ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Praktické rady ako maximalizovať účinnosť očkovania a minimalizovať riziká vedľajších účinkov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Národné centrum zdravotníckych informácií |MM|   Očkovanie proti Covidu je bezpečné a účinné, potvrdzuje sa to v praxi na už takmer 1,5 milióna zaočkovaných Slovákov a Sloveniek a na stovkách miliónov zaočkovaných ľudí po celom svete.

Do určitej miery však môžete sami prispieť k tomu, aby očkovanie bolo čo najúčinnejšie. A naopak, môžete prispieť k tomu, aby ste riziko vyplývajúce z veľmi zriedkavých vážnejších vedľajších účinkov stlačili takmer na nulu. Ponúkame k tomu zopár tipov.

Registrovať na očkovanie sa môžete tu:
https://vakcinacia.nczisk.sk/registracia

Ak už zaregistrovaní ste, prosíme o trpezlivosť. Tempo očkovania zrýchľujeme, termíny vám prídu.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Obyvateľ tak čo mame sa radšej nedať zaočkovať a umriet v nemocnici? Či tie preplnene nemocnice to bolo všetko vymyslene?

  2. Super informácia… ten letak mohli poslať každému do emailu s pokynmi k očkovaniu. Človek si musí hľadať informácie, keď už je zle a v telke povedia, že dalo sa tomu predísť, keby…keby boli včas inštrukcie.
    Všetci nemôžeme byť lekári…

  3. Celé opatrenia a s tým spojené činnosti sú jeden veľký neskoordinovaný chaos. Po toľkých zaočkovaných na Slovensku sa NCZI prebudilo a vydali odporúčania ako sa zachovať po očkovaní. Naozaj to skôr nešlo? Ten úrad keby nebol, nikomu nechýba. A nebyť korony, 97 percent ľudí ani nevie, že čosi také existuje a poprdkávali by si tam až do svojich dôchodkov. A keď majú kvôli pandémii ukázať čo vedia, tak ukážu, že veľa toho nevedia.

  4. Pre obyvatel 2, kludne si rob co chces a ak uznas za vhodne tak sa daj daj zaockovat. Aj ked to nevadi ze o tej vakcine a jej zlozeniu a obsahu nic nevies. Tak isto nic nevies o jej dlhodobom ucinku na organizmus tvoj a tvojho dalsieho pokolenia.

  5. Pre Obyvatel 23. mája 2021, 11:51

    Ešte dobre, že o ostatných vakcínach, ktoré si v priebehu života dostal, vieš určite všetko. Keby si prežil pľúcnu ventiláciu, rozmýšľal by si inak, synak.

  6. Jozef 23. mája 2021, 9:15
    A kto ich vyvrátil? WHO? Kde sa dá o tom dočítať niečo seriózne odbornými štúdiami doložené a nie len bla, bla, bla?
    Pred pár dňami som sa rozprával s jedným exkolegom, ktorý mi povedal, že jeho priama príbuzná sa podrobila v rámci testovacieho maratónu niekoľko krát testovaniam pomocou AG aj PCR testami vždy s negatívnym výsledkom. A pri nedávnej rozšírenej kontrole jej detekovali pomocou CT vyšetrena na pľúcach prekonané ochorenie na COVID 19. Komu alebo čomu veriť? Že by zlyhalo CT-čko?

  7. Obyvateľ, ako tvrdí ten nadomnou. X krat ma v živote ockovali a som stále tu. Aj mnohí ini. Jasne že sa pôjdem zaočkovať. Čakám už len na to.
    Dnes hocijaký tupec napíše niečo na internet, čo si vymysli a takí ľudia ako ty mu to hneď zožerú a bez rozmyslu to zdieľajú na sociálnych sieťach. Niekedy aj bez toho aby vobec otvorili článok. To svedčí o tom kam smeruje tento svet, že ľudia sú sprostejsi a sprostejsi a idu hneď všetko spochybňovať, čomu nerozumejú. A hlavne sú ľahko manipulovateľní.

  8. Viac menej netusim, ako funguje imunita, co obsahuje ktora vakcina, ako sa operuje srdce, slepe crevo, vymiena klb, nezaujima ma zlozenie antibiotik, ani len paralenu.

    Neriesim funkciu plucnej ventilacie, ci kardiostimulatora rovnako, ako vstrekovania nafty do motora auta, prevodov v prevodovke, ci funkciu jednotlivych snimacov a riadiacich jednotiek.

    V suvislosti s Covid 19 neviem ovplyvnit konanie inych ludi, tak sa snazim ja sam konat tak, aby som prezil a aby som neohrozil inych.

    Co sa tyka vakcinacie mam zato, ze vakcinacie proti chorobam v historii sposobili, resp. umoznili, ze zili moji prarodicia, nasledne rodicia a v konecnom dosledku ze zijem ja a moje dieta.

    Zamyslanie sa nad teoriami vychadzajucimi z ciastocneho „poznania“ veci jednotlivcami protestujuci vzdy a proti vsetkemu povazujem za stratu casu.

    Ked nebudem verit vedcom, odbornikom a lekarom, nesmiem ist ani k obvodnemu na preventivku alebo komplexne vysetrenie vyzadovane k mnohym cinnostiam, lebo prirodzene musim mat strach, ci su ihly a striekacky skutocne nove, alebo ci nebude moja vzorka krvi zmanipulovana s ucelom mojej likvidacie.

    Ludia otupiejevavaju a ani si to neuvedomuju. Som rad svojmu veku a tomu, ze som zazil aj dobu, kedy sa ako tak dalo zit aj bez hoaxov, spinavej propagandy a systemu zitia „kto z koho a za kazdu cenu“…

  9. Nie ide vám len o vás pretože keď ste zaockovaný neznamená že nie ste automaticky prenášač.
    A každá vakcína má len krátkodobý efekt ale akonáhle vám opäť vyprchá umelo vytvorená imunita tak opäť na inekciu. A aby si človek rok čo rok dával ten sajrajt do tela je už na každom z nás.

  10. Miloš pises, Som rad svojmu veku a tomu, ze som zazil aj dobu, kedy sa ako tak dalo zit aj bez hoaxov, spinavej propagandy a systemu zitia “kto z koho a za kazdu cenu”…
    Ale kludne to obdobie a system kedy si tak žil upresni a definuj. 🙂

    Obyvateľ 2, doteraz nam bolo tlačené do hlav ze prilis vela hygieny a dezinfekcie nieje zdrave ale prave naopak ze to bolo nezdrave lebo nase telo a imunitný system nemal dostatočný kontakt s vírusmi a baktériami co ma za nasledok ze si telo nevyrába same protilátky. Zrazu sa zmenil systém aj propaganda. Izolacia a dezinfekcia nonstop. Uz asi 40 rokov som sa nedal očkovať ani špajlovat v nose a som tiež tu. A očkovať sa uz ani nedam. Len sa obavam toho ze ma tento skurveny system do toho donuti, lebo bez zaockovania ma nepustia sa ist v klude ani vysrať.

  11. Jozef 23. mája 2021, 17:24
    Jozef, asi si nepochopil pointu môjho príspevku. Reagoval som na tvoju vetu „Tvrdenia L Montagniera boli vyvratene do jedneho.“ Tak sa spýtam ešte raz: Kto ich vyvrátil a kde boli publikované? Bol to nejaký odborný lekárský vedecký časopis či správa svetovej zdravotníckej organizácie alebo boli prednesené na nejakej vedeckej konferencii s medzinárodnou účasťou? Ale zato som z takýchto kruhov čítal dosť článkov aj pre laikov prístupných o tom, že vakcinácia je po zdravotnej stránke čistý vabank. Žiaľ v mnohých prípadoch s tragickým koncom. Len na Slovensku eviduje ŠUKL ku koncu minulého týždňa 4772 hlásení o nepriaznivých prejavoch u očkovaných jedincov s rôznym stupňom poškodenia zdravia a aj niekoľko úmrtí.
    Ku vyjadreniu M.M. v minulosti sa podávali vakcíny hlavne v ohniskách nákazy. Ale vždy išlo o DLHODOBO (5 a viac r.) testované vakcíny o ktorých sa vedelo aké majú aj vedľajšie účinky. Teraz vývoj a „testovanie“ súčasných vakcín bolo vybavené za 5 mesiacov.
    Celú situáciu okolo Covidu sledujem prakticky od jej samého vzniku. A dokážem si vyskladať a vyhodnotiť informácie aspoň tak, že viem rozlíšiť či ide len o propagandistické názory, alebo či ide naozaj o hľadanie pravdy
    O tom, že aj u nás sa nájde dosť ľudí so skúsenosťami v danom obore niet azda pochýb. Dodnes som však nepochopil, že ani v jednom prípade nebol braný na zreteľ ich hlas a ani ochota pristúpiť na odbornú diskusiu. Mohol by som pokračovať ďalej, ale to by bolo nie na jeden ale viac samostatných článkov..
    Za veľmi zlý stav ak nie katastrofu považujem skutočnosť, že od samého začiatku má kauza Covid19 predovšetkým ideologický charakter.

  12. Skus Science, clanok publikoval F. Bast. Dalsie publikacie boli vlani v Indii v suvislosti s jeho tvrdenim o vytvoreni covidu v labaku. A zaujimave su jeho vykriky o ziareni DNA a dalsie. A samozrejme straty financovania . To, ze bol oceneny este neznamena ze nie je ondon.

  13. P.S.
    Tych 5 mesiacov vyvinu vakciny je dane tym, ze coronaviry boli uz predtym skumane a liecene. Takze vakciny len vlastne ,,modernizovali,,.

  14. Jozef 23. mája 2021, 19:24 No to si mi dobre poradil! *Sience obor informácií od výroby gumákov až po polárné bádanie v Antarktíde…
    Ale Covid19 dostal meno preto, že bol „uvedený“ do života v 2019 r. a to v Číne s koho prispením radšej neotvárajme…A vakcíny sa vyrábajú vždy ako protilátka na nejaký vírus, ktorý sa úplne neplánovane objaví. Z tvojej odpovede ale vyplýva, že Covid bol už dávno dopredu pripravovaný. Možno by ti to Mr. Fauci v slabej chvíli aj potvrdil….
    A len tak pre zaujímavosť, aký mali finančný profit za uplynulý rok farmafirmy Pfizer, Moderna,…za minulý rok?

  15. Ivan 23. mája 2021, 20:46 – Jozef ma pravdu. Vakciny na sucasny virus nepotrebovali vyvoj od zakladov, boli „len“ modifikovane na aktualny. Preto aj nove mutacie bud zvladaju, alebo sa relativne lahko modifikuju anj voci nim.

    To su fakty, s ktorymi je potrebne pri diskutovani narabat. Ak ovsem clovek nechce byt za trola, ktoreho ulohou je pisat len nezmysly.

  16. Je pravda, že koronavíry sú tu roky, vakcíny sa len modifikovali. Ale čo sa týka covid 19, WHO akosi otáľa s oficiálnou informáciou čo zistili v Číne. Závery typu „pravdepodobne“, “ najväčšou pravdepodobnosťou“ nemajú u mňa miesto a už vôbec nie v odborných kruhoch. Doteraz nikto definitívne nepotvrdil, že to vypuklo na mokrých trhoch z netopierov. Takže v tomto smere sú stále len polemiky. Potom si stačí dať do súvisu Wuchan – laboratórium s vírusmi – účasť americkej armády na Armádnych letných svetových hrách v októbri 2019 vo Wuchane… Príliš veľa náhod.

  17. Obyvatel 23. mája 2021, 21:04 – to je o zodpovednosti. Ak niekto stoji za publikovanymi informaciami, nesmie mat problem podpisat sa pod ne.

    Ak nie je uvedeny vydavatel zodpovedny za web ani autor clanku, maju na to dovod.

    Prosim, toto nie je o nezavislych mediach, ale o parazitovani na verejnom medialnom priestore a prave kvoli takymto budu pravidla na nete sustavne okliestovane v neprospech vsetkych.

    Toto ja podporovat nebudem.

  18. Science je vedecký časopis, ktorý vydáva Americká asociácia pre rozvoj vedy.[1][2] Patrí medzi popredné svetové vedecké časopisy.[3] Časopis sa vydáva v angličtine od roku 1880. Jeho články sú kontrolované spôsobom peer review, čo je pre vedecké časopisy štandardný postup. Znamená to, že každý článok, ktorý je vydaný v časopise musel najprv prejsť recenziou od viacerých odborných recenzentov a autori čánku musia ich výhrady v článku zohľadniť.

    Tolko wiki

  19. Obávam sa, že to zostane v rovine polemík roky. Tak ako útok na WTC v r. 2001. Tam bolo toľko náhod a kopec nezodpovedaných otázok je dodnes.

  20. Miloš Majko 23. mája 2021, 14:54
    Viac menej netusim, ako funguje imunita, co obsahuje ktora vakcina,…

    Miloš Majko 23. mája 2021, 20:54
    Ivan 23. mája 2021, 20:46 – Jozef ma pravdu. Vakciny na sucasny virus nepotrebovali vyvoj od zakladov, …

    Behom šiestich hodín taký prerod v pohľade na danú problematiku

  21. Poradný výbor CDC vo vyjadrení zo 17. mája uvádza, že preštudoval viacero správ o tom, že u niekoľkých mladých ľudí, ktorí boli zaočkovaní vakcínou proti koronavírusu, sa prejavila myokarditída. U niektorých tínedžerov a mladších dospelých v USA zaznamenali po zaočkovaní vakcínou proti Covid-19 zápal srdcového svalu. Vyplýva to zo správy poradného výboru amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC). Informuje agentúra Reuters…
    Jozef 23. mája 2021, 21:35
    Science je vedecký časopis,….. To si viem na wiki zistiť aj sám a aj to ako to v odborných kruhoch funguje pri dokazovaní či obhajovaní nejakého objavu či tvrdenia.
    Len som sa nedočkal konkrétneho odkazu na tvoje slová
    „Jozef 23. mája 2021, 9:15 Tvrdenia L Montagniera boli vyvratene do jedneho.“ A je dosť pravdepodobné, že sa ani nedočkám.

  22. Ivan, naco. Dal som odkaz a Ty si to spochybnil hned na uvod
    *Sience obor informácií od výroby gumákov až po polárné bádanie v Antarktíde…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img