ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

70. výročie poriečneho oddelenia PZ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MV SR |MM|  Minister vnútra dnes navštívil Poriečne oddelenie útvaru služby poriadkovej polície PZ v zimnom prístave v Bratislave, ktoré tento rok oslavuje 70. výročie svojho založenia.

Toto oddelenie disponuje celoštátnou územnou pôsobnosťou, ktorá umožňuje jeho operatívne využitie na základe požiadaviek na vodných plochách na celom území Slovenskej republiky.

„Polícia je v očiach verejnosti vnímaná ako uniformovaná zložka, predovšetkým v bežnom výkone služby. Súčasťou PZ sú však aj špičkoví potápači. Tento rok poriečni policajti vypátrali krátku strelnú zbraň so 6 ks nábojov a ručný granát bez výbušnej zložky. Medzi ich najväčšie úspechy patrí dohľadanie 5 kusov zbraní po 12 rokoch od ich zahodenia pod pol metrovým nánosom bahna, ako aj nájdenie zbrane rozloženej na tri časti z úkladnej vraždy v Limbachu z roku 2017. Poriečna polícia je dôležitou súčasťou Policajného zboru a aj týmto im chcem poďakovať za ich poctivú prácu,“ povedal minister vnútra Roman Mikulec.

Okrem kvalifikovaných potápačov, z ktorých sedem dosahuje kvalifikačný stupeň „A“ (ponor do hĺbky nad 30 metrov), štyria stupeň „B“ (ponor do hĺbky do 30 metrov) a traja stupeň „C“ (ponor do hĺbky 12 metrov) má poriečna polícia aj troch psovodov a štyri vycvičené služobné psy. Z toho dva sú vycvičené na vyhľadávanie vysokorizikových chemických látok (Carbofurán), jeden na vyhľadávanie mŕtvolných pachov a jeden je špecialista na záchranárske práce. V oblasti využitia služobnej kynológie sú nasadzovaní do priameho výkonu služby a na pátracie akcie po nezvestných osobách, ako aj v spolupráci so Štátnou ochranou prírody SR.

Poriečne oddelenie zabezpečovalo najmä v prvom kole opatrení proti šíreniu COVID – 19 činnosť pri kontrole osôb na štátnych hraniciach s Rakúskou republikou ako aj doprovody repatriantov pri návrate zo zahraničia.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nebyť Obrancov mieru stojacich na stráži nášho socializmu ej veru nemal by dnes Rom anova banda žiadne výročie. No tak sa loďkoval po Dunaji. Plávala husička po Dunaji….

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img