ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Dnes oslavujeme Deň otcov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Deň otcov stále patrí medzi tzv. neoficiálne sviatky. Nie je totiž tak uznávaný ako Deň matiek alebo Medzinárodný deň žien. Otec pritom rovnako ako matka má v rodine nezastupiteľné miesto.

Ako uvádza wikipédia tradícia Dňa otcov vznikla v meste Spokane v štáte Washington, už v roku 1910. Američanka Sonora Smart Doddová si chcela uctiť všetkých otcov, ako bol ten jej. Keď sa dozvedela o úspešnej kampani Anny Marie Jarvisovej, ktorá vybojovala zavedenie sviatku matiek navrhla, aby podobný sviatok mali aj všetci otcovia. Doddová chcela zaviesť tento sviatok na pamiatku svojho otca, ktorý bojoval v občianskej vojne a po smrti svojej ženy vychovával šesť detí. Prvá neoficiálna oslava sa konala v deň narodenín jej otca 19. júna 1910. Popularita sviatku narastala a tretia júnová nedeľa sa postupne stala sviatkom všetkých otcov. V roku 1966 prezident Lyndon Johnson podpísal prezidentské vyhlásenie, v ktorom určil tretiu nedeľu v júni ako oficiálny sviatok Dňa otcov.

Kým staršia generácia tento sviatok veľmi neakceptuje, u mladších sa dostáva do popredia. Slová nám potvrdili aj na Materskej škole D. Štúra: „Na Deň matiek vždy s deťmi pripravujeme program, ktorý je venovaný ich sviatku. Je to emotívne a krásne vidieť dojaté mamičky. Preto učíme deti, že aj otec si zaslúži uznanie a prejav lásky. Na Deň otcov kreslíme obrázky, vyrábame darčeky alebo deti učíme básničky, ktoré potom doma recitujú svojim ocinom. Hoci spätnú väzbu nevidíme, sme presvedčení, že tak ako maminy aj každý otec je dojatý. „

Takže milí otcovia, ockovia a tatinkovia, želáme Vám krásny sviatok!
Nech Vás Vaše deti ľúbia a robia Vám iba radosť!

foto: instagram, zdroj:wikipeédia

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img