ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Na dvoch sídliskách v Seredi pribudli nové detské ihriská

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V Seredi vyrástli pre deti dve nové krásne detské ihriská. Zrealizované boli sponzorsky spoločnosťou Samsung Electronics Slovakia s.r.o., ktorá poskytla mestu Sereď finančné prostriedky vo výške 20 000 € za účelom podpory a rozvoja športu. Radnica z financií vybudovala nové detské ihriská na Fándlyho a Cukrovarskej ulici.

V utorok 8. júna boli detské ihriská oficiálne odovzdané do užívania. Slávnostného prestrihnutia pásky sa zúčastnili za spoločnosť Samsung Electronics: Marcel Královič – Human Resource Group, Senior manager ( poslanec MsZ v Seredi ), Ján Nemašík – Legal manager, primátor mesta Sereď Martin Tomčányi a referentka oddelenia životného prostredia na MsÚ Miriam Klottonová. Na otvorení samozrejme nechýbali ani deti, pretože práve im je ihrisko určené.

Na oboch lokalitách kvalitné a atraktívne ihriská dlhodobo absentovali. Realizácia nových ihrísk deti isto zaujme. Hracie prvky podporia ich pohybovú i športovú aktivitu a dopomôžu k zdravému vývinu. Ihriská zároveň nenásilnou a pútavou formou prispejú k socializácií detí s rovesníkmi. Jednotlivé komponenty na nových ihriskách sú vyrobené z kvalitného agátového dreva.

Marcel Královič povedal: „Spoločnosť Samsung patrí k spoločensky zodpovedným spoločnostiam, pričom našu pomoc zameriavame najmä na Trnavský a Nitriansky región, nakoľko väčšina našich zamestnancov pochádza práve z týchto lokalít. Našim cieľom je najmä podpora detí a mládeže, škôl, škôlok a taktiež sa snažíme pomáhať starším a sociálne slabším občanom. Vďaka našej podpore boli zrealizované mnohé projekty, predovšetkým vybudované alebo zrekonštruované detské ihriská, učebne a triedy základných škôl a škôlok v Galante, v Seredi, v Šali a v Sládkovičove.“ Nejde o prvý spoločný projekt mesta Sereď a spoločnosti Samsung Eletronics. V roku 2019 obe inštitúcie spolupracovali napríklad na vybudovaní ihriska Mimoňovo, ktoré sa nachádza v kine Nova.

Hracie prvky dodala firma Karol Šimonek – INTER zo Svätého Petra. Miriam Klottonová z odd. životného prostredia uviedla: “ Touto cestou by som chcela poďakovať firme za vynikajúcu spoluprácu. Z množstva produktov, ktoré majú v ponuke sme sa snažili vybrať rôznorodú zostavu, aby na každom ihrisku boli prvky na šmýkanie, lezenie, preliezanie, či hojdanie a aby sa tam zabavili menší i starší. Keďže sú komponenty z agátového dreva, vyberali sme prvky s farebnými akcentmi. Verím, že sa nám to podarilo.“

Primátor Tomčányi po oficiálnom otvorení odovzdal zástupcom spoločnosti Samsung ďakovný list za podporu realizácie výstavby detských ihrísk v meste Sereď. Spoluprácu so spoločnosťou si vysoko cení: „Chcem sa v mene mesta Sereď ale najmä v mene našich najmenších občanov poďakovať spoločnosti Samsung za príspevok, vďaka ktorému sme tieto ihriská vybudovali. Je to výsledok korektných vzájomných vzťahov. Pred približne pol rokom som sa obrátil na prezidenta spoločnosti o možnosť prispieť na výstavbu nových ihrísk. Spolu s poslancom Marcelom Královičom, ktorý v spoločnosti pracuje boli našej prosbe okamžite naklonení a dnes už výsledok môžeme vidieť pred sebou. Kvalitné ihrisko a nové zábavné prvky isto potešia detičky ale aj rodičov.“

S primátorom súhlasí aj Iveta Richnáková, obyvateľka Fándlyho ulice. Z nových hracích prvkov sa veľmi teší: „Keď nám odinštalovali staré ihrisko, mali sme obavy, že tu už nič nové nepribudne. Teraz sme radi, že tu vzniklo niečo nové a pekné. Najväčšiu radosť majú samozrejme moje vnúčatá.“

Ďalšia obyvateľka Kristína Popluhárová je tiež za ihrisko vďačná: „Mám dve deti a tak veľa času trávime vonku. Navštevujeme rôzne ihriská v meste a z vlastnej skúsenosti musím povedať, že by mali byť pútavé a pre deti zaujímavé. No a tieto splnili naše požiadavky.“

Lenka Lehocká z Cukrovarskej ulice hovorí: „Ihrisko sa nám páči, lebo mám dvojročnú dcérku, ktorá veľmi obľubuje hojdačky a lezecké steny. Práve tieto prvky sa tu nachádzajú, takže za nás super a ďakujeme.“

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img