ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Ďalší „architektonický skvost“ v meste Sereď

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Ďalší ťažko opakovateľný „architektonický skvost“ po vzore vedenia mesta sa nachádza oproti Mestskému úradu na trávniku pri kostole.

Kusom betónu na seba uloženého do ťažko identifikovateľnej zostavy, samospráva tentokrát upútala aj seredcynik  na instagrame.

Pointa betónov uložených na sebe teda ušla viacerým občanom.

V súčasnej dobe je ťažko povedať, čo architekt svojim návrhom myslel. Ak tento kúsok sleduje utajený zámer, možno by bolo fajn do jeho blízkosti umiestniť návod na pochopenie.

My sa na účel bežnému človeku nezrozumiteľnej betónovej skladačky spýtame kompetentných na MsÚ.

– – –

Dobrý deň,

včera, 2. 6. 2021 o 10.36 hod. ste mi telefonicky položili nasledovnú otázku: Medzi mestským úradom a kostolom sa nachádza nový architektonický prvok. Nejaké zlepence, neviem to pomenovať. Chcem vedieť, kto to navrhoval, kto vybral architekta a koľko tento skvost stál daňových poplatníkov.

Zasielam Vám nasledovnú odpoveď:

Betónový kváder s kvetináčom, ktorý máte na mysli, sa na tomto mieste nachádza niekoľko desiatok rokov. Bohužiaľ, neviem Vám zistiť informáciu, kto a kedy ho tam umiestnil. Daňoví poplatníci mesta sa preto na jeho zriadení ani údržbe za ostatných minimálne 30 rokov nepodieľali.

Je pravdepodobne pozostatkom predchádzajúcej skulptúry. Nakoľko jej aktuálnu kvetinovú výzdobu nezabezpečuje ani mesto Sereď, ani RK farský úrad Sereď, do jeho skrášlenia sa pravdepodobne zapájajú dobrovoľníci z nášho mesta.

V tejto súvislosti si Vás, pán Majko, aj ostatných občanov mesta, dovoľujem poprosiť o spoluprácu. Ak disponujete niekto informáciami, ktoré by mestu mohli dopomôcť k identifikovaniu pôvodu tejto skulptúry, budem Vám za ne vďačná. Vopred ďakujem za pomoc.

S pozdravom, Ing. Zuzana Slahučková

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Niečo úžasné! Takéto skvosty sa nájdu len v Seredi. Z akého smetiska to dovliekli? Vzhľad mesta – vizitka architekta.

  2. Trafil si. Dlhe desatrocia v Seredi bol Lolo – Florian Ič a myslel som ze toho neprekoná nikto ani v sláve v celom meste. Stalo sa.

  3. Usudzujúc podľa komentu, ak je Majko vyśinutý, v poriadku, ale tebe nesiaha ani po členky

  4. Keď je niekto vyšinutý si ty. Keby ti nas..li na hlavu, bol by si spokojný, lebo by si mal niečo na hlave a nie v hlave.

  5. Ta naša Sereď je samý grc. Kde pozrieš tam nejaký skvost. My čo chodíme ráno do práce a prídeme domov večer sme si toto zatiaľ nevšimli. Takže sme radi pan Majko že si to môžeme tu aspoň prečítať. To sme fakt zvedaví kto toto navrhol a čo nás to stálo. No musím povedať, že po tomto vytvore sa za naše mesto musím hanbiť.

  6. Skúste si predstaviť, že by Vám prišla návšteva. A chcela aby ste jej ukázali niečo zaujímavé z mesta. Neviem , rozkopané ulice, monpračen za hrádzou, špinu pri obchodných reťazcov. Jednoducho škaredé mesto-fuj. Galanta nás nakopala a to pred pár rokmi bolo naopak.

  7. Aby toho nebolo málo, oproti tomuto skvostu pribudne aj ďalší. Oproti, kde je kúsok zatrávnený a sú stromy, tam sa rozšíria vinárske závody. Cítime sa tu, ako Alenka v ríši divov.

  8. Sereď bola odjakživa priemyselné mesto na rovine, nikdy tu nebude historické centrum s pamiatkami, ani krásna prírodná scenéria s kopcami. Neviem koľkí z vás bývali v iných mestách a môžu porovnávať kvetináče, výtlky a hodnotiť. Čo je podstatné, každé mesto je vo veľkej miere obrazom ľudí, čo tam žijú. A je také typické, kydat si na miesto alebo krajinu, kde žijem a hlavne, nikdy nič preto neurobiť. Kritizovať je najľahšie a vtedy nikto nič nepokazí. Buďte radi, že je Sereď taká aká je. Už aj v Senci by ste zaplakali, keby nebolo jazier a blízko BA, Galanta je lepšia? V čom? Že má kruhové objazdy? Trochu objektivity. Krásny deň prajem…

  9. Dajte šancu p. Majkovi nech sa predvedie aj inak ako len písaním nezmyslov a kydanim hnoja na primátora mesta. Jeho kritika je na „vysokej“ úrovni. Asi nikdy neprekročil hranice okresu. Teda raz som ho registroval, keď na diaľnici D1 z BA asi do Serede na úseku kde bola stanovená rýchlosť 80 km/h prefčal okolo mňa min 110km/h. Asi si nevšimol značku, lebo práve robil foto krás iných miest. Takže nech sa ukáže čo v ňom drieme.
    Vypracovať projekt skrášlenia mesta, nechať si ho schváliť kompetentnými, vyhlásiť súťaž, zabezpečiť verejné obstarávanie, zrealizovať celý projekt. A hlavne aby to bolo čo najlacnejšie a plnilo svoj účel aj vbudúcnosti. A potom nech predloží faktúry a jeho majstrovské fotografie, nech sa má čím popyšiť. S pozdravom a krásny slnečný deň obyvateľ mesta, ktorý sa musí len smiať čo všetko trápi našich občanov .

  10. pre anonym 2. júna 2021, 17:01, v galante je kastiel ARCHITEKTONICKÝ SKVOST!!! ten treba opravit, ale v seredi je kastiel ako mastal … nic moc

  11. Obyvateľ mesta 2. júna 2021, 16:11 – za normalnych okolnosti by Vas prispevok bol zmazany nie pre jeho obsah, ale pre to, ze ste taky hrdina, ktory sa nielenze nedokaze podpisat, ale este nezmysly vklada do diskusie zahladzovanim stop presmerovanim cez VPN alebo proxy servery.

    Tento zmazany nebude len preto, lebo chcem verejnosti ukazat, aku podlu a bezcharakternu chrapac medzi nami trpime.
    Presne ako tu viac krat somenutych potomkov ludi, ktori svoje majetky postavili na utrpeni druhych – tom najhorsom utrpeni ake svet kedy poznal.

    Najhorsie na tom je, ze nikto z nas netusi, aky spinavevy amoralny zmrd je mnohokrat prave den, kto sa navonok usmieva a rozdava z verejnych penazi zakupene hrebicky starym babkam aby ho volili do funkcie, v ktorej moze ovladat ludi a tunelovat verejne peniaze.

    Cas sa krati postupne vsetkym zlodejskym zmrdom – ako sa priroda nakoniec vzdy vysporiada s parazitmi, tak sa s nimi postupne vysporiada aj spolocnost.

    Samozrejme, ze v buducnosti uz takyto zhovievavy nebudem. Predpokladam, ze som to vysvetlil dostatocne pochopitelne. 😉

  12. Aby sa spoločnosť vysporiadala so situáciou aká tu u nás vládne, museli by mať o to ľudia záujem. Ale ako sa javí, že ich to až tak netrápi, sem tam napíšu, čím vyjadria svoju nevôľu, ale to je všetko. Prídu voľby, a scenár sa opakuje. Zase volíme tých, čo sú tam zabetónovaní roky a na ktorých nadávame. To si zabezpečili volebným zákonom. Keď niekoho volíme, s ním volíme celú politickú stranu. Prečo si ľudia nemajú voliť ľudí, ktorým dôverujú? Za 30 rokov sa nič nezmenilo, možno iba to, že to ide dolu z kopca.

  13. Keď ma niekto blog na internete,a povoľuje a defacto tento blog žije prevažne z anonymných príspevkov,je podľa mňa,chrapunske a podlé sa riadiť tým,že dôležité nadovšetko nie je obsah príspevku,ale jeho autor.Keby neboli v tejto veci utvorené určite zákony,už veľa ľudí by malo na krku trestné oznámenia,pretože podľa určitých technického pokroku,nie je až tak ťažké zistiť autorov príspevkov.Preto ešte raz zdôrazňujem,že bonzajstvo nie je vecou politického presvedčenia,ale vecou charakteru!

  14. Pod. skvost je aj oproti sporiteľni. Predtým sa tam dalo normálne bezpečne zaparkovať ale potom na msú asi niekoho osvietilo a povedal si, prečo to nedodrbať. Nuž, napchali sa tam betónové kocky a voilá, výsledok jak lusk. Že sú kocky už poposúvané, špinavé, zarastené zelinou, nevadí, v Seredi sa všetko vsákne. Hlavne, že bude Nou camp vystavaný.

  15. Vyssie som napisal, ze v buducnosti nebudem tak tolerantny.

    Kedze som demokrat od kosti, stale mate moznost objednat si individualny diskusny priestor. Tam nasledne mozete robit vsetko, co zakon a pravidla nezakazuju.

    Pripadne mate moznost vyjadrit sa v inych mediach.

  16. Ten čo píše príspevky cez proxy a utajuje IP špeciálnymi pokútnymi programovými a hardwarovými prostriedkami, tak ten zmrdom je a pravdepodobne má vážny a nebezpečný dôvod, aby toto používal. Takých príspevky treba bez milosti automaticky mazať. Takýto ľudia sú nebezpeční pre všetkých, aj pre ostatných normálnych anonymov

  17. Majko,nevidím rozdiel,ako sa dostane článok,na Vás blog,jediné v čom je problém,že ho nemôžete kontrolovať a podľa možnosti identifikovať.A keď Vy ste demokrat,tak ja som čínsky cisár.

  18. Pán Majko , kde ste boli doteraz, keď až teraz ste si všimli, že je tam nejaký kvetináč, ktorý tam je už X rokov. Či už dávno ste si do niekoho nekopli?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img