ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Situácia sa otočila: Tentokrát sú v akcii americké vojačky, zamerali sa na slovenských mužov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  V priebehu tohto týždňa sa venujeme podvodom tzv. „americký vojak“. V drvivej väčšine prípadov sa jedná o poškodené ženy, ale ako môžete vidieť situácia sa otáča, a v ohrození sú aj slovenskí muži. Registrujeme prvý prípad „americkej vojačky“.

O ČO IDE?

Podvodník si založí profil, kde použije fotografie cudzej osoby. Cielene hľadá na Facebooku ženy/mužov v strednom veku, ktoré nemajú partnera. Lámanou slovenčinou s pomocou internetového prekladača, ale aj dobrou angličtinou si s nimi začína písať. Pôsobí na ich city. Môže to trvať týždne až mesiace, než sa odhodlá na vypýtanie si peňazí. Žena/muž je v tom čase zamilovaná/ý. Verí, že si píše so skutočným vojakom/vojačkou, ktorý je vo vojnovej zóne, kde sa nedajú tak ľahko vybrať peniaze. On chce za ňou prísť, len potrebuje malú sumičku na letenku. Alebo jej najprv pošle balík, no treba uhradiť poplatky, ktoré jej akože potom vráti. Rozbieha sa kolečko, ktoré sa často končí stratou celoživotných úspor…

BOLO TO LEN OTÁZKOU ČASU

Tieto fotky nám poslal náš fanúšik, ktorý nám uviedol, že ho oslovil profil americkej vojačky, údajne pôsobiacej v Jemene. O tomto type podvodu samozrejme vedel a s podvodníkom komunikoval viac menej, aby mu jeho pokus o podvod znechutil čo najviac.

AMERICKÁ VOJAČKA V JEMENE

V tomto prípade vystupuje falošný profil na Instagrame. Osloví muža, nadviaže s ním kontakt, lichotí mu a nakoniec ponúkne vymyslený príbeh, ktorý končí vždy tým, že od vás váš „priateľ potrebuje peniaze“. V tomto prípade sa podvodník dostal do štádia, že sa zaujímal o osobné údaje možnej obete a keby si získal jej dôveru, sme presvedčení, že by došlo k požiadavke o zaplatenie poplatku, alebo inej vymyslenej sumy. Podvodník v tomto prípade operoval s tým, že má k dispozícii 1,5 milióna dolárov a chce sa o ne podeliť práve s našou možnou obeťou.

ČO ROBIŤ KEĎ VÁM PRÍDE SPRÁVA OD NEZNÁMEJ OSOBY

Prvá a najzákladnejšia rada je takéto správy mazať a nereagovať na ne.
Taktiež je dôležité sa s vlastnými príbuznými o tejto téme zhovárať. Ako vidíte, sú to nielen ženy, ale aj muži. Najmä staršie ročníky zasiahla „facebooková doba“ nepripravených a preto sa s nimi treba rozprávať o to intenzívnejšie.
Ak už došlo k odoslaniu peňazí, či zadaní čísla vašej platobnej karty, treba to bezodkladne oznámiť banke a polícii. Tu však treba mať na pamäti, že páchatelia sú často v tretích krajinách, ich vypátranie, potrestanie a získanie peňazí späť je takmer nemožné.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. keby tie Kravy-bitch vedeli ze u nas mozu chlapi verejne zmlatit babu nielen na Velku noc ale kedykolvek ze u nas Instambulsky dohovor este stale neplati tak by si s nasim Debilom nikdy-newer nepisali

  2. Pre Daisy 9. júna 2021, 14:32
    Prave si uviedla dovod preco sem pisu, hlavne ak pisu podobne intelektovo zdatnym jedincom ako si ty…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img