ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Rodiny v núdzi dostanú 333 eur na dieťa, dohodla sa na tom koalícia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM|  Koalícia predstavila vlastný návrh pomoci rodinám. Oznámila to na tlačovej konferencii počas stredajšieho rokovania vlády. Premiér Eduard Heger (OĽANO) vyhlásil, že rodiny v núdzi dostanú 333 eur na jedno dieťa.

Premiér vyzdvihol, že pomoc, na ktorej sa dohodla koalícia, je adresná. Štát chce totiž pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú.

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) podotkol, že hnutie Sme rodina medzi inými požiadavkami žiadalo jednorazovú pomoc pre rodiny s deťmi aj počas nedávnej koaličnej krízy. „Táto prvá časť tým najnúdznejším bude vyplatená prakticky okamžite – do leta,“ avizoval Kollár s tým, že hnutie by podporilo aj opozičný návrh podpory rodín s deťmi, čo by však bolo „na dlhé lakte“, a takto pomoc dorazí skôr a bude vyššia. Zároveň vyzdvihol, že koaličný návrh pomoci je adresnejší, a na ilustráciu uviedol, že keby sa prijal opozičný návrh pomoci v podobe 300 eur na každé dieťa, on sám by dostal vyše 3000 eur, čo nepotrebuje, pretože má dobrý plat a podniká. „Preto sme to nastavili tak, aby to dostali tí najpostihnutejší, tí najchudobnejší alebo tí najnúdznejší,“ vysvetlil Kollár.

Expredsedníčka sociálneho výboru Jana Žitňanská (Za ľudí) podotkla, že po prvej fáze, v ktorej pomoc dorazí len rodinám v núdzi, sa bude testovať aj druhá fáza.

Ako vyčíslil minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina), suma 333 eur bude do leta vyplatená 45.693 deťom, ktoré sa nachádzajú v rodinách v hmotnej núdzi. Bude to podľa jeho slov rýchle, pretože na to stačí nariadenie vlády. „Potom máme zadefinované ďalšie dve skupiny detí, ktorým bude tá pomoc vyplatená na jeseň a odstupňovaná podľa miery ohrozenia zasiahnutia pandémiou,“ vysvetlil minister. To sa dotýka celkovo 147.653 detí v prvej skupine a 203.270 detí v druhej skupine. Týmto deťom dorazí pomoc takisto, ale treba na to najskôr zmeniť legislatívu, preto ju dostanú až v septembri alebo októbri.

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová ocenila, že koaličné riešenie prišlo pred hlasovaním o opozičnom návrhu v parlamente.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Každý počíta tak, ako vie.
    Už teraz vedia čísla.
    Môžem to chápať tak, že je to predreferendový hlasovací lístok?

  2. Toto je tá prázdna špajza ? Keď naše peniaze ktoré odvadzame pôjdu predovšetkým do osád matkám ktoré majú aj 8 deti a nikdy nepracovali ? A rodina ktorá celý život chodí do práce a počas pandémia sa im prudko znížil príjem nedostane nič.
    Toto je výsmech !
    Olano banda !!

  3. Pre anonym 12.5.2021-18:33.h.úplne súhlasím.Úplný výsmech pre zamestnaných rodičov je toto.Ale taká potmavšia osoba, ktorá má aj 9 detí,si prilepší.

  4. Predčasné voľby nebudú,veď vieme,ako rozhodne Ústavný súd.A keby náhodou aj boli v septembri,tak to už majú naplánovanú tretiu vlnu pandémie🙈.

  5. Takze si to zhrnme,my co poctivo platime dane a odvody a naozaj nie male dostaneme kok+t,ale ti,co ich jedinou starostou je rozmnozovanie sa,dostanu z mojich dani 300 euro na kazde dieta….Holt tato vsivava banda stratila akekolvek zabrany,len aby ich neodstavili od valova,je nad slmko jasnejsie o co ide,referendum klope na dvere a kde su najlahsie ziskane hlasy? Spravne v osadach,hnus cloveku sa chce vracat….Je tu este niekto,kto je schopny nejako zastavat tuto cvargu?

  6. Tvrdia, že rodinné prídavky patria deťom. Tak potom prečo ich nedostávajú aj ostatné deti? Prečo to odvíjajú od výšky príjmov rodičov? Predsa, kto má zodpovednú alebo tvrdú prácu a má vyšší príjem je zato potrestaný tým, že nedostane RP? To isté je aj PN-kou. Tehotným ženám odsúhlasili príspevky počas tehotenstva a pritom môže byť zamestnaná, ale robotník dostane počas PN 25%, 55% a nemôže si privyrobiť, lebo mu PN-ku odoberú. Podobne aj dôchodcovia. Valorizácia sa vraj odvíja od inflácie. Pritom každý dostane inú sumu, hoci sa zvýšenie cien rovnakou sumou týka všetkých. Predsa výška dôchodku sa vypočítala od opracovaných rokov a príjmu. Tak prečo sa majú aj naďalej zvýhodňovať? Ale zabúda sa na osamelých. Tí nič nepotrebujú. Také selektovanie obyvateľov!

  7. sered to nemislite vazne tie deti boly same doma ucily sa z domu lebo rodicia pracovaly cisty hnus preco to nedostanu vsetky deti

  8. Dig more nechajte si 333 euro potrebujeme nove domy pre nase deti aj satelit a ajfon more spravime velky basavel hop cip hopa

  9. Keby ste to lepšie čítali, čo sa s krvavými očami nedá, tak by ste sa dočitali, že na jeseň to dostane ďalších pol milióna detí, teda pravdepodobne aj vaše ak nejaké máte. A keď ste si nevšimli, tak s tým návrhom prišiel rýchlo teploš presne preto, aby sa potom rozpútala takáto nenávistná diskusia ovečiek, ktoré mu na to skočili. Čo to nerozdal pred voľbami, prečo tam odklepol radšej trináste dôchodky. Ale asi deti nie sú jeho voliči, na rodiny s deťmi doteraz hranol s lokajom teplošom z vysoka srali.

  10. Miloško daj nám tvoj postoj všetci vieme aké “trenky nosíš” určite je aj za týmto počinom len dobre re slušné mladé pracujúce rodiny zadĺžené úvermi

  11. Anonym 7.05 ty si mal byť už dávno zatvorený v psychiatrickej liečebni,presne kvôli takým psychopatom ako si ty ,to na tom našom slovensku takto vypadá.

  12. Hrajú sa tu na dobrodincov, ktorí štedro rozdávajú. Odkiaľ chcú na to brať? Už pán Matovič našiel zdroj – zvýšenie DPH, tak ako pán Fico- obedy zadarmo – zvýšenie daní, banky museli odviesť štátu zisky, čo si banky vyinkasovali od nás vo zvýšení poplatkov. Takže vlastne tieto štedré darčeky dávame my. Štve ma, že nielen že nás okrádajú, ale že z nás robia blbcov, že si to nevieme zrátať.

  13. Jozef,lebo Pellegrini,celá táto politická garnitúru by nemohla proste bez Fica a Pellegriniho existovať( nevidíte,že celá jej politika je založená na vybavovanie sa so svojimi komplexmi.Uvidim,keď sa začne čoraz viacej prejavovať ich neschopnosť,kedy sa bude musieť všetko krátiť,k vôli astronomickému dlhu,keď to začnú ľudia pociťovať vo všetkom,potom som zvedavý kam zalezies,a čo budeš vypisovať,aj s Tvojim šéfom.Vy si neuvedomujete,aké veci sa začínajú diať.?K vôli referendu sa budu predbiehať,aby upokojili ľudí.Ucet nás príde všetkým na budúci rok.Preco?Lebo okrem „lebo Fico,Pelegrini“ nevedia vôbec nič.

  14. úvaha máš pravdu !
    Poctivo pracujúci nedostanú nič ! Jediní ktorí sa budú tešiť sú zasa tí pričmúdení povaľači… Už ani grcať nevládzem…

  15. pre Anonym, nie je to diskriminačné. Podľa americkej propagandy „na čiernych životoch záleží“, na svk podľa oLAJNO „na čiernych VOLIČOCH záleží“!

  16. Anonym, 9.01, Ty poznas mojho sefa? Nevies kto som ja, ale mojho sefa poznas. Zaujimave.
    Je tu clanok o tom, ze deti v rodinach v hm. nudzi dostanu prachy. A vy hned utocite na kazdeho a vsetkych okolo. Pokial s tym prisiel bolsevik, nikoho z Vas to netrapilo, kde vezmu prachy. Ale teraz – lebo matelko….. aby som pouzil Tvoju retoriku.
    Este pred nedavnom Danko vrieskal o tom, ake vyhodne je sa zadlzit. Ale to bolo fajn, lebo narodniari, ze?

  17. Ešte raz Jozef,som zvedavý,čo budeš vypisovať na budúci rok,lebo za každú cenu obhajovať niekedy neobhájiteľné,lebo dávať niekomu blanko šek na všetko,len preto,lebo “ Fico,lebo Pelegrini,je neudržateľné.Mna nezaujíma Smer,mňa zaujíma teraz.Ale,prečo tu strácam s tebou čas.

  18. zacni sa podpisovat nejakym menom, aby bolo jasne do buducna na koho nema zmysel reagovat.
    Pretoze mas pravdu – s tebou je to strata casu.

  19. No pár sekúnd Ti ešte venujem Jozef.To je Typické egoisticke a tendenčné myslenie.Nie je Jozef v tomto prípade to isté ako anonym?Ale ,aby si bol spokojný,moje meno je Jozef,alebo Jano??

  20. pre Anonym 13. mája 2021, 7:05

    Čítal som to dobre. Je pekné, že niekedy na jeseň to dostane ďalších pol milióna detí, stále však ide o rodiny v núdzi. A čo rodiny, ktoré v núdzi nie sú? Doplatia na to? Prečo? Čo navrhol Pelle ma nezaujíma, mňa zaujíma návrh vlády.

  21. Jozef,si vedľa ako jedla.Politicky angažovany,vazenie ,vyhodený z vysokej školy,potom podradna práca,to bola moja stranícka knižka za socializmu.ale presne taký ako si ty boli moji suditelia.Neznasam takých ľudí,ktorí bez ohľadu na realitu života robia propagandu len tým svojim.

  22. 11:27, nie, rodiny v núdzi sú iba v prvej etape v lete, na jeseň to budú ďalšie 2 kategórie. A mimochodom mňa sa to už netýka, mám deti už trochu odrastené, tiež by som mohol vykrikovať, že to ide z mojich peňazí..

  23. Anonym12,27,viete prečo až na jeseň? Je to jednoduché,ak by bolo vyhlásené referendum,vyšlo by to na september,október.Je to taký pokus o poistku,aby ľudia pod vplyvom tejto udalosti neprišli na referendum.A ešte mnoho iných vymoženosti budeme dotial svedkom,ani pandémia nebude.Problem nastane až v roku 2022,keď sa Slovensko prebudí a zistí,že je tak zadlžené,že už sa to nikdy nebude môcť splatiť.A potom to všetci rapídne pocítime.

  24. to je tvoja teória, vieš, ono treba na to aj zákony pripraviť, na tú prvú skupinu netreba. Taký teploš na tie dôchodky zákon nespravil, myslel, že to urobia tí po ňom. Na to referendum netreba nič robiť, tam nebude 50% ani zázrakom, môj odhad 28-30% a to bude hranol celý blažený od radosti

  25. Anonym13,21 Ty si myslíš,že sme padli na hlavu.Co to trepeš o pripravovaných zákonoch.DDoteraz s tým nemali problém,dokonca ani so zmenou ústavných zákonov,núdzový stav,90 rôznych dôležitých zákonoch v skrátenom konaní,a naraz problém s jednorazovým vyplatením.Tebe uz ozaj nič iného nenápadne? Neuveriteľné OVCE.

  26. Jozef,je to možné,zachránite tým Matelka a spol.ale zničí sa demokracia na Slovensku.Ono už boli totižto dve referenda na túto tému.

  27. mas dojem, ze som niekde spominal zachranu matelka, alebo, ze ja budem urcovat ustavnost referenda?
    To co spravila prezidentka je uplne spravne. Nech sa najprv vyjadria pravnici ci je ustavne a az potom ho vyhlasi.A ked uz spominas matelka, nie jeho ludia sedia hufne vo vazbe.

  28. Jozef,aj jeho,a nezavadzaj,šikovné si vynechal vyšetrovacej väzbe.80 procent budú musieť pustit.Okrem iného,že masívne porušujú ľudské práva,a kvôli takýmto všelijakými neschopnostiam,budú musieť prepustiť aj tých,čo si ozaj zaslúžia sedieť.Je to banda amatérov,diletantov,kam sa len človek pozrie.

  29. Len sa ty neboj mój, z vyšetrovacej väzby bude väzba, iba sa to preťahuje, lebo ešte zdochýňajúci kôň kope a spolieha sa na referendum a nové voľby. Referendum padne a zrazu sa súdy rozbehnú a pôjdu tam aj ďalší, lebo tí čo sú tam teraz, tak stratia nádej a jazyk sa im rozviaže. A to ide, preto to zúfalé naháňanie s referendom.

  30. V živote stretnete dva druhy zlodejov. Obyčajného, bežného zlodeja, ktorý vám ukradne peniaze, vašu peňaženku, hodinky váše auto atď.
    Druhým typom je politický zlodej. Ten vás pripraví o vašu budúcnosť, o vaše sny, o vaše znalosti, ukradne vám váš plat, vaše vzdelanie, vaše zdravie, zbaví vás sily a energie, a nakoniec i vášho úsmevu.
    Veľký rozdiel medzi týmito dvoma druhmi zlodejov spočíva v tom, že obyčajný zlodej si vyberá vás, aby vás pripravil o to, čo vám patrí, zatiaľ čo politického zlodeja, ktorý vás pripraví o celú vašu životnú perspektívu, si vyberáte vy sami.
    Ďalší veľký rozdiel, nie však posledný, medzi nimi je ten, že bežný zlodej je obvykle políciou stíhaný, zatiaľ čo politický zlodej je zvyčajne políciou chráneny

  31. Mojko ty tomu nerozumieš? Tu ide o zvyšovanie plodnosti občanov, ktorý budú chodiť voliť . Ak si to vezmeme z ulčtovného hľadiska : niekto dostane 3kilá ale vyššia DPH a odvody sa bude týkať všetkých, takže to je stále v pluse

  32. Zasluzia si to a zadluzili by si aj viac pretoze prave cigani trpeli najviac pocas karanteny vojaci strazili osady napadali ich aj ich deti beztrestne …..obmedzovali ich osobnu slobodu a porusovali ludske prava

  33. Nadavate na cigani ale cigani ten prispevok nevymysleli a nejde To svasich Dani neplatite tolkotolko aby boli.aj davky hmotnej nudzi a este aj ine prispevky 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img