ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

„prečo sú všetky trávnaté plochy v meste neokosené? na žiadne ihrisko sa nedá ísť, deti majú trávu do pol pása. otras“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Stále častejšie obyvatelia mesta kritizujú vedením mesta nezvládnutú už aj úplne bežnú údržbu ako čistotu a kosenie verejných priestranstiev v meste Sereď.

Včera nám v redakčnej pošte obyvateľka Adriana napísala:

dobrý, viete zistiť od mesta, prečo sú všetky trávnaté plochy v meste neokosene? na žiadne ihrisko sa nedá ísť, deti majú trávu do pol pása. otras

Spýtame sa vedenia mesta. Nepokosené plochy v meste sú prakticky stále, takže otázka to je oprávnená.

Sú ale občania, ktorí kritiku vedenia mesta za nevykonanú či nekvalitne vykonanú im zverenú a nami obyvateľmi zaplatenú prácu  akosi nepripúšťajú. Je ich viac, napr. tento prípad:

„Anonym  Pán Majko,to aký zvatsovaci objektív ste použil na tú veľkú burinu na strkovom napise.Navrhujem tam postaviť takú búdku a jedného zamestnanca,ktorý bude mať na starosti len tu burinu,a okamžite ju zlikviduje,a to hneď pri zárodku.“

Netreba búdku, stačí plniť si povinnosti tak, aby burina nebola vo výške 1,5 m a nesiahala nad odparkované autá, či svojim vzrastom neatakovala okná na prvom poschodí.

Stav z dnešného rána na Trnavskej ulici pre sociálnymi bytmi, teda nehnuteľnosťou patriacou Mestu Sereď je na týchto fotografiách.

 

Vyzerá to tak, že dnes bude burina pokosená…

Ten istý anonymný diskutujúci napísal aj toto:

„Anonym    Pre Majko,neviem či je závislé na niekom finančné,to sa zrejme nikdy,nikto nedozvie,ale v každom,prípade a v každé situácie je VYSOKO NEOBJEKTIVNE,a na jedno oko nevidí.A to,že by mali byť médiá objektívne,to je prosím pekne naše nejaké prianie.No žiadne nie je a ani nebude.Je to,ako sa povie už normálny jav“

Propaganda a anonymné útoky na oprávnenú kritiku médií kritizujúcich „len“ skutočnú aroganciu moci a neplnenie si povinností v samospráve, namiesto verejnej  výzvy voleným zástupcom, aby s rozpočtom  15 miliónov Eur ročne  podali zodpovedajúci výkon a pre občanov priniesli aj náležitý výsledok.

Pýtame sa anonymného diskutujúceho – čo je neobjektívne na fotografiách burinou zarasteného predraženého a z odpadu vyhotoveného štrkového nápisu, či zadokumentovaného stavu na verejnom priestranstve?

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. to je Seredská Biodiverzita v praxi Keby vác opilcov po ceste domó hádzalo kosu aj tá tráva by bola menšá Otrovíme sa?

  2. Obyvateľka mesta ked chcela vedieť preco sa nekosi, mohla aj zavoolat alebo ist osobne sa opýtať na MsNV, tam by jej povedali presne a nie riesit cez Majka. A vysoka zelina prex socielnymi bytmi na trnavskej vam teraz vadi. Ked sa to tam skosi, zas to bude vadit, lebo neprisposobivym sa kosi a druhym nie. Bože ľudia, co by ste chceli……. Med bez kvetov, les a vseko vyasfaltovane…..

  3. pre 65
    obyvateľka možno aj volala na MsNV, ale ten už niekoľko rokov neexistuje. No dovolaj sa na neexistujúci úrad… To musela byť dlhá hibernácia.

  4. Keby len pred sociálnymi bytmi, ale pozrite na plochy za Jednotou alebo takzvaný Madona park atď. Tieto plochy mali byť pokosené už minimálne 14 dní a po celom meste je to rovnaké.

  5. Neviem, koľko kosačiek má mesto?. Ale keď kosia, vidím dve, okrem ručných. Ak majú len dve, tak kedy obídu celé mesto? Keď začne na jednom konci mesta a lež príde na druhý, môže začať znova. Tak isto, pri výsadbe a údržbe kvetových záhonov, vidieť robiť iba jednu ženu. Tak vlastne koľko pracovníkov na tieto práce mesto zamestnáva?

  6. Akú techniku používate?
    Máme tri kusy traktorových kosačiek. Ten najnovší sme dokupovali minulý rok za 16-tisíc eur. Kosí aj mulčuje zároveň. V zime, s inými nástavcami, navyše odhŕňa sneh a sype soľ. Využívame aj sedem strunových vyžínačiek. K dispozícii máme taktiež stroj zametač chodníkov a okrajov ciest, plotostrih, záhradnícke nožnice, krompáče, motyky, rýle, vozíky a v neposlednom rade vlastné ruky.

    Ako často sa teda kosí?
    Z jari realizujeme prvú, druhú a tretiu kosbu, pričom každá nám trvá presne mesiac. V priebehu mesiaca sme teda schopní pokosiť celé mesto, vrátane plôch pred rodinnými domami. Ak nestíhame, začíname kosiť skoro ráno a natiahneme si pracovnú dobu aj do neskorého poobedia. Naši zamestnanci tak sedia na traktorčekoch – kosačkách aj tri mesiace nepretržite osem až desať hodín denne. Fyzicky náročné to majú aj chlapi s vyžínačkami, ktorí obkášajú okolo stromov, kríkov a krajnice.

    slovami JH

  7. Ľudia deti majú alergie plno kliešťov všade a mesto zamestnáva ľudí čo kosia za 2eura na hodinu tak majú v p… A bez pol deci ani nezačnú

  8. já viem prečo neni pokosene pretože to cabadaj prehnal na obed u borka aj s celu jeho bandu a už akosi došla energia a toto je ten problem lebo pan himpan zamestnáva iba ožralovcov možno dvaja su tam normálný aj to pochybujem…

  9. je tu kopec mladých ludí bez prace prečo tých nezamestna pan h ktorý sa vyhovara na vedenie mesta a nie starých dochodcov ktorý ledva vedia šoferovat tie liberty a nie ešte to kosačku

  10. Pán Majko si nedá pokoj. Nie je schopný pokosiť si pred domom, tak to dokola fotí a sťažuje sa na celý svet (býva vedla „sociánych bytov“ len tentokrát už nezverejnil fotku spred svojho domu, tak ako v predošlých článkoch o burine).

  11. Ste vedľa, jak tá jedľa, viete prečo? Nedávno jeden expert – odborník v RTVS sa vyjadril a kritizoval časté kosenie trávy v mestách. Dôvodom je že v nízkych porastoch trávnika sa stráca vlaha o veľa skôr, než vo vysokej tráve. Takto sa vyjadril novodobý slovenský odborník. Niet čo dodať, či ……

  12. Pán Majko,ja som bol ten anonym,to ako to je dôkaz Vašej objektivity,keď vyfotite vysokú trávu ale pritom celý rok rypete a urazate vsetko ,čo nie je Vaseho názoru,dávate vyjadrenia len a len vládnych činiteľov,a nechce sa mi tu vypisovať,lebo mi je to už ozaj smiesne.To ako,keby ste mal dnes k obedu prílohu zemiaky,a tvrdil by ste,že ste vegetarián,a pritom by ste ten veľký kus mäsa šikovné nevzpomenul.

  13. Aspon bude menej Serede od vsakovakych exkrementov. Vo vysokej trave sa kazdemu zle sere a na cloveka mozu lahsie naliezt vsakovake hovada. Ide o logicku prevenciu. Hore pisuci su nastvani lebo ….. ulavit

  14. Debil pise o ihriskach a fotky ma z pred svojho domu. Debil vzdy ostane debilom a aj na debila príde lebo ked debil nema niekoho rad na kazdeho poukazuje ale sam si neuvedomuje ze debil je sam.

  15. STARÝ „UJO“
    Žiaľ máte pravdu,dnes by sa už nemalo kosiť často.Všimnite si že tráva aj keď má 30 40 CM je pekná zelená,ak siahnete k zemi,tá nie je vôbec vysušená.Ak sa to skosí pri dnešných teplotách je za týždeň pri činžiakoch vysušená sahara.A pri dnešných zateplených činžiakov,keď aj všetky vodu odvádzame do kanála,máme pri činžiakoch rozpálené plochy.Už len na drobno skosený trávnik je blbosť,každým skosením listov dochádza ich narušením ešte väčší odpad vody.Preto kto sa pýši pekným trávnikom ,musí denno denne v jednom kuse polievať.To pri činžiakoch nehrozí,takže buďte radi,že máte pri činžiakoch zeleň,aj keď len vysokú trávu…inak na jar kosili keď ešte rástli krokusy a sem tam mrzlo….

  16. Ja v nekosení vidím zmysel… kedysi ako deti sme sa hrali na schovku a prečo sa nehrajú deti teraz no lebo sa hrajú pri compjuteri, možno sa kompetentný rozhodli tak konať aby motivovali detičky hrať sa schovku a nekaziť si očká pri compjuteri a zároveň pozbierať kliešte a doniesť ich ukázať mamine a ocinovi aby mali čo robiť …
    pekný deň trolovia 😘

  17. Kde su tie stare casy,ked sa pravidelne kosilo,zalievali sa kvetinove zahony,zalievali sa v centre mesta komunikacie,pravidelne sa zametali komunikacie,skoda dalej komentovat.Mozno pride k naprave.

  18. Teraz to vyznie, že ospravedlňujem nepokosenú trávu. Vôbec nie. Ale keď títo ľudia, ktorí kosia, musia počas kosenia dýchať nie len pokosenú trávu, ale aj im do tváre nie raz dostanú pokosené „hovienka“ od psov, čo naši ľudia venčia psov všade, kde sa im zachce a nie na vyhradených miestach. Tak ako Ria píše, že sa nedá všetko naraz. Kto má záhradku vidí, ako sa zeline darí, či prší, alebo je sucho. Ako píše , že sa kosilo a polievalo, súhlasím, ale rozdiel je v tom, že tie polievacie auta mal TECOM /myslím, že tak sa volal/, vodu brali z Váhu a čo sa pokosilo, sa dávalo na Nový Majer pre dobytok. Ale keď sa všetko rozkradlo, ako aj záhradníctvo, vyzerá to tak, ako to vyzerá.

  19. Kto im za to môže? Tí, čo psoch nezbierajú a vodia svojich psov po všetkých trávnikoch, aj tam, kde sa deti hrávajú. Možno, že by si to mali oni odskúšať, aby vedeli, aké je to príjemné.

  20. čim dalej sa viac smejem aký su seredania jebnuty😂😂😂😂
    nepohnút. ani prstom ale nonstop sa sťažovať….
    ludia ved si to skuste vybehnite von chodte kosit…
    každý čo ma aspon trochu rozumu v hlave vidí že jar máme vlhkú neustále pršalo, tráve a burine sa proste darí, nedá sa to proste pokosiť hneď ako si pisknete…

    a pán majko vam sa nepáči
    ako to vyzerá pred sociálnymi bytmi na trnavskej… ja by som im to ani nekosil za celé roky nepohli ani prstom, nemáme im este nahodu aj jedlo do papulky dávať alebo nožičky masírovať???!
    variť piko vedia tak nech si idu pokosiť 😂

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img