré vás môžu stiahnuť priamo pod jeho kolesá.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img