Reštaurácie či kaviarne od 17. mája fungujú podľa COVID Automatu

- Inzercia -
- Inzercia -
- Inzercia -

ÚVZ SR |MM| Od 17. mája budú zariadenia spoločného stravovania ako sú napríklad kaviarne či reštaurácie fungovať podľa COVID Automatu. Opatrenia sú teda postavené na regionálnom systéme a podmienky pre prevádzky stanovené v závislosti na stupni varovania podľa Covid Automatu.

Vstup nie je podmienený preukázaním sa negatívnym výsledkom testu na COVID-19.

Podmienky pre prevádzky verejného stravovania ostávajú rovnaké ako doteraz v okresoch v 1. až 3. stupni varovania (ružová, červená, bordová) – zákaz konzumácie v interiéri, pričom na terasách prevádzok je nutné dodržiavať opatrenia ako je napríklad povinná konzumácia po sediačky a rozostupy medzi stolmi 2 metre.

Konzumácia v interiéroch bude možná v 1. a 2. stupni ostražitosti (žltá, oranžová) s kapacitnými obmedzeniami.

🟠V 2. stupni ostražitosti (oranžová): v interiéri max. 4 osoby pri stole alebo členovia jednej domácnosti.
🟡 V 1. stupni ostražitosti (žltá): v interiéri max 6 osôb pri stole alebo členovia jednej domácnosti.
🟢V stupni Monitoring (zelená) nebudú platiť kapacitné obmedzenia.

Aktuálne zaradenie okresu v COVID Automate si môžete skontrolovať tu: https://automat.gov.sk/
Celú vyhlášku k obmedzeniam prevádzok, nájdete tu: https://www.uvzsr.sk/docs/info/ut/vyhlaska_207.pdf

- Inzercia -

Pridať komentár

Zadajte svoj komentár!
Zadajte vaše meno

- Inzercia -
- Inzercia -
- Inzercia -
- Inzercia -

Ďalšie články