ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

„ten smerácky, MÁME VŠETKO POD PALCOM SYSTÉM, ale tá doba je už dávno preč“ – Roman Mikulec, minister vnútra SR

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Roman Mikulec – minister vnútra SR

TAK, PÁN PELLEGRINI, POZRIME SA NA TIE KLAMSTVÁ, ČO STE POVEDALI
‼️Peter Pellegrini: Na Slovensku naozaj už prebieha veľká vojna medzi silovými zložkami štátu, a čo je najhoršie, je v priamom prenose zrejmé, že vláda stratila kontrolu nad vedením týchto silových zložiek, aj nad celým týmto súperením. Zadržanie šéfa inšpekcie, ktorý má vyšetriť závažné podozrenia aj zo správy SIS, ktorá bola predstavená na tajnom stretnutí najvyšším predstaviteľom štátu, ale aj poslancom národnej rady, je niečo čo si naozaj nevieme vysvetliť. Pán šéf inšpekcie bol obvinený z údajnej korupcie, o ktorej ale ak sa jedná o ten skutok, pravdepodobne nadriadení mohli vedieť už podstatne skôr a preto sa pýtame, že prečo nekonali vtedy ak sa takéto podozrenia zakladajú na pravde. Alebo im to vyhovuje práve teraz, keď sa inšpekcia mala hlbšie pozrieť na príslušníkov tejto špeciálnej skupinky, ktorá nám tu vznikla.
🔆AKÁ JE PRAVDA: Je pre mňa veľmi úsmevné spojenie vojna medzi silovými zložkami štátu a reči o stratenej kontrole vlády nad vedením týchto zložiek. Pán Pellegrini, budíček! Orgány činné v trestnom konaní sú nezávislé a do konania zasahuje iba prokurátor, nie vláda! Ja viem, že z vás už nikto nedostane ten smerácky, MÁME VŠETKO POD PALCOM SYSTÉM, ale tá doba je už dávno preč. Ozdravný proces začal a áno, je smutné pozorovať, akých ľudí ste do najvyšších štruktúr štátu a bezpečnostných zložiek nainštalovali Vy, Fico, Kaliňák a Saková.
Ako máme možnosť vidieť, koná sa, ale nie Vašim spôsobom, že si na konkrétny dátum objednám vyšetrovanie alebo akciu, aby všetko vyzeralo ako Vy chcete. Aj vyšetrovanie má svoj postup. Na odvolanie riaditeľa inšpekcie musí byť opodstatnený a zákonný dôvod a až potom je možné podať návrh na vládu a branno-bezpečnostný výbor, ale to by ste mali vedieť, za Vás sa ten zákon menil.
‼️Petter Pellegrini: Len pripomínam, že sa zdá, že na Slovensku naozaj existuje špeciálna skupinka vybraných vyšetrovateľov, niektorých prokurátorov a ďalších ľudí, ktorí sú schopní svoju moc, ktorá im vyplýva zo svojej funkcie využiť na nekalé praktiky na pravdepodobné ovplyvňovanie vyšetrovania, na pravdepodobné organizovanie výpovedí takzvaných profesionálnych svedkov, ktorí v skutočnosti napáchali obrovské trestné činy. Vychádzajú nám z väzby s obyčajnými podmienkami, s smiešnymi finančnými trestami. Títo ľudia, profesionálni svedkovia, ako ich volám, sú schopní, naozaj po dohode s touto skupinkou na každého povedať, to čo od nich sa očakáva. Vysmievajú sa všetkým do očí, pretože si lietajú na privátnych lietadlách do zahraničia, chodia sem vypovedať, povedia čo sa od nich chce, a naopak ostatní ľudia stále rešpektujúc prezumpciu neviny, ešte nevinní sedia v kobkách o 2-3 metroch štvorcových 23 hodín denne a na hodinku ich pustia niekde sa poprechádzať na nejakú špinavú chodbu a sú tam v horších podmienkach ako na 25 alebo 30 rokov odsúdený masový vrah. Žiaľ, je to tak.
🔆AKÁ JE PRAVDA: Vám sa zdá, že na Slovensku existuje špeciálna skupinka vybraných vyšetrovateľov, niektorých prokurátorov a ďalších ľudí, ktorí využívajú svoju moc na nekalé praktiky a ovplyvňovanie svedkov a tak ďalej. Nech sa na to akokoľvek pozriem, tá vybraná skupinka ľudí, ktorí využívali moc na nekalé praktiky dnes sedí v opozícii a ďalší jej spriaznenci sedia vo väzbe. Rozumiem, že nad vetami o nekalých praktikách, prokurátoroch a svedkoch ste nemuseli ani dlho rozmýšľať, pretože dokonale vystihujú obdobie vlády SMERU spolu s Vami pri moci. Čo sa vyšetrovateľov a prokurátorov týka, je to, žiaľ pre Vás, opačne, konečne sa dostali ku slovu tí poctiví so zmyslom pre spravodlivosť.
A je skutočne neuveriteľne pokrytecké, že sa o podmienky, v akých sú obvinení väzbe začínate intenzívne zaujímať vtedy, keď v nej končia Vaši ľudia! Doteraz Vás „kobky“ nezaujímali? Doteraz vás metre štvorcové netrápili? Mali ste roky na to, aby ste zmenili a zlepšili podmienky väzobne stíhaných, tak sa pýtam, čo ste urobili?
S tým výsmechom ostatným ľudom do očí a lietaním privátnym lietadlom do zahraničia by som bol na Vašom mieste veľmi opatrný. Asi ste už zabudli na Váš tajný polnočný operetný Drážďanský výlet. Áno, máte pravdu, to nebol súkromný let. Bol to len vládnym špeciálom za peniaze daňových poplatníkov.
‼️Peter Pellegrini: A preto si myslím, že toto všetko sa nemôže diať bez toho, aby nitky celého tohto komplotu neviedli až k politickým špičkám tejto krajiny. A ja osobne si myslím, že tie nitky vedú priamo k Igorovi Matovičovi, ktorému tento systém veľmi vyhovoval a vyhovuje. Človek Igor Matovič sa stretával a potvrdil, že sa pravidelne stretával s terajšími kajúcnikmi, týmito profesionálnymi svedkami. Bohvie, čo od nich chcel alebo aké informácie od nich získaval a premiér Heger, ktorý je o tom informovaný takisto, už niekoľko týždňov nerobí nič a celý tento komplot kryje. Naopak púšťa sa do opozície a obviňuje ju z toho, že my sa snažíme mariť nejakým spôsobom mariť vyšetrovanie. Vôbec to tak nie je, je to škandál obrovských rozmerov, to je škandál, kde by v krajine ako Nemecko, Francúzsko, Rakúsko alebo v inej demokratickej krajine už dávno padla vláda pod ťarchou týchto udalostí. A preto HLAS je pripravený a stále ma nachystaný návrh na odvolanie predsedu vlády z funkcie predsedu vlády, aby tak padla celá vláda. Časť podpisov je už vyzbieraných, u zbytku opozície začneme podpisy zbierať v nasledujúcich dňoch, s tým ale, že samozrejme zvážime v akom kroku a v akom časovom horizonte takýto návrh má padnúť. Pretože ja súhlasím, že politickú zodpovednosť majú niesť aj ministri, ale toto je už prerastené tak výrazne celou vládou, že si myslím, že jediným riešením je pád celej vlády na čele Eduarda Hegera.
🔆AKÁ JE PRAVDA: Pán Pellegrini, zopakujeme si to ešte raz? Nestranné a nezávislé vyšetrovanie sa nevolá komplot. Premiér a ani minister vnútra nemajú čo vedieť o plánovaných akciách a už vôbec nie o rozpracovaných ľuďoch. Som rád, že sa takto verejne priznávate, že za Vašich čias a čias pána Fica, Vášho učiteľa, to bolo presne opačne, ale opäť hovorím, tá doba je preč. Zmierte sa s tým, že sa zločinci dostávajú za mreže a ďalší potenciálni kandidáti na pruhované pyžamo sa usvedčujú navzájom. A mňa naozaj teší, že ľudom dávame to čo chceli a čoho sa vo vašej ére nemohli domôcť, spravodlivosti. Áno, snažíte sa mariť vyšetrovanie, zastrašujete slušných policajtov svojimi vyjadreniami, spochybňujete, konšpirujete, ale nie je Vám to nič platné. Vážim si každého vyšetrovateľa, ktorý vykonáva svoju prácu zákonne, čestne a poctivo a nepotrebuje už vopred poznať odpoveď na otázku, či existuje vôľa vyšetrovať nejaký skutok.
‼️Peter Pellegrini: A ak hovoríme o konkrétnej politickej zodpovednosti ministra, tak si myslím a z tohto miesta chcem aj vyzvať, pána ministra Mikulca, aby okamžite podal demisiu, a odišiel zo svojho postu ministra vnútra pretože tento post treba prenechať človeku, ktorý bude schopný dostať pod kontrolu naspäť všetky silové zložky v štáte, ukľudniť túto situáciu, garantovať vyšetrenie všetkých týchto závažných podozrení a vyvodiť voči tým, ak sa potvrdia, voči tým ľudom aj nejakú politickú alebo aj trestno-právnu zodpovednosť. Preto naozaj prosím pána ministra a vyzývam ho, odstúpte čo najskôr zo svojej funkcie, uvoľnite miesto niekomu schopnejšiemu. Ale aj keby tak spravil tak si myslím, že stále musí byť v hre aj návrh na vyslovenie nedôvery celej vláde Eduarda Hegera pretože sa to všetko deje s jeho vedomím, vedomím premiéra, s vedomím bývalého premiéra a ja osobne myslím, že bývalý premiér je ešte aj osobne zamontovaný do týchto všetkých vecí a jemu takýto spôsob fungovania vyhovoval pretože jeho jediná agenda bola koľko ľudí zavrel do väzby. Žiaľ, jeho agenda by mala byť koľko ľudí bude aj reálne a skutočne potrestaných a nad ktorými bude aj vystavený nejaký spravodlivý súdny rozsudok. A tam ešte nie sme, zatiaľ sú všetci len vo väzbe a jediný, kto sa z väzby dostal sú vagabundi, ktorí napáchali obrovskú trestnú činnosť, dostali smiešne podmienečné tresty a nejakých pár tisíc euro pokutu. To je výsmech a napľutie do očí všetkým ľudom pretože takto to fungovať nemôže. A minister Mikulec vyzývam Vás, opustite stoličku ministra a nechajte ju niekomu kto na takúto stoličku má a dá veci na Slovensku do poriadku.
🔆AKÁ JE PRAVDA: Nevidím dôvod na odchod zo svojej pozície v čase, keď vláda napĺňa to, čo deklarovala pred voľbami a OČTK odkrývajú zločineckú sieť na najvyšších úrovniach štátu. Snahu opozície o moje odvolanie vnímam ako posledný pokus o záchranu všetkých, ktorí sú momentálne podozriví z trestnej činnosti. Heslo – Padni komu padni v tomto momente získava skutočne zásadný význam.
Vy ste nevyvodil osobnú zodpovednosť za zneužitie vládneho špeciálu na silvestrovskú zábavu v Drážďanoch (viď foto nižšie), počas zatvorených obchodov ste si nechali jeden otvoriť, aby ste si mohli dať na mieru ušiť oblek a mohol by som menovať ďalej. Vy ste morálne naozaj ten posledný na kázne o vyvodzovaní politickej zodpovednosti. Všetci vidíme, že silové zložky si svoju prácu robia dobre, čistia ten chliev, ktorý ste tu po sebe zanechali. Je nám všetkým jasné, že sa Vám to nepáči, v tej väzbe končia vaši „najlepší“ ľudia. Som rád, že sa priznávate k tomu čo považujete za agendu premiéra, ovplyvňovanie orgánov činných v trestnom konaní a aj súdnictva. Ľudia už dávno vedia čo sa od Vás dá očakávať a Vaše slová to len potvrdzujú. Nie je normálne, aby sa premiér staral do vyšetrovania a už vôbec nie do rozsudku súdu ako si to Vy predstavujete. To tu už raz bolo a všetci vidíme ako to dopadlo.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ket ti kydy Romanovi na FB nikdo necita tak ich šecky drbete sem?

    Placime ho za ministruvani alebo za taketo tokani do komplu?

  2. ako to že ste vedeli o tom že vykradli dom pani Sakovej a nevedeli ste, že podala trestne oznámenie ? Ako to, že ste mali od polovice januára správu SIS ktorá bola v máji predložená v parlamente a nekonali ste nič resp. Hrali ste mŕtveho chrobáka ?

  3. Bez ohladu nato, čo kto na koho napíše, je táto vláda totálna banda neschopných diletantov. Kludne zavrite celú opozíciu, ale svojím idiotizmom ste dodrbali, čo sa dalo. Svedčí o tom aj fakt, že na medzinárodnom súde je už prvá žaloba na SK, kvôli nezmyselným opatreniam, ako zatvorené obch. prevádzky, dokonca aj také, kde sa veľmi dobre vedelo, že v nich nikdy nie je naraz viac ako 2-3 ľudia. Živnostníci, malí podnikatelia, tí všetci na toto doplatili, takže s tým, koho zavrete a odsúdíte si môžete akurát vytrieť viete čo. Z toho ľudia nevyžijú, rodiny nenakŕmia. I keď pánom darmožráčom v politike je to u pi..Im na účet pípne a čo tam po ľuďoch, však všemudrlant a univerzálny minister Idiot Matelko von Trnava sa odbaví na facebooku a ovce mu zatlieskajú. Lebo Fico…..

  4. Pred voľbami sľubovaná politická „inakosť“, „zodpovednosť“ a „slušnosť“. Ak niekto niečo sľúbi a neriadi sa tým, je luhár, podvodník alebo chrapúň. Z tohto si môžete súčasní predstavitelia vládnej moci vybrať.
    ČO a KOMU sa dá ešte veriť v našom štáte? DIVADLU na transparentnosť, zodpovednosť, antikorupčnosť? DIVADLU na slušnosť?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img