ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Od štvrtka do nedele župa zaočkovala skoro 21 tisíc ľudí

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TT SK |MM| Trnavská župa pokračovala v očkovaní proti ochoreniu Covid-19 v piatich veľkokapacitných očkovacích centrách medzi 27. a 30. májom 2021. Záujemcom boli podávané všetky tri schválené vakcíny. Počas štyroch dní bolo podaných ďalších skoro 21.000 vakcín.

„Tretí víkend po sebe sme očkovali v piatich veľkokapacitných očkovacích centrách v kraji. V Piešťanoch sme očkovali už od štvrtka. Vďaka kapacite centier môžeme očkovať nových záujemcov prvou a súčasne podávať druhú dávku vakcín AstraZeneca a Pfizer/BioNTech. Od februára sme podali už 130.000 vakcín,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Vo svojom najnovšom veľkokapacitnom očkovacom centre na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch počas štyroch dní 5.865 ľudí vakcínou od Pfizer/BioNTech. V športovej hale na Rybníkovej v Trnave sa v sobotu zaočkovalo takmer 2.400 ľudí vakcínou Pfizer/BioNTech a v nedeľu dostalo 2.332 záujemcov vakcínu Moderna.

V stredných zdravotníckych školách v Dunajskej Strede, Skalici a Trnave sa v sobotu očkovalo vakcínou Pfizer/BioNTech. Zaočkovaných bolo viac ako 5.000 ľudí. Počas nedele prebiehalo v zdravotníckych školách preočkovanie druhou dávkou vakcíny AstraZeneca. Očkovacia látka bola podaná 4.840 ľuďom.

„Naďalej prebieha očkovanie aj v obciach a mestách formou župnej výjazdovej očkovacej služby. Túto možnosť využívajú obyvatelia, ktorí sa na očkovanie nevedia prihlásiť online. Zároveň takto chceme dostať vakcínu k ľuďom, ktorí sa z rôznych dôvodov nemôžu dostať do jedného z našich veľkokapacitných očkovacích centier,“ dodal trnavský župan Jozef Viskupič.

Na zabezpečenie plynulosti očkovania vo svojich centrách župa hľadá dobrovoľníkov s vekom nad 18 rokov. Vítaní sú všetci záujemcovia s chuťou pomôcť a tak prispieť k čo najskoršiemu návratu k bežnému životu.

Informácie o očkovaní, v slovenskom aj maďarskom jazyku ako aj mapy očkovacích centier trnavskej župy sú dostupné na https://zdravazupa.sk/korona/#ockovanie. Všetky informácie pravidelne aktualizujeme aj na našich sociálnych sieťach. Facebook: Trnavský samosprávny kraj a Instagram: trnavskazupa.

Jozef Viskupič, trnavský župan

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img