ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Vzťah k mestu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ľubomír Veselický /15 JÚN 2021/
Na informácie o okolí reaguje každý inak. Možno je to spôsobené vyššími dennými teplotami, možno je chyba niekde úplne inde. No logika akoby sa z niektorých hláv vytrácala. Na sociálnych sieťach sa potom objavujú zvrátené názory o vinníkoch a zodpovednosti Príklady:
– Za požiar suchej trávy nie je zodpovedný ten, kto do nej hodil horiaci neuhasenú cigaretu, ale ten, kto tú trávu kosil, neodviezol ju, a nechal uschnúť na mieste.
– Za žuvačky na chodníkoch nie sú zodpovední rodičia detí, ktorí nestihli svoji ratolestiam vysvetliť, že žuvačku slušný človek nevypľuje na chodník, ale do najbližšieho odpadkového koša.
– Za znečistenie sú zodpovední tí, ktorí majú mesto čistiť.
– Za špaky pri krajnici nezodpovedajú , vodiči a vodičky, ktorí nonšalantne vdýchnu posledný šluk a vyhodia nedopalok cez otvorené okno auta , ale zamestnanci mesta, ktorí majú čistiť krajnice vozoviek.

Nedávno som sa pristavil pri dvojici, ktorá upravovala priestor pri bytovom dome na Pažitnej ulici. Malými drevenými palisádami si uchránili trávnik, na ktorý pred časom vychádzali vozidlá. Po daždi bývalo blato po celej dĺžke komunikácie. Nemyslím si, že tí dvaja to robili preto, lebo ich na to niekto vyzval. Ich motivácia bola jednoduchá. Chcú to tam mať pekné.

Každý sme iný. Niekto obetuje svoj čas i vlastné peniaze, aby pozemok, ktorý ani nie je jeho, bol pekný a úhľadný. Prezentuje svoj vzťah nielen k svojmu najbližšiemu okoliu ale aj k mestu v ktorom žije.

Takýchto ľudí počúvam rád a akceptujem ich názory a upozornenia na zlepšenie stavu verejných priestranstiev. Sami idú príkladom ostatným a našťastie je ich naozaj veľa.

Na druhej strane len ťažko môžem vážne vnímať kritiku za každý trs trávy v pukline chodníka, ak kritikovi rastie tráva z odkvapových žľabov niekoľko rokov. Ľudová múdrosť „ V cudzom oku vidí i smietku, a vo vlastnom ani brvno nevidí“ má naozaj niečo do seba.

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Cez trávnik pred poliklinikou urobili chodník zo zámkovou dlažbou, kde umiestnili lavičky, aby si mali kde pacienti sadnúť. Pri každej lavičke je tiež odpadový kôš. Samozrejme, ako inak, pri lavičkách na zemi sú pohodené ohorky od cigariet. Čo na to povedať? Vyplatí sa niečo urobiť pre takýchto ľudí? Koľko zákernosti a zlomyseľnosti sa v takýchto ľuďoch nachádza? Asi sa dobre cítia v špine a neporiadku.

  2. Anonym presne tak. Je to o mentalite. Asi pred mesiacom kosili a čistili kraje cesty z Vinohradov na Dvorníky. Nechali po sebe všetko čisté vyzbierané. A dnes ? Samá umelá fľaška ,plechovica,papiere všetkého druhu…
    Čistý debilizmus !

  3. Mozno by bolo dobre keby pan Veselicky napisal o tom ako si niektorí vybudovali k tomuto mestu az taký vzťah že toto mesto celý zivot len drancujú cecaju.

  4. Propaganda a neskutocna demagogia vychadzajuca z produkcie vedenia mesta a nami plateneho mytnika Veselickeho, voleneho zastupcu dve volebne obdobia z penazi obcanov vyplacaneho primatorom mesta Tomcanyim nezakonne, skutocne nepozna hranice.

    Jeden by povedal, ze hlbsie padnut nemozno a – mozno!

    Netusim, aku skupinu obyvatelov mesta chce Veselicky svojou propagandou oslovit, no len jednoduchy clovek uz na prvy pohlad neodhali chore porovnanie NEPLNEIA si povinnosti Mestom Sered uz v zakladnej sprave veci verejnych a udrzbe mesta a dobrovolnych aktivit obcanov vykonavanych vo volnom case a ZADARMO, resp. na vlastne naklady.

    Povazujem taketo necitlive a arogantne vystupovanie volenych zastupcov mesta za vysmech obcanov a dnes uz len rozmyslam, ci to Veselicky robi umyselne, alebo z neznalosti. Pravdou ale je, ze pre obcanov a obyvatelov mesta to je uplne jedno. Vysledok je totiz ten isty. Primator na meste v druhej najvyssej funkcii z penazi obcanov plati cloveka bez zabran a pudu sebazachovy, celozivotneho funkcionara schopneho pre moc urobit prakticky cokolvek a pre jej udrzanie snad este viac. Uplne predat svoju cest, tvar a charakter.

    Lubos, ostatne k Tvojej demagogii a arogancii uvediem v podrobnej analyze Tvojho clanku. 😉

  5. Pán Majko,čo Vás vlastne tak rozčúlilo.Pozorne som si prečítal ,čo autor článku napísal.Nevidim tam nič „demagogické ho“ a že klesol až na dno a čo ja viem čo ešte,proste celá plejáda slov,ktoré používate už celé roky na adresu mesta.Proste trápne.Ozaj neviem,kto môže brať Vaše nenávisti vážne.Minimalne Ti ľudia nie,ktorí majú na zreteli dobro a budúcnosť mesta.A pre mňa je úplne fuk,kto je práve u moci.

  6. Anonym 16. júna 2021, 12:24 – ale kde, ja nie som rozculeny. V Seredi po mojich OSOBNYCH skusenostiach so samospravou a tym, coho vsetkeho su predstavitelia mesta schopni, mna pravdepodobne nerozculi uz nic. A uz vobec nie Lubo Veselicky – ten mi dava len jeden namet za druhym na poukazanie ich ubohosti.

    Ze v jeho clanku nevidite nic demagogicke, ma nijako neprekvapuje. Som na to zvyknuty.
    Asi tri ci styri roky minimum ludi videlo pre mesto nevyhodny prenajom tepelneho hospodarstva sukromnej firme, porusovanie zakonov v mestskom bytovom podniku, snad dva roky Tomcanyi a Veselicky tvrdili, ze nezakonne vyplatenie odmien vo vyske 149 a pol tisica Eur je OK, ci pol roka fungovalo NEZAKONNE navazanie plastovych odpadov na MESTSKY POZEMOK v Malom haji za tolerovania tohto stavu primatorom Tomcanyim.

    Na toot a este na vela veci upozornujem VEREJNE roky a zial, zbykol som si ze chvilu trva, pokym TU PUBLIKOVANE veci potvrdia kontroly hlavnej kontrolorky, zistenia Slovenskej inspekcie zivotneho prostredia, ci vysetrovanie policie.

    Tak to jednoducho chodi – su ludia, ktori na nezakonnosti upozornuju, su taki, ktori nezakonnosti pachaju a su dokonca aj ti, ktori nezakonne konanie inych kryju. Dve posledne skupiny postupne koncia vo vazbe a nesledne v base.

    Stale verim tomu, ze pravo a spravodlivost neobide aj nas region…

  7. Vážení tak netreba odhadovať odpadky do koša, ani špaky, veď to niekto uprace, to je ta demagogia, treba vyberať pokuty a upratovacie čaty môžu slúžiť 24hodin denne

  8. ved sa pozrite na robotnikov co robia chodniky na Cukrovarskej ulici vsetky plastove flase a obaly z obeda su nahadzane v krikoch pri ceste primator by im to mal dat upratat ved su tam odpadkove kose

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img