ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

COVID-19: Väčšina okresov bude od 14. júna žltá, šesť bude zelených

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MZ SR |MM|  Od pondelka 14. júna bude na Slovensku šesť okresov v zelenej farbe (stupeň monitoring), 49 okresov bude žltých (I. stupeň ostražitosti) a 19 okresov bude v oranžovej farbe (II. stupeň ostražitosti). V ružovej fáze (I. stupeň varovania) budú tri okresy, dva okresy budú červené (II. stupeň varovania) a žiadny okres naďalej nie je bordový ani čierny.

Klesol počet hospitalizovaných, priemerne je to 314 pacientov, na umelej pľúcnej ventilácii je 28 z nich. Klesol aj počet pozitívnych prípadov, za posledných sedem dní je to priemerne denne 198 prípadov, reprodukčné číslo je 0,80 – 0,84. Do nemocníc prijímame menej ako 20 pacientov denne a nemocnice nabiehajú na štandardný režim.

II. stupeň varovania – červená – 2 okresy: Kysucké Nové Mesto a Myjava
I. stupeň varovania – ružová – 3 okresy: Banská Štiavnica, Skalica a Trenčín
II. stupeň ostražitosti – oranžová – 19 okresov: Bánovce nad Bebravou, Bardejov, Bytča, Čadca, Gelnica, Humenné, Levice, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Rimavská Sobota, Ružomberok, Senica, Sobrance, Spišská Nová Ves, Trnava, Tvrdošín, Vranov nad Topľou a Žilina
I. stupeň ostražitosti – žltá – 49 okresov:  Banská Bystrica, Bratislava I.-V., Detva, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Ilava, Kežmarok, Komárno, Košice I.-IV., Košice-okolie, Krupina, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Nitra, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Poltár, Poprad, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Revúca, Rožňava, Sabinov, Senec, Snina, Stará Ľubovňa, Svidník, Trebišov, Veľký Krtíš, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Zlaté Moravce a Zvolen
Monitoring – zelená – 6 okresov: Brezno, Púchov, Šaľa, Stropkov, Topoľčany a Turčianske Teplice

Prvú dávku vakcíny už dostalo 1 840 253 ľudí a druhou dávkou bolo zaočkovaných už 1 024 710 osôb. Zaočkovanosť osôb nad 16 stúpla na 40 percent, u populácie nad 70 rokov je to 59 percent.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Anoňim a prečo by som mal rozhodovať ja ? Ja som prvé dve vlny nevymyslel. Ja vám na váš kovid,špáranie v nose,očkovanie aj vakcíny zvysoka seriem !

  2. Daniel, tak prečo ťa to zaujíma, keď na to vlastne serieš?..ps: myslím že všetky respiračné ochorenia sa vo vačšom množstve začínajú prejavovať pri zhoršenom počasí, tzn. obdobie oktober – apríl s vrcholom december – január – február….takto to bolo aj pred koronou a pravdepodobne tomu bude tak aj s koronou….to že sa situácie na jeseň s velkou pravdepodobnosťou situácia zhorší (tak ako každý rok) je dané zmenou počasia, a nie plánovaním židojašterov ako si si asi myslel…predtým boli čakárne plné pacientov s chrípkou, tak teraz pribudnú aj covidoví…

  3. Ratafák vyhladaj už konečne nejakého špecialistu psychiatra,lebo je to s tebou čím dalej horšie a horšie.

  4. Anonym 10. júna 2021, 8:01…bude aj nejaký argument, alebo len nadávky?…naozaj si myslíš že už 3. vlnu niekde plánujú židojaštery Soroš, Gejc a Radičová/Čaputová..:-D

  5. Ratafák,ja som ti nenadával,to si si len vymyslel,platí to čo som ti napísal,neváhaj a odhodlaj sa zo sebou niečo spraviť.Len aby už nebolo neskoro.

  6. Ratafak plachta 10. júna 2021, 8:06…a nejaký rozumný argument stále nikde…čo z toho čo som napísal je na psychiatra?, potrebujem mu nejak popísať kde je problém…díky

  7. Ratafák ti nepotrebuješ popisovať kde je problém,to nechaj na odborníkov,im stačí keď si prečítajú tvoje príspevky na tejto stránke.

  8. a zase žiadny argument….pýtam sa ta a už snád naposledy – čo konkrétne ti na tom príspevku vadí?…že som napísal že každý rok je sezona respiračných ochorení?..že s ochladením je viac ludí chorých…toto je na psychiatra?…nepotrebuješ ho náhodou ty?

  9. Ratafak plachta ,ozaj trepeš a dávas tu nejaké argumenty,ktoré ťa práve napadli.Keby to tak bolo,tak krajiny,kde je po celý rok krásne počasie,by tento virus vobec nenastivil.

  10. a čo mám akože dávať argumenty, ktoré ma nenapadli?…tak buď konkrétny, ktoré krajiny – napríklad v Taliansku bol najvačší problém počas lyžiarskej sezony na severe, na slnečnom juhu bol ten problém omnoho menší….rovnako aj chrípku možeš dostať aj v lete, ale kedy myslíš že je vačšia možnosť ju dostať – v lete ked je +30 a všetci sú vonku, alebo v zime ked je 0 a vačšina sa zdržuje v interiéroch…počul si niekedy pojem chrípková sezona? alebo sezona respiračných ochorení?…prosím ta pozri si o tom niečo, predtým než začneš ludí posielať k psychiatrom..

  11. Stale castejsie vidiet zaujimavy jav – hoaxer namiesto faktov vypusti cisty nezmysel, ktory prezentuje ako alternativnu pravdu.

    Nasledne od fakty pouzivajucich ludi vyzaduje, aby mu dokazali, ze to nie je pravda.

    Jednoducho vyvojom kazdy z nas pride na to, ze cas je drahy a nestoji za to, stracat ho s psychopatmi, ktori v zaujme svojej „alternativnej pravdy“ dokazu nezmyslami zasvinit aj tu najcistejsiu diskusiu.

  12. Miloš. Kto určuje čo je pravda a čo nie? Pozri ako sa stavala pred rokom WHO k noseniu rúšok a kedy vyhlásili covid za pandémiu.

  13. Bohuš, tak to vždy závisí od toho o čom je téma, vačšinou sú na to vedecké štúdie alebo historické skúsenosti…v tomto prípade sa bavíme o sezone respiračných ochorení – ja hovorím že začína príchodom chladnejšieho počasia a naozaj nepamatám že by sme mali niekedy chrípkové prázdniny v lete a tuto anonymný šuhaj ma za to posiela k psychiatrovi…..čo myslíš kde je pravda v tomto prípade?

  14. Ratafak pravda je vo hviezdach a v našej „múdrej“ vláde. Vláda totiž už vie presne kedy príde tretia vlna pandémie. Majú to naplánované a preto to nezáleží od počasia…
    Howgh,dohovoril som

  15. Doteraz nebolo preukázané, z čoho vznikol covid, je to až podozrivé ako dlho na správe pracuje WHO. Ale pred rokom niektorí naši ctení odborníci vybľakovali, že to je z trhov a určiteeeee nie z laboratória. Vtedy sa o hoaxeroch prečo nepísalo? Poslúžili ako užitoční idioti.

  16. Ratafak plachta 10. júna 2021, 13:15 to je uplne normálne že že to príde na jeseň. Ale niektorým ludom sa zapáčilo ovládať ľudí zákazmi a obmedzeniami a pritom sa odvolávať na covid.V Čechách NS rozhodol že to bolo v rozpore z ústavou. Ďalšie žaloby sa kopia v Štrasburgu. Počkáme kto má pravdu

  17. STARÝ „UJO“ 10. júna 2021, 13:48 až ked to prišlo do Talianska.Aj EU mohla stopnuť lety z Číny.ale radšej si počkaly až sa to roznesie po svete. Celé je to „panika anarchia chaos „komentáre typu „po boji je každý generál“ si nechajte! Sú za to rozprávkovo platený.

  18. Ratafak plachta,neporovnávajte ochorenie covidu s chrípkou,a tá argumentácia je hodná malého dieťaťa.Mame tu Indiu,Afriky,Strednú a južnú Ameriku atď.To nie je ako chrípka,že má určité obdobie.To že sa najviac prejavila na jeseň,tak to bola otázka mobility a nie počasia.

  19. Anonym 10. júna 2021, 16:30…nechcem porovnávať svetadiely kde majú ludia aj rozličnú imunitu, hygienicke pomery, hustotu zaludnenia, kvalitu zdravotníctva atd, tých faktorov sú mraky a porovnavať Slovensko a napríklad Sudán moc nejde….ak zoberem naše končiny tak proste sezona respiračných ochorení začína s príchodom chladnejšieho počasia a samozrejme v tom hrá rolu aj tá mobilita – deti sa po prázdninách vrátia do škol, zamestnanci z dovoleniech, ludia sa zo záhradiek a terás presunú do interiérov = viac sociálnych interákcií v interiéroch = vačšia možnosť prenosu nákazy…keď však už niekto teraz tvrdí že je plán že sa situáciá zhorší na jeseň tak to nie je žiadny plán ani odhalenie nejakého celosvetového sprisahania židojašterov…proste sú ľudia na jesen/zimu viac chorí ako v lete a tak to bolo vždy aj pred koronou…..je to ako by som písal že elity sveta chystajú plán že každý večer zájde slnko a zotmie sa…

  20. Ratafak plachta,neuveriteľná demagógia,!!Este raz a končím Covid nie je chripka, nemá s počasím nič spoločného.Pekny deň prajem.

  21. covid nie je chrípka. covid je biologická zbraň vyvinutá USA v Číne(lacnejšia pracovná sila) 😁taká choroba nenyje

  22. Anonym, nech je pravda akákoľvek, prečo iba tvoj názor musí byť ten správny?nikto iný ak povie opak, posielas ľudí k psychiatrovi. Si myslím že si ten známy brouk pytlik…musíš byť strašne so sebou spokojny

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img