ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Vysoká burina na verejných priestranstvách aj v štrkovom nápise SEREĎ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Vyzerá to tak, že ani tento rok nebude Tomčányiho štrkový nápis SEREĎ „vítajúci“ návštevníkov mesta bez buriny. Napriek dôkladne pokosenej tráve okolo nápisu, v tomto sa burina nachádza aj aktuálne.

Okrem buriny v nápise skončila aj sklenená ryba. Kto ju tam dal a dôvod sa asi nedozvieme, no ak má niečo symbolizovať, chcelo by to vysvetlenie čo konkrétne.

Pripomíname, že s nápisom SEREĎ vysypanom z obyčajného nafarbeného stavebného štrku a ohradenom použitými obrubníkmi (cena „diela“ bola niekoľko tisíc Eur) podopretými hrdzavými roxorovými tyčami, sa samospráva chválila už roky dozadu. Na neschopnosť vedenia mesta zabezpečiť nápis  bez buriny upozorňujeme niekoľko krát do roka.

Burina vysoká miestami jeden meter je aj pred mestskou nehnuteľnosťou Sociálnymi bytmi mesta Sereď. Otázka je, či neporiadok, odpadky a špinu pred nehnuteľnosťou nie je lepšie nechať zarastené, keďže sociálne prípady v mestskej nehnuteľnosti nie sú vedené aspoň robením poriadku tam, kde im je Mestom Sereď umožnené výhodne bývať.

Stav na fotografiách: nedeľa, 30.05. 2021 v neskorých popoludňajších hodinách.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Prečo by to mal Miloš trhať ? on nie je zamestnanec mesta na to určení… Miloš má svoju prácu venovať sa novinárčine a to robí veľmi dobre pretože jeho článkami veľakrát stúpil na otlak kompetentným. No nemám pravdu?

  2. Pán Majko,to aký zvatsovaci objektív ste použil na tú veľkú burinu na strkovom napise.Navrhujem tam postaviť takú búdku a jedného zamestnanca,ktorý bude mať na starosti len tu burinu,a okamžite ju zlikviduje,a to hneď pri zárodku.

  3. Na ten nápis by stačilo použiť hocijaký rozprašovač z čistiaceho prostriedku a naliať do neho postrek proti burinám. Trošku burinu postriekať a za 3 – 4.dni uschne. Je po probléme

  4. Vy sa musíte nudiť pán Majko. A len tak mimochodom, nie je tá burina na poslednej fotke pred vaším domom? 😉 (samozrejme nemyslím sociáne byty ale dom vedla)

  5. Ste trápny 31. mája 2021, 19:58 – na fotografiach je burina pred mestskou nehnutelnosotu socialnych bytov.

    Obdobna burina je aj na verejnom priestranstve pred viacerymi domami – aj mojim. Mate pravdu, ani tam si Mesto Sered zastupene primatorom a statutarom Ing. Martinom Tomcanyim neplni povinnosti.

    Nechcel som to spominat, lebo necitim potrebu cez noviny riesit mestsky pozemok a priestorna ulici na urovni mojho pozemku. Ale ked ste to napisali Vy, nemam problem potvrdit, ze priestorov o ktore sa mesto nestara je viac.

  6. Na tej ulici, kde bývate nie je vela domov, ktoré by mali pred sebou takú burinu ako ten Váš. Väčšina ludí totiž asi vlastní kosačku a vie ju použiť. Je len Vaša hanba ako Vám to vyzerá pred domom. Normálny človek by sa za to hanbil, Vy to ešte zverejníte. Naozaj Vám to nepríde hlúpe? Miesto hádzania špiny na iných vybehnite pred barák a pokoste, zaberie Vám to podstatne menej času a ešte si aj prečistíte tú Vašu zvrátenú hlavu.

  7. pre MM 31. mája 2021, 23:04 – vdaka za radu, no som svojpravny a zastavam nazor, ze kazdy si ma plnit povinnosti – hlavne ti, ktori za ich plnenie su plateni.

    Ak ale mate Vy osobne zaujem robit na svoje naklady pracu za inych, slubujem, ze Vam v tom nebudem branit.

  8. Nie vážení ,tá burina nieje len pred Majkovým domom.
    Taká do pása je na celej ulici , kam sa len pozriete.A nemyslím si ,že by sme mali my obyvatelia suplovať mesto a udržiavať verejné pozemky. Aj keď pripúšťam ,že veľa krát nám to nedá a pokosime.Ale robiť trvalo prácu za tých ktorí to majú v nálpni,lebo ich platíme aj z našich daní ,sa nedá.
    A vy ktorí máte pocit, že udržiavať verejné priestranstva je úlohou obyvateľov domov susediacich s týmito schátralymi priestranstvami ,prídete kosiť a udržiavať poriadok.Začnite pred mostom a pokračujte až na Nový Majer a najlepšia bude ručná kosa pretože sa asi v tej buriny stratite.
    A potom všetky ulice v meste. Lebo všade je to zúfale..
    Alebo žeby na toto neboli peniaze ?!
    Ako načo…!!! Veď sme v Seredi.

  9. Bravo pani obyvateľka. Okolo nás to isté. Zachviľu sa tam stratia aj s tou veľkou kosačku. Až prídu vôbec, hmmm.

  10. Akí ste všetci chytrí ! Kosičov je málo,poznám ich situáciu. Skúsili ste niekto niekedy kosiť 8.hodín s tou ručnou kosačkou ? A ešte k tomu každý deň ? To nie je práca hodná tých smiešnych 450.-evri čo dostávajú.
    Ja osobne by som to nerobil ani za 1000 !
    Mesto by mohlo naozaj zobrať aspom na leto zopár brigádnikov…

  11. Zakonnik prace hovori jasne. Plat prinalezí iba za vykonanu pracu….Kedze pani kosci viac ako polovicu pracovnej doby necinne presedia musia mat zaplatene iba za to co odpracuju…. Mimochodom nikto z nich tam nieje nedobrovolne a to za aku mzdu pracuju je tiez ich vec. Okrem toho ak by taketo vykony podavali v ktorej kolvek sukromnej firme, tak su davno prepustení ….Čize naoko lacna pracovna sila je pre nas velmi draha…Zaujimave by bolo keby nam pan Hinpan ich priami nadriadeny zverejnil kolko metrov štvorcovych ma vykazat kosec za hodinu aby si zasluzil plnohodnotnu mzdu a ako stimuluje podriadenych aby ti šikovnejsi a usilovnejší zarabali lepsie a ti ktorym sa poctivo pracovat nechce aby dostali menej….SKUSTE MILÝ PAN OKTORÝ SI TU OBHAJUJETE PRACU KOSCOV PONUKNUŤ IM INU PRACU SOM ZVEDAVÝ KOLKO BY S NICH ISLO PRACOVAT DO SUKROMNEJ FIRMI AKUKOLVEK ALEBO ZHODNU PRACU…GARANTUJEM VAM ZE ZIADEN..
    TEN STAV PRACOVNIKOV KTORÝ MA MESTO NA KOSENIE SI DOVOLIM TVTDIT , ZE JE VYSOKA PREZAMESTNANOSŤ …..Ak by mesto vytvorilo stymuly tak to dokazu robit rychlesie a kvalitnejsie z nižšim poctom pracovnikov a to sa netyka iba kosenia , ale aj mnohych inych pozíciach na mestskom urade…

  12. Pán Ukol (vy sa tak voláte ?) skúste si to pár dní robiť sám za také peniaze a prejde vás chuť rozdávať tu rozumy ! Ani sa tým kosičom nečudujem.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img