ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Balenie obedov so sebou, izolácia a opatrenia počas pandémie, na svete vyprodukovali stovky tisíc ton odpadu navyše – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

A časť z neho skončila v areáli bývalého MILEXU v Seredi. Nelegálne…

– – –

A čo je najhoršie, odpad si platíme hneď niekoľko krát. Po prvý raz v poplatku za obal, v ktorom si odnášame obed. Pri jednom nákupe tak môžeme zaplatiť aj Euro navyše. A po druhý raz, keď sa z pozície daňového poplatníka skladáme na jeho likvidáciu.

Počas protipandemických opatrení boli všetky možnosti konzumácie jedla v reštauráciách či nákupných centrách úplne zakázaná a tak zákazníci boli odkázaní brať zabalené jedlo so sebou.

Pri nákupe obedového menu napr. v čínskej „výžerke“ si predajca účtuje poplatok vždy za každý obal. V prípade už spomenutých čínskych „výžeriek“ treba k tvorenému odpadu prirátať aj paličky a v prípade prakticky všetkých ostatných poskytovateľov stravovacích služieb spravidla aj plastový príbor a k polievke lyžičku.

Účty z ďalších nákupov:

Iba v piatok do objektu bývalého MILEXu v Seredi bolo nelegálne navozených niekoľko druhov odpadu. Staré látky, oblečenie, kabelky a iný už na likvidáciu určený tovar a – cca 50 ton plastového odpadu prevažne zloženého práve zo zlisovaných  plastových obalov používaných aj na balenie jedla. Odpad, ktorý sa vyviezť na nelegálnu skládku oplatilo viac, ako ho recyklovať.

Čím to bude? Že by organizovanými skupinami nemajúcimi strach na Slovensko odpad voziť vo veľkom? A žeby tolerovaním nezákonného konania dokonca aj niektorými vysoko postavenými a občanmi platenými funkcionármi samospráv?

O nezákonne na mestskom pozemku skladovanom plastovom odpade dovážanom zo zahraničia sme písali napr. aj tu:

Firmy sa menia, konateľ Krošlák a dlhy voči Mestu Sereď zostávajú

Takéto haldy plastového odpadu zo zahraničia na mestský pozemok “navozil” podnikateľ Krošlák. Tomčányi a Krajčovič nezasiahli.

Mesto vysúťažilo nového spracovateľa bioodpadov

Výzva niektorých poslancov primátorovi mesta, vo veci bezodkladného odstránenia nelegálne skladovaného plastového odpadu z mestského pozemku

Môj postoj k obchodnej verejnej súťaži na pozemok v Malom háji – poslankyňa Mária Fačkovcová

Plastový odpad v Malom Háji – reakcia na primátorovu odpoveď.

… a v ďalších článkoch.

– – –

Tony starých látok, oblečenia, kabeliek a iných doplnkov navozených do objektu bývalého MILEXu ako vidieť na videozázname, začínajú žiť vlastným životom. Mnohé kúsky oblečenia dostávajú novú šancu na uplatnenie u bezdomovcov a sociálne odkázaných jedincov. Či to je dobre, ťažko dnes povedať.

Kto a na koho náklady zlikviduje balíky plastového odpadu ešte jasné nie je.

Opätovne vyzývame občanov, aby si všímali vykladanie podozrivého odpadu na verejné priestranstvá, ale aj do opustených skladov a pod. Zabráňme stavu, kedy sa zo Slovenska a špeciálne z nášho mesta  stane odpadisko Európy!

Ďakujeme.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ešte rád pripomeniem, že všetky tie plastové boxy na jedlo by sa mali recyklovať nekontaminované zvyškami. To znamená riadne poumývané čistou, pitnou vodou z kohútika. K tomu asi netreba dodať nič.

  2. Mali oznámiť, že obedy sa budú dávať do prinesených obedárov, alebo iných nádob! Bolo by to aj na obsluhu rýchlejšie, aj by nebolo toľko odpadu a aj lacnejšie. Ale aj to je pravda, že ľudia radšej zaplatia, ako by mali umývať riad.

  3. Nenormálne dobré a vymakané video.Pravda na plné ústa.Tak to má byť.Kde chrápe mesto s tým svojim zdechnutým plátkom a bruchova hlasna trúba anonymné sity???????

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img