ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Kampaň NEZABUDNI NA MŇA V AUTE pokračuje aj tento rok

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  Kampaň Nezabudni na mňa v aute vám už určite nemusíme ani predstavovať, spustili sme ju v roku 2018 a pokračujeme aj tento rok.

Počas štyroch rokov sme na celom Slovensku rozdali takmer 100 000 letákov a samozrejme pokračujeme ďalej. Preto ak máte v aute detskú autosedačku, nebuďte prekvapení, je veľmi pravdepodobné, že si už čoskoro nájdete za stieračom letáčik Nezabudni na mňa v aute. Je to názov kampane, ktorej cieľom je upozorniť na nebezpečenstvo ponechania dieťaťa v rozhorúčenom aute. Tento rok sme v rámci kampane pripravili rozhovory so špičkovým forenzným psychológom PhDr. Martinom Gronským PhD. o tom, ako sa nenechať stiahnuť do stereotypu dňa, ale naopak, sústrediť sa na to najdôležitejšie, že je životu nebezpečné nechať v rozhorúčenom aute dieťa a aké to môže mať následky na psychike príbuzných. Zabudnúť dieťa v aute je ako zabudnúť na seba. Je indikátorom toho, že sme vlastne mimo reality, pohltení každodennými povinnosťami a starosťami. Doba, ktorú žijeme je zložitá, vyžaduje najmä koncentráciu na seba samého. Dieťa žije v intimite svojich rodičov, ktorých považuje za múdre a autority a bezhranične im dôveruje. Dieťa cíti, keď má autorita toho priveľa, nebude im chcieť pridávať, a tak zostane tichučko trpieť,“ vysvetľuje psychológ. Rozhovory zverejníme postupne na facebooku Polícia SR.

Policajti po celom Slovensku ich budú rozdávať najmä na parkoviskách nákupných centier, kúpalísk, nemocníc, jednoducho všade tam, kde je možné stretnúť rodičov s deťmi.

Rodičom odporúčame, aby letáčik od polície umiestnili na viditeľné miesto v aute, aby pri opúšťaní vozidla mali na očiach, že nemajú dieťa nechať samé v aute. Ak rodičov zastihneme pri aute, spolu s letáčikom dostanú aj krátku prednášku o rizikách ponechania dieťaťa či psíka v rozpálenom aute.

Veríme, že takouto jednoduchou formou kampane, neustálym pripomínaním, prispejeme k bezpečnosti tých najmenších. Chceme odkázať všetkým rodičom, aby nikdy nenechávali svoje dieťa v aute. Stonásobne to platí pre aktuálne mesiace, keď aj tri minúty v zatvorenom aute môžu byť pre dieťa kritické a teplota sa môže vyšplhať aj nad 50 stupňov Celzia.

 

V roku 2018 sme v rámci kampane pripravili ukážku, ako správne a bezpečne rozbiť okno na aute, v ktorom ostalo zabudnuté dieťa. V roku 2019, ako pokračovanie kampane, sme pripravili ukážku poskytnutia prvej pomoci dieťaťu po vyslobodení z rozhorúčeného auta. Vlani sme sa zamerali aj na psíkov, ktorí tiež nie sú výnimkou a často zostávajú v aute, kým si ich majitelia odbehnú nakúpiť a podobne (všetky videá z live tlačoviek sú zverejnené na facebooku Polícia SR).

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img