ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Uvoľňovanie opatrení prichádza skoro a následky pocítime na jeseň

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

„Do Chorvátska toto leto bez testu či karantény“ – aj takéto pozvánky na letné cestovanie prinášajú médiá a lákajú tým ľudí na letnú dovolenku. Dovolenka ako taká je v poriadku, no jej absolvovanie bez testov či karantény v čase šírenia nových mutácií vírusu nie je zrovna dobrým nápadom. A s najväčšou pravdepodobnosťou sa nám neoplatí. Očkovanie populácie postupuje pomaly a ľudia stratili ostražitosť. Žijúc vo falošnom presvedčení, že je všetko OK s najväčšou pravdepodobnosťou v letoviskách obsadených ľuďmi z celej Európy stretajúcimi sa de facto s ľuďmi z celého sveta je viac ako pravdepodobné infikovanie tými najnovšími mutáciami, o ktorých existencii s najväčšou pravdepodobnosťou ani netušíme.

Patrím medzi ľudí, pre ktorých je cestovanie svojim spôsobom významnou časťou života, cieľom trávenia voľného času a v podstate jedinou formou relaxu, no tak ako som sa vyjadril v rozhovore pre časopis Život začiatkom minulého roka, je potrebná ostražitosť, nie panika, no za žiadnych okolností ani nie podceňovanie tohto vážneho problému.

Cestovať áno, no určite s dodržaním takých opatrení, ktoré eliminujú možnosť šírenia nákazy a zavlečenia nových mutácií do krajiny.

Mám za to, že pri koronakríze zlyháva aj samotná EÚ, ktorá má prostriedky na uzatvorenie a prísnu kontrolu minimálne schengenskej hranice a vytvorenie jednotných pravidiel prechodu cez hranice, účinnej kontroly, čo sa žiaľ nedeje.

Na základe dnes už viac ako ročných skúseností by malo byť jasné, že rozdielne opatrenia v jednotlivých krajinách a rôzne účelové uvoľňovanie týchto opatrení agóniu len predlžujú a šíreniu vírusu, resp. jej eliminácii Covidu-19 nebránia.

Malo by byť na každom jedincovi, aby si uvedomil, že hodne pravdepodobný jesenný lockdown v krajine ekonomicky zlikviduje aj ten zbytok podnikateľov, ktorý doteraz ako tak prežili.

Patrím ku generácii, ktorá prežila normalizáciu po 1968, socializmus, revolúciu v 89-tom, mečiarizmus a samotného Mečiara, veľké očakávania zo vstupu SR do Európskej únie, bačovanie a rozkrádanie krajiny národovcami, nominantami Smeru a aj snahy o výrazné zmeny v riadení štátu a politickej kultúre staré necelé 2 roky.

Vyzerá to tak, že prežijeme aj Covid a s ním spojené opatrenia, otázka je, aké následky to v našich životoch a podnikateľskej histórii zanechá.

Moskva sa uzatvára a v Rusku  budú vakcinovaní ľudia povinne. Veľká Británia oddialila ukončenie opatrení o mesiac. Áno, frustrácia a snaha žiť „normálne“ je veľká. No v tejto dobe by mal zvíťaziť rozum a nemali by sme si to pokaziť sami, keď už politické špičky aj v EÚ to opätovne vidia „svojimi očami“.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Anonym 22. júna 2021, 18:35 – prave ze odbornikom doverujem. Ti ludi vyzyvaju aby necestovali. Odbornici a ludia so skusenostami s cestovanim tusia, ako dopadneme po letnych dovolenkach, na ktore je verejnost vyzyvana.

    Opakujem – som aj za cestovanie, no s prisnejsimi opatreniami a pre ockovanych ludi.

  2. V tom s vami súhlasím. Ale je len na našich autoritách, ako sa s tým vysporiadajú. Do Chorvátska sa dá ísť v pohode, po návrate na Slovensko sa im to dá trochu osladiť povinnou karanténou. Vraj sa čosi chystá, len aby zas nebolo neskoro.

  3. Pán Majko má pravdu.Čítala som ten článok v časopise Život a hovoril aj tam dobre.Má pravdu že musíme používať ochranu a byť očkovaný.

  4. A ten čo sa nedá zaočkovať zo slobodnej vôle na toho bude poukazovať? Alebo budete haldzať kamene?

  5. Ty čo sa voláš „Chcem sa spýtať“. V tejto liberálnej totalite neexistuje slobodná vôľa. Existuje iba dobrovoľne „nasilu“. My zdraví,menej šialení,teda neočkovaní budeme onedlho diskriminovaní a označovaní ako škodná. Celý tento svet ide do sračiek…

  6. Daniel, 3 vlna je len otázkou času a pôjde naprieč celým svetom. Referendum potrebuješ vo vlastnej hlave medzi zostávajúcimi bunkami v tvojom mozgu, lebo aj tie tam majú zjavne chaos a nevedia posúdiť realitu!

  7. Ty čo sa voláš Daniel? : Keď ťa onedlho pochovajú kvôli tej úžasnej vakcíne,s radosťou si pôjdem zatancovať na tvoj hrob !

  8. Daniel ja chodím na hrob môjho najlepšieho kamaráta, ktorý predstav si zomrel na Covid (54 rokov). A nepomohol mu ani Ivermectin, ani nič. Proste nevedel zrazu lapiť dych a keď sa mu zdalo, že sa to lepší, tak bolo po ňom. Predtým úplne zdravý chlap. Tak si prosím ťa tie tvoje dementné reči s 3. vlnou a referendom nechaj pre seba a tancuj na hroboch svojich príbuzných a nie na cudzích. Podľa teba sa celý svet dohodne na 3. vlne, len aby zabránili referendu, dokonca plánuje kvôli nášmu referendu zasadať G8, valné zhromaždenie OSN a aj NATO.

  9. Takze tu teda uz mame aj Delta variant koronavirusu. Zatial sa vlastne nic nedeje, su len dvaja infikovani. Uvidime o dva tyzdne, nasledne o mesiac a potom niekedy koncom prazdnin. No a koniec septembra si uz mozno „uzijeme“…

    Skutocne nejde o ziadne strasenie, je to realita a do sraciek ide cely svet. My to mame o nieco tazsie, kedze balancujeme niekde medzi rusofilstvom kombinovanym nenavistou voci USA a Zapadu a opacne, uvedomenim si miesta sucasneho Slovenska a hodnot reprezentovanymi Zapadom.

    Rusi na tankoch u nas asi boli malo a aj niektori mladi ludia by si mali zazit cakanie na toaletny papier a strelbu na hraniciach, ked by sa chceli pozriet za Zeleznu oponu.

  10. Vedla v ČR mali prvé dva prípady delty pred pár týždňami, dnes sa už bohužial začína šíriť komunitne a tomu sa určite nevyhneme ani my…v Anglicku čísla nakazených zase stúpajú (otázka jak im očkovanie pomože nezahltit zdravotný systém), v Rusku tiež a vymýšlajú povinné očkovanie a to všetko len preto aby u nás zmarili referendum…:-D

  11. Rr k doktorovi nechodím lebo ja som zdravý a preto že som zdravý,nepotrebujem aby do mňa pichali čosi o čom nikto nič nevie. A evidentne tie úžasné vakcíny nezaberajú.
    Ako povedal Juraj Mesik : To čo sa vo svete deje,je jeden masový experiment s podávaním experimentálnych vakcín…
    To s tým referendom len konšpirujem lebo kedysi šašo z TT túžil po referende a teraz keď je pri moci sa mu referendum vôbec nehodí.

  12. P. Majky akáže je účinnosť vakcíny? (Časovo)
    Prečo môžem získať nejakú výhru pri zaočkovaní?
    Daj mi seriózne odpovede! Robím v reklame a pripadá mi to ako marketing, a marketing predáva a prečo sa predáva aby som zarobil…

  13. Pre Majkyho: no ja niesom odbornik a ani nechcem nieco tvrdit ze je pravda, iba co si myslim, ze to skusaju cez rozne ceny, mozno prispevok, lebo je tu kopec ludi, ktori si stale myslia ze ide o experiment, takze si nechcu do seba nieco pichat. to % je dost vysoke, a kedze svet je presvedceny, aby sa neopakavala dalsia vlna, tak je riesenie ockovat. toto je len snaha motivovat ludi sa ist ockovat, nie reklama..i ked samozrejme, zaraba sa..

  14. Pre Majkyho 23. júna 2021, 11:12..pretože to je celospoločenský záujem…rovnako ako to aby ludia nebrali drogy, nefetovali a nefajčili, aby jazdili autom bezpečne, aby sa pred cestou pripútali, aby cyklisti nosili helmy, aby ludia chodili na preventívne prehliadky a aby sa aj očkovali (a nielen proti covidu)….preto sa na to robia marketingové akcie, čo by si ako marketér mohol vedieť….v týchto prípadoch je prevencia a predchádzanie úrazov omnoho lacnejšie ako odstranovanie následných škod, liečba alebo lockdowny….takže áno, vo finále ide o prachy – aby sme nemuseli vynakladať miliony na liečbu chorých a miliardy na lockdowny..v tom porovnaní je podporná kampaň za pár stotisícov nič…

  15. Čo sa týka tej delty, otázka nebola či bude, ale kedy bude. Chyba je, že z dovoleniek sa začnú vracať prví dovolenkári a stále to nikomu nevadí. Opakovať nezvládnutý scenár z minulého leta bude dosť ostuda.

  16. Dnes spravy tlacovych agentur a medii – na Slovensku mame Delta variant. Co bude dalej?

    No nic, len dalsi pruser, lebo tazko verit, ze opatrenia budu este pred dovolenkami…

    … ked ja by som sa tak strasne chcel mylit …

  17. Najlepšia a najlacnejšia prevencia je obmedziť pohyb ľudí … ale to zas by boli plné psych liečebne… ľuďom to pomaly začína prepínať a potrebujú žiť a nie ži

  18. NEZABÚDAJME!

    Včera uplynulo 80 rokov čo Nemecko zaútočilo na Sovietsky zväz. Pritom niekto nám tu stále navráva, že zo západu prichádza len dobro. No i tak še to dá.

  19. Jozef ale Slovensko išlo do vojny pod nátlakom a veľa vojakov hneď prebehlo k Rusom…
    Ale toto je o umelo vyrobenom covide a nie o 2.sv.vojne

  20. Jozef nepoúčaj ma tu o histórii,hlavne o tej o 2.sv.vojne ! Tuka bol Hitlerov stúpenec ale to tu asi nebudeme preberať,že ?
    STARÝ „UJO“,to je v poriadku.

  21. pred vyše mesiacom prebehla v novinách správa, že máme na slovensku človeka v izolácií, ktorý mal potvrdený indický vírus (delta) a bol pricestovaný z indie. Dnes v rádiu hovorili o tomto paciente, akoby sa to bolo stalo včera. Zaujimavé že?

  22. No, asi som sa mylil, ked som ocakaval problemy sposobene uvolnovanim opatreni az na jesen. Mame polovicu prazdnin a su tu. Pocet infikovanych stupa – Japonsko, Chorvatsko, Grecko, Nemecko – vlastne prakticky vsade.

    Neni to dobre a vyzera to tak, ze bude horsie este do septembra.

  23. Nakolko uz je jasne a dokazane vo svete ze aj 2Xzaockovanie je sirenie virusu rovnake az nie vecsie ako u nezaockovanej populácie uz davno mala platit karantena pre kazdeho kto prejde hranice.

  24. Dnes na otvorení trhoviska nikto nemal rúško. Ani primátor. Všetci sa tvárili že je po korone a všetko je ok. Ale nie je.

  25. Je jasne a dokazane vo svete, ze 2x zaockovani iba v 10% z nich je schopnych sirit virus o minimalnej naloži, 5% potrebuje hospitalizaciu. Mame tu tretiu vlnu delta variant pocet nakazenych stupa, zaockovanost 30%, delta variant je infekcnejsi o 50%, naloz nasobne vyssia, priznaky miernejsie, pocet lekarov mensi, zdravotnicky personal mensi, druha vlna bola za ciarou moznosti, rozhodoval faktor perspektivy. Tretia vlna bude trvat asi 2 mesiace, maximalne 3. Lockdown nebude, skoly sa nezavru, vieme ze pride k uplnemu premoreniu, post covid syndrom odhad 300 tis., je predpoklad, ze v ramci EU budeme hviezda, ze nas nikto neprekona, v ramci EU nema pravdepodobne nikto take percento preockovanosti a sucasne take moznosti zdravotnictva. Očkovanie vcera bolo uz neskoro. Tak uz o ockovani nemusime debatovat, vakcini darujme Namíbii, nech sa nepokazia. Nehadajme sa uz o očkovaní, cas na to je uz za nami. Teorie o experimentalnej vakcine bol ranny stredovek ako vystrihnute z historickej literatury.

  26. Cyprus populácia 876 000 obyvateľov. Aktuálny denný prírastok pozitívnych 527. Preočkovanosť asi dva krát taká ako v SR. Počet aktívnych prípadov 15382.
    Celková smrtnosť 499. Ak by sa nám chceli vyrovnať so zdravotníctvom museli by mať Total Deaths cez 2000. Takže na nás nemajú. Štvrtá vlna už u nich zostupuje, ak to tak bude tak bola najväčšia a najrýchlejšia. Skutočne je predpoklad, že to rýchlo prejde. Na počet obyvateľov mali viac nakazených ako my, aj tak menšiu smrtnosť.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img