ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Núdzové státie na diaľnici? Toto sú hlavné zásady

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
  1. a) POKAZENÉ ALE POJAZDNÉ AUTO

–  nevystupujte, pokračujte s výstražnými svetlami ďalej k najbližšej odstavnej ploche, na odpočívadlo alebo čerpaciu stanicu. V takejto nebezpečnej situácii neberte ohľad na poškodenie pneumatiky alebo disku.

  1. b) POKAZENÉ ALE NEPOJAZDNÉ:
  2. Auto odstavte čo najbližšie k okraju diaľnice
  3. Zapnite výstražné svetlá
  4. Vždy dbajte na bezpečnosť seba a posádky.
  5. Dajte si reflexné vesty, vystúpte cez pravé dvere vozidla a choďte do bezpečia, mimo vozovku, najlepšie v dostatočnej vzdialenosti za zvodidlá.
  6. Z bezpečného miesta privolajte pomoc na čísle 158 a príp. kontaktujte bezplatnú nonstop linka SOS CENTRUM 0800 100 007.
  7. Pokiaľ to situácia dovoľuje, nezabudnite na vozovku umiestniť výstražný trojuholník. Umiestnite ho v dostatočnej vzdialenosti od vášho vozidla.

ĎALŠIE ZÁSADY NA CESTE:

–  otvárať dvere alebo bočné steny vozidla, nastupovať alebo vystupovať z neho sa smie len vtedy, ak tým nie je ohrozená bezpečnosť osôb ani iných účastníkov cestnej premávky.

– vodič, ktorý sa vzdiali od vozidla, je povinný auto zabezpečiť tak, aby nemohlo ohroziť iných účastníkov cestnej premávky

– vodič je povinný si auto riadne uzamknúť. Ak je vozidlo povinne vybavené zariadením proti neoprávnenému použitiu, vodič je povinný ho použiť a tak chrániť auto pred krádežou alebo použitím inou osobou.

– vodič motorového vozidla alebo jazdnej súpravy povinne vybavených zakladacími klinmi je povinný ich použiť, ak treba zabezpečiť vozidlo alebo súpravu proti pohybu.

 

zdroj: KR PZ Trnava

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Problém s núdzovým státím na našich diaľniciach sú práve parametre našich diaľnic. D1 od TT po BA bez odstavného pruhu a to je len jedna z mála vecí, ktoré u nás pri výstavbe rýchl. ciest a diaľnic viazne. Odstavný pruh by mal mať šírku cca 75% jazdného pruhu. Ďalšia vec je nepozornosť vodičov, telefóny, klíma, rádio, stačí sekundu nepozerať pred seba a prúser na celý život.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img