ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Vrátime sa aspoň k cestovaniu po kontinente?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Najvýraznejšie a najobmedzujúcejšie opatrenia súvisiace s elimináciou šírenia koronavírusu boli zrušené a leto sa blíži. Je teda pochopiteľné, že sa ľudia zaujímajú o letné dovolenky a to, či na ne budú môcť vycestovať. A samozrejme kam bude vycestovanie vrátane návratu možné.

Najväčším rizikom šírenia nielen koronavírusu, ale každej nákazy, sú medzinárodné tranzitné letiská na ktorých sa v priebehu dňa a vlastne stále stretajú ľudia skutočne zo všetkých kútov sveta. Práve tu je možné infikovanie a roznesenie infekcie v horizonte hodín kdekoľvek na Zemi.

S najväčšou pravdepodobnosťou leto bude netrpezlivými ľuďmi „rozcestované“ a najviac ako obyčajne smerom do Chorvátska. Hlavne dovolenky chtiví ľudia pravdepodobne uprednostnia oddych pred rizikom nákazy a hlavne opätovného prinesenia možno aj nových mutácií do populácie. Nestálo by za úvahu aj tento rok cestovanie na dovolenky obmedziť na minimum, aby sme možno už o rok cestovali bezpečne a po celom svete?

Nateraz to vyzerá tak, že s expedíciami na ktoré sme boli zvyknutí pred koronou, si ešte počkáme. Minimálne destinácie ako Irán, Izrael, Náhorný Karabach, ale aj Ruská federácia a možno dokonca aj Gruzínsko, Arménsko a Ukrajina budú vzhľadom na politickú a bezpečnostnú situáciu v navštevovaní problematickejšie.

Takže možno exotika, pravdepodobne Bulharsko, Rumunsko s fajn plážami pri Čiernom mori a pomerne určite Chorvátsko pri Jadrane.

Zatiaľ dúfame v možnosť vycestovať na Balkán, kde je možné objavovať  nové miesta vždy.

Medzi novinky vydražené v aukciách v Českej republike patrí vlajka medzinárodne  neuznaného štátu Liberland, ktorý sa nachádza na ploche cca. 7 kilometrov štvorcových medzi Chorvátskom a Srbskom na západnom brehu Dunaja, blízko obcí Zmajevac a Bački Monoštor v bažinatej oblasti Dunaja medzi Srbskom a Chorvátskom. To nás láka, nejde o dlhú cestu a tak sa dá predpokladať, že návšteva tohto „štátiku“  formálne vyhláseného  Čechom    Vítom Jedličkom  môže byť lákadlom (aspoň pre nás) najbližších mesiacov.

Pozor! Vstupu na územie Liberlandu bránia bezpečnostné zložky Chorvátska aj Srbska.

liberland-brochure

Za pokus by stála delta Dunaja z Rumunskej strany s návštevou tzv. „nultého kilometra“ v Suline, ale aj výjazd do Sarajeva v Bosne a Hercegovine, ak to situácia dovolí.

V každom prípade je potrebné zamyslieť sa, či predsa len ešte túto sezónu neobetovať a neriskovať infikovanie sa dnes možno ešte netušenými mutáciami vírusu, ktoré práve letné dovolenky na Slovensko môžu priniesť a urobiť nám z jesene a zimy ďalšie „peklo v izoláciii“.

Ak teda dovolenka, tak určite s výraznými obmedzeniami, najlepšie po očkovaní a aj to v krajinách považovaných za bezpečné.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Oplatí sa dávať sviniam perly pán Majko? Bude reportáž z Iránu? Cestujem s vami po svete ale len cez fotky a prstom na mape. Je to asi tak aj tento rok bude bez dovoleniek.

  2. Anonym 16. mája 2021, 13:41 – clanok skutocne nie je urceny vsetkym citatelom, no s tym pocitam uz vzdy pri pisani.

    Niektori citatelia su schopni ZIAL pochopit len obrazky a to len tie, ktore sa im spajaju s najcastejsie na nete pozeranou tematikou.

  3. Mali sme v pláne Izrael, ale vyzerá že to nebude asi tak skoro…zasa sa tam začali medzi sebou sekať. Ale vždy sa to nejako ukľudnilo, tak dúfame že na jeseň tam vyrazíme.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img