ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Rodiny dostanú jednorazový pandemický príspevok

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MPSVR SR |MM|  Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny urobilo ďalší krok pre pomoc ľuďom. Jednorazový pandemický príspevok pre pomoc najnúdznejším rodinám vyplatíme vo výške 333 Eur. Prvé príspevky budú úrady práce automaticky posielať už v priebehu augusta. V nasledujúcich mesiacoch tak postupne pomôžeme viac ako 730-tim tisícom detí, ktorým spoločne rozdelíme viac ako 120 miliónov eur.

 

Ako prví dostanú jednorazový pandemický príspevok rodiny s deťmi, ktoré sa vplyvom situácie s Covid-19 ocitli v hmotnej núdzi. V tomto prípade je podmienkou obdobie od marca 2020 do apríla 2021, kedy si rodina nárok na pomoc v hmotnej núdzi uplatnila. Dnes je to na Slovensku viac ako 7-tisíc takýchto rodín, v ktorých žije vyše 13 500 nezaopatrených detí. Vyplatená jednorazová suma im pomôže preklenúť toto náročné obdobie a zmierniť tak osobné dopady pandémie či zlepšiť podmienky pre tieto deti.

 

„Pomoc rodinám je mojou prioritou a preto pomôžeme deťom z rodín, ktoré počas pandémie spadli do hmotnej núdze. Každé z nich tak dostane jednorazový finančný príspevok vo výške 333 eur a každý, kto naň má nárok, ho dostane automaticky. V druhej fáze pomôžeme aj ďalším rodinám s deťmi, a to formou mimoriadneho prídavku na dieťa,“ uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak.

 

Jednorazový príspevok tak už v auguste dostanú konkrétne rodiny, ktoré najviac ekonomicky utrpeli v dôsledku pandémie, stratili zamestnanie či iné sociálne istoty a objektívne sa ocitli v existenčných problémoch. O 333-eurový príspevok netreba žiadať ani ho nijako dokladovať. Jeho vyplácanie zabezpečia úrady práce, a to formou zaslania priamo na účet alebo poštovou poukážkou.

 

Následne sa jednorazová pomoc bude vyplácať v rámci systému mimoriadneho prídavku na dieťa. Jeho hodnota bude 200 eur. Určená je pre rodiny, ktorých príjem je do výšky 2000 eur v hrubom (t.j. 1474 eur v čistom). Na mimoriadny prídavok tak bude mať nárok viac ako 730-tisíc nezaopatrených detí. Spoločná vyplatená suma bude predstavovať viac ako 120 miliónov eur.

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Zasa doplacam na to, že vo firme robím 24 rokov. Moje deti si to nezaslúžia, lebo manželke príde na účet len 500 € ale ja kazim priemer. Zato naša minorita si bude užívať pekné peniaze.

  2. To je všetko pekné, ale otázka znie, odkiaľ chcú na to brať? Doteraz nedostali podnikatelia vyplatenú pomoc, ktorú mali sľúbenú a mnohí museli svoje podnikanie ukončiť, čím prišli o zamestnanie mnoho ľudí. Rozhadzujú tak, ako by tie peniaze z neba padali. Ale pre opatrovateľky doterajšie platy musia stačiť. Zvýšenie odmieta. Aj na svojvoľné nakúpenie vakcíny bez súhlasu ostatných si p. Matovič našiel peniaze. No čo ešte ten človek povyvádza? Spravili capa záhradníkom.

  3. Keď chcú pomôcť rodinám, tak by poslanci nemali po ukončení volebného obdobia si odnášať počítače domov ako vlastný majetok, ale mali by byť darované buď školám, alebo deťom, ktoré si to nemôžu dovoliť kúpiť. Mečiar zaviedol toto rozkrádanie a ostatným sa to zapáčilo a pokračujú v tom i naďalej. Z cudzieho krv netečie.

  4. No, naši páni takto neuvažujú. Lebo ľahšie a bez námahy je ich podporovať, a hlavne z našich peňazí a nie z ich, ako ich prinútiť, aby si na seba zarobili. Len otázka znie, ako dlho to takto pôjde, ako dlho to vydrí, dokiaľ sa budeme zadlžovať. Ale dlhy bude niekto musieť splácať.

  5. Teraz daj tvoj múdry komentár…
    JE TO PĽUVANEC SLUŠNÝM PRACUJÚCIM ĽUĎOM A ICH RODINÁM…
    my zase dostaneme úver na celý život 👍
    Milión sem milión tam

  6. asociáli by nemali dostať žiaden pandemický príspevok, pretože oni sociálne dávky nestratili mali ich stále, žiadne obmedzovanie, nestratili žiadne zamestnanie, keďže nikde a nikdy nerobili

  7. Dnes som cestovala vlakom a cigánka bola bez lístka.Sprievodcovi povedala,nech jej dá lístok a keď mala zaplatiť,že nemá peniaze.Sprievodca povedal,že zavolá políciu,ona mu odvrkla,nech zavolá aj 200 policajtov.Vzdal to a nezavolal nikoho.To dokedy si budú takto dovoľovať,oni môžu bozaj všetko? Nech by bol bez lístka biely,toho by nenechal len tak odísť.

  8. Dojdi do osady kde nehnuteľnosť je miestnej fabriky ale bývajú tam dadence, na pozemku zo 21ks nákupných vozíkov , no a veď nebudeme predsa nosiť až domov v rukách a kupovaných igelitkách… skúste si to dovoliť vy, čo platíte dane a chodíte do roboty ako s vami zamecú… dokedy to bude trvať? Tý čo chodia do roboty a všetko podctivo platia a snažia sa slušne žiť sú na posmech, napr ako 333 € deťom zo sociálne slabých rodín??? A čo tý co si zoberú úver na 30 rokov majú dve slušné detičky tý sú za vodou a nezaslužia si? Je to na posmech, treba však zvýšiť pôrodnosť …

  9. Mali by dat len tym co su v nudzi kvoli corone.a nie takym co su v nudzi cely zivot..vacsina z nas sme kvoli corone o vela prisli takze my si nezasluzime teda nase deti za to ,ze sme neni v hmotnej nudzi?mali dat kazdemu dietatu a nie robit rozdiely

  10. A dobre tak! Co ludia chceli, to si zvolili. Ked niekto cumi do debilizatora, podcenil samovzdelavanie resp. ani nevie co to je a nepamata si ani ucivo zakladnej skoly, tak si zasluzi presne toto co tu je!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img