ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Vakcínu považujem za cestu, nie cieľ…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Je vakcína cestou k eliminácii koronavírusu v spoločnosti? Dám si ju pichnúť, alebo nie? A ak áno, bude to vakcína registrovaná, alebo SPUTNIK V? – aspoň niektorú z týchto otázok si položil asi každý z nás.

Žijeme v dobe, ktorú sme si neobjednali, veriaci ju nevymodlili a následky koronaopatrení sa viac či menej  dotkli každého občana. Našťastie sme si nevytrpeli to, čo Taliani v prvej vlne počas roku 2020, ani mnohé iné  krajiny pred koncom uplynulého roka a začiatkom tohto. Napriek tomu sme sa potrápili dosť. Všetci…

Dnes je máme za sebou predbiehanie sa a zvýhodňovanie v termínoch očkovania a nastáva skôr opačný stav – ľudia sa bezpečne cítia akosi skoro a stále ignorujú možnosť, že po návrate z letných dovoleniek môže kľudne nastať nový lockdown, môžu byť nevyhnutné nové opatrenia a tým môže dôjsť k úplne totálnej likvidácii mnohých už teraz zadĺžených podnikateľov. A nielen nich, ale aj bežných rodín, ktoré následky opatrení pocítili výrazne.

Kadiaľ vedie cesta?

Ďakujem za rady vychádzajúce z internetových diskusií – poznám ich a sú veci, v ktorých som pragmatik. Vakcinácia patrí medzi ne. Napriek dobrovoľnosti vakcinácie a napriek tomu, že manželka so synom COVID-19 prekonala ešte v decembri 2020, neváhali sme a ideme podľa nás cestou zodpovednosti, vedeckého poznania a logiky.

Zastávame názor, že práve vakcinácia zachránila ľudstvo pred nebezpečnými chorobami a len vakcíny už storočie významne prispievajú k likvidácii nebezpečných chorôb a zabraňujú epidémiám.

Dôverujeme odborníkom, vedcom a lekárom. Preto sme dnes popoludní  absolvovali prvú dávku vakcinácie v EÚ registrovanou vakcínou a určite pôjdeme aj na druhú cca o 28 dní.

Pre informáciu,  testovania som sa doteraz zúčastnil asi 15 X. Nebolo zrovna pohodlné chodiť na určitý presne stanovený čas na testovanie, no dalo sa to vydržať a bolo by dobre, keby každý z nás nikdy v živote nemusel robiť nič „obťažujúcejšie“.   Povedané inak, považujem za fajn stav, kedy niekoľko minút života venujem len testovaniu, aby som chránil seba a iných.

Prečo toto píšem verejne?

Považujem to za odkaz každému, kto s vakcináciou váha. S pripomenutím úvahy, či by vôbec  bol na svete, keby pred storočím rovnako váhali jeho predkovia…

Zároveň týmto ďakujem všetkým zdravotníkom a ľuďom zúčastneným na testovaniach, ako aj vakcinácii. Príjemný a profesionálny personál je prvým krokom k pozitívnemu vnímaniu aj tohto druhu inak nie príjemných úkonov. Vďaka konkrétne aj Mirke Švec, ktorú som pravidelne znovu stretal na ZŠ Komenského.

Som rád, že sa postupne znovu začneme stretať v bežnom živote na káve či jednoducho tam, kde sme boli zvyknutí chodiť pred niečo viac ako rokom.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Vakcína je fuj !
    Už sa vraj blíži Indická mutácia vírusu… naši politici to už „vedia“ ! Na každú mutáciu vírusu treba inú vakcínu. Kto má silnejšiu imunitu nijaký vírus sa ho nechytí.
    A potom príde ešte Bolívijská mutácia,Grónska a ešte asi 120.rôznych mutácií… takže nekonečný príbeh.
    Len si to svinstvo pichajte !

  2. Anonym 1. júna 2021, 7:10 jediná cesta ku „slobode“ je očkovanie min. raz za rok. Ale reálne každých 6 mesiacov. Možno dostaneme také automatické prístroje ako majú diabetici. klesnú protilátky ,šup vakcína. Načo sa trepať lekárovi. Budúcnosť vakcinácia.

  3. pre štbák a oportunista ty si dobrá špina!! majko nie je v kategórii a ty ho takto ohováraš. ty musíš byť veľmi chorý keď píšeš nezmysli. si bol moc týraný že?

  4. Pán Majko je v kategórii tejto:KTS – spis kandidáta tajnej spolupráce
    Spis zhromažďoval údaje previerkového charakteru na osobu, ktorá mala byť získaná na spoluprácu. Keď nájdem vysvetlivky tak to sem dám kktom negramotným.

  5. Nedorozumenia však vznikajú z toho, že systém vyhľadáva aj osoby, ktoré sú v registroch ŠtB vedené ako preverované a nepriateľské. Niektorí ľudia buď z nevedomosti, alebo účelovo dávajú tieto osoby „do jedného vreca“ so spolupracovníkmi ŠtB. Hoci práve tieto osoby boli – okrem iných – tými, proti ktorým bola celá mašinéria ŠtB zameraná.

    To, že v tejto súvislosti dochádza k dezinterpretáciám a dezinformáciám, je iste aj chybou Ústavu pamäti národa, ktorý pred zverejnením registrov neurobil potrebnú informačnú kampaň. Na rozdiel od tzv. Cibulkových zoznamov Ústav pamäti národa zverejnil celé registračné protokoly ŠtB, nie iba spolupracovníkov ŠtB, a to je podstatný rozdiel. Len časť osôb vedených v týchto registroch bola tajnými spolupracovníkmi.

  6. Preco by to mala byt chyba ,,niekoho,, ?
    Tebe to niekto prisiel vysvetlit, alebo vies citat a rozumies pisanemu textu sam?

  7. myslíš tomčányho????ten to má v krvi po dedovi.arizovali po židoch fabriku a ti išli do koncentráku

  8. Daniel…možeš mi prosím napísať kde si čítal že na každú mutáciu potrebuješ inú vakcínu? naozaj si to rád prečítam…díky

  9. Namiesto dlhých a mnohokrát osočujúcich komentárov dnešná správa uverejnená v denníku Šport o 8:30 :
    „Čilského futbalistu Artura Vidala hospitalizovali s ochorením covid-19. Tridsaťštyriročný stredopoliar pôvodne skončil v nemocnici pre zápal mandlí, neskôr mal však pozitívny test na koronavírus, iba pár dní po tom, ako v piatok absolvoval očkovanie.“
    Nepochybujem ani na chvíľu o tom, že sa nájdu zástancovia očkovania a budú tu interpretovať svoj pohľad na očkovanie. Avšak existuje už dostatok informácií z celého sveta o „bezpečnosti“ očkovania, ktoré skončili smrťou či ťažkým poškodením zdravia po očkovaní. Tárania niektorých jedincov o tom, že vakcína sa vyvíjala už 5 r pred jej aplikáciou a teraz je to len jedna z modifikácií ako odozva na aktuálny stav, sú hodné zverejnenia tak v SME-čku alebo N-ku. Lebo odtiaľ vždy pochádza pravda! Aj dnes ráno som počul v rádiu SRo názor odborníka na vývoj vakcín či len „obyčajných“ nových liekov. Ich uvedeniu do obehu VŽDY predchádza klinické testovanie, ktoré trvá približne 10 r.
    Chcel som reagovať len krátko. Prepáčte!

  10. pre s.i.n.,
    nie je to nová informácia, že vakcína nechráni pred covidom. Chráni pred ťažkým priebehom ochorenia. Čiže áno, aj zaočkovaný dostane covid, ale následky sú spravidla lepšie.

  11. takže v piatok bol očkovaný a včera (tzn. po 3-4 dnoch) mu zistili covid….je to nejak v rozpore s tým čo prezentujú výrobcovia a lekári? že vakcína chráni na cca 90-95% (70% u AstryZenecy) a to 2 týždne po podaní druhej dávky?

  12. „Po prvej dávke vakcíny išlo o 6137 prípadov pozitivity z celkového počtu 1 437 945 osôb zaočkovaných 1. dávkou. Vo všeobecnosti tento počet nepresahuje proporciu 0,4 %, aj keď kompletná ochrana sa po prvej dávke vakcíny neočakáva,“ priblížila Avdičová.

    Tvorba ochranných protilátok po očkovaní podľa doktorky závisí aj od imunitného systému očkovanej osoby, pričom u malého percenta ľudí nemusí postačovať reakcia vyvolaná vakcínou. „Vo všeobecnosti tiež nemožno vylúčiť, že k infekcii SARS-CoV-2 u zaočkovaných došlo krátko pred podaním vakcíny, resp. ešte pred vytvorením dostatočných hladín ochranných protilátok v tele,“ uzavrela Avdičová.

  13. pre Anonym 1. júna 2021, 10:36
    Nebohý Julo Viršík sa aktívne a verejne vyjadril v prospech očkovania. Jeho úmrtie prišlo po niekoľkých týždňoch po očkovaní. Malo sa tak stať ešte v apríli t.r. A patologická správa (vyjadrilo sa o nej aj samotné MZ) o jeho pitve hovorila len o zrazeninách krvi v jeho plúcach. Ale nič o tom, čo bolo príčinou vzniku smrteľných tromb. Takže správa o pitve uviedla pravdu, ale či CELÚ, to už je nezodpovedané.

    P.S. touto cestou chcem zaželať autorovi článku aj po vakcinácii pevné zdravie a aby ho nepostretlo nič také, ako J.V.“

  14. pre s.i.n,
    čo sa týka J. V., tiež si myslím o tom svoje. Ja som sa dokonca ani nedočítal o krvnej zrazenine, len o zástave srdca… OK, prítomnosť zrazeniny síce uviedli ako hovoríš, len neuviedli kde a z čoho sa u neho vytvorila. Takže priestor na polemiku tu bude vždy. Osobne si myslím, že je viac ako pravdepodobné spájať smrť s očkovaním (netvrdím, že práve v prípade J.V), ale ak sa vytvorí krvná zrazenina v dôsledku očkovania (také prípady sú už dávnejšie potvrdené), kľudne sa môže odtrhnúť do krvného riečišťa aj po mesiaci a pol a zapríčiniť smrť. Aby som tu nebol za konšpirátora, sám mám prvú dávku Astrazeneca v sebe.

  15. Po vakcíne by človek nemal dostať Covid,ved aj na chrípku sa očkuješ preto,aby si chrípku nedostal a nie preto,aby si mal ľahší priebeh..niekto nás tu oblbuje…ak po očkovaní dostaneš Covid,tak tie vakcíny sú na prd..

  16. ŠTBák a oportunista 1. júna 2021, 4:54 a Anonym 1. júna 2021, 6:32 – dnes som podpisal plnu moc advokatskej kancelarii k priprave TO. Neznalost zakona neospravedlnuje.

  17. tony 3. júna 2021, 22:27 – ak sa jedna o UPN, tak zaznam je v poriadku. Jeho popis v nazve vsak nezodpoveda faktom. Kto nevie pouzivat system, ma moznost nastudovat si navod. Nie je zlozity.

    A tak ide bud o umysel – ta horsia verzia, alebo o neznalost. Ide o verejne vyjadrenie. Dalsie info urcite za poplatok poskytne advokat…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img