ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Slávnostné odomykanie Váhu a spustenie plavebnej sezóny v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Bistro Raketa v Seredi na sobotu 12.júna usporiadalo slávnostné odomykanie Váhu. Ide o symbolický akt, kedy je vztýčením seredskej vlajky spustená plavebná sezóna pre všetkých vodákov.

Bistro rozšírilo svoje služby o výletné plavby minulý rok. Zakúpením lode Eleanor, tak pribudla v Seredi atrakcia, aká tu mnohým chýbala. Rieka Váh totiž ponúka nespočetné množstvo krásnych zákutí, ktoré môžu výletníci obdivovať priamo z vodnej hladiny. Eleanor patrí to kategórie malé plavidlo a označuje sa ako katamarán. Na palubu sa zmestí 11 pasažierov.

Po ukončení plavebnej sezóny v roku 2020 prešla výletná loď počas uplynulých mesiacov kompletnou opravou. Zrekonštruovaná bola podlaha, elektrika a najbližšie bude opravené aj prestrešenie. Richard Hričovský dopĺňa : „Sme radi, že sme dokončili aj nové mólo, prostredníctvom ktorého je uľahčený prístup na loď a naopak z lode. Využívať ho budú môcť aj všetci vodáci a veríme, že tým rozšírime mikroturizmus v regióne. V spolupráci s mestom v okolí zátoky pribudnú časom menšie móla, ktoré budú môcť využívať aj rybári. Všetko je ešte v štádiu plánovania.“ Po novom sa na plavbu budú môcť záujemcovia objednať aj prostredníctvom pripravovanej webovej stránky www.plavbypovahu.sk alebo na čísle 0944 065 606.

Na otvorenie plavebnej sezóny bol pozvaný aj zástupca primátora Ľubomír Veselický, ktorý poprial lodi Eleanor lepšiu sezónu ako bola tá vlaňajšia. O plavbe povedal: „Je iné vidieť oba brehy rieky z vodnej hladiny. Zaujímavý je aj pohľad na most zospodu, ako aj na šintavský breh, ktorý je je posiaty rybárskymi stanovišťami. Nie všade sa dá ale plaviť loďou, možné to je iba vo vytýčenej trase označenej bójkami. O ich osadení sme v našich novinách písali samostatný článok. Plavbu určite odporúčam, je to relax a dobrodružstvo. „

Loď je teda počas nasledujúcich mesiacov od dnešného dňa pripravená ukázať krásy okolitej prírody aj turistom.

Tak šťastnú plavbu Eleaonor !

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Akoby ani kovid nebol.Ziadne rozostupy – rusky – ruky. Neviete co ste tam chytili. Lubo co tu ta propagacia alkoholu a sukromnej spolocnosti? Ked beres grogy nelez do riti ich dealerom.

  2. Ľudia tešte sa, že tu niekto konečne dačo spravil pre oddych a decká.
    Hejtovať a ohovárať je odrazom vašich duší.
    Ak nezmeníte myslenie, ostane to tu aj vďaka vám stále iba „krumplová jama“.
    Alebo skúste vymyslieť dačo vy!

    Držím palce.

  3. Velmi nebezpecna akoze „loď “ to je ponton s motorom.a veru tie vesty by boli treba.ani psika svojho by som tam nepustila a nie este deti…a alkohol na vode…moooc nezodpovedne.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img