ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Cudzinci cestovali lietadlom, autami aj pešo, kým sa dostali na Slovensko

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  V nedeľu v noci (20.06.2021) policajti kontrolovali pri humenskom obchode tri osoby, ktoré pri zisťovaní totožnosti uviedli, že sú z Bangladéša. Pri hliadkovej činnosti chvíľu po tom spozorovali ďalšiu osobu, ktorá im povedala, že je z Indie. Cudzincov policajné hliadky predviedli na oddelenie, kde ich už čakali kolegovia z cudzineckej polície z Michaloviec.

Počas procesných úkonov troch cudzincov, policajti zistili, že sú štátnej príslušnosti Bangladéš, že odcestovali z domovskej krajiny 5.mája letecky do Dubaja. Ich cesta bola organizovaná formou prevádzačstva. V domovskej krajine zaplatili prevádzačovi viac ako 15.000 eur za osobu, za to, že ich dostane do Francúzska.

Ich cesta však nebola jednoduchá, po prílete im prevádzač zobral cestovné doklady a mobilné telefóny. Z Dubaja cestovali loďou, potom prestúpili do auta, viezli ich ukrytých  v kufri, v  návese nákladného vozidla a museli ísť aj peši. Po celej trase v Európe vôbec netušili, v ktorej krajine sa nachádzajú. Po dvoch týždňoch strastiplnej cesty ich objavili slovenskí policajti.

Príbeh Inda bol podobný, odcestoval pred dvadsiatimi dňami z domovskej krajiny letecky a jeho cieľovou krajinou malo byť Rakúsko. Aj jemu pomáhali prevádzači, za čo im zaplatil v prepočte približne 17.000 eur. Po vystúpení z lietadla ho čakal neznámy muž, ktorý mu zobral cestovný doklad a organizoval ďalšiu cestu. Cudzinec cestoval osobnými autami približne štyri dni, potom ho vyhodili z auta, zbili, a keď sa prebral, putoval peši lesom až opäť stratil vedomie. Policajti mu ihneď zabezpečili lekárske ošetrenie.

Z dôvodu obáv o svoje životy sa cudzinci nechcú vrátiť do svojich domovských krajín a požiadali o udelenie azylu na území Slovenskej republiky.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Postupne ich sem zvlákajú a keď ich tu zadržia tak ich tu už nechajú, takto sa robí imigracia nenásilne bez protestov a čistou náhodou

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img