ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Akcia Robotic: V Anglicku padli tresty pre Slovákov obvinených z obchodovania s ľuďmi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  V septembri 2019 sme verejnosť informovali o rozložení medzinárodnej organizovanej skupiny, ktorá sa zaoberala obchodovaním s ľuďmi. Paralelne vo viacerých krajinách vtedy zasahoval spoločný vyšetrovací tím s názvom „Robotic“, konkrétne v Nemecku,  Holandsku a na Slovensku.

Páchatelia dnes už poznajú svoje tresty, päť Slovákov bolo na území Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska odsúdených na tresty odňatia slobody od štyroch do ôsmich rokov.

 

Na našom území policajti v tom čase vykonali domové prehliadky a prehliadky iných priestorov a pozemkov u piatich členov organizovanej skupiny v Michalovciach. Zaistili rôzne listinné dôkazy, mobilné telefóny a SIM karty, platobné karty, príručný trezor a zlaté šperky, ako  aj ďalšie veci dôležité  pre trestné konanie.  Ide o Slovákov z východného Slovenska vo veku od 46 do 66 rokov, z nich tri sú ženy. Podľa zistení tímu sa na území Slovenskej republiky a Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska mali v období rokov 2008 až 2017 dopúšťať trestnej činnosti,  a to zločinu obchodovania s ľuďmi a obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Na území Slovenska na akcii spolupracovali policajti Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície, Mobilnej zásahovej jednotky z Prešova, policajti z OR PZ Michalovce a OR PZ Trebišov.

 

Na území Slovenskej republiky vykonávala dozor nad vyšetrovaním krajská prokuratúra Prešov za aktívnej účasti a podpory Koordinačného centra zriadeného pre tento účel v sídle Eurojustu v Haagu. V najbližšom období sa bude rozhodovať o zaistení majetku páchateľov a o odškodnení obetí obchodovania s ľuďmi.

 

Poznámka:

Partnerská krajina zverejnila podrobné informácie na svojej stránke:

https://www.west-midlands.police.uk/news/slovakian-family-organised-crime-gang-jailed-modern-day-slavery

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. MAJKO TY SPINAVY POTKAN NEZABUDAJ ZE VSETCI SA DOZVEDIA ODKIAL BERIES FINANCIE ZA CO CESTUJES PO SVETE AKO SA TYM VYCHVALUJES A KTO TI DAVA TAJNE DO VACKU PENIAZE ZATO CO ROBIS! NEZABUDAJ ZE SOM NEZABUDOL TY SPINAVY BASTARD S CIGANSKYM VYZOROM. TY SA HRAS NA ZAKONODARCU A AKY SI TY CISTY CLOVEK ALE ODKIAL BERIES ŚINAVE PENIAZE A KTO ZACO TI ICH DAVA LUDIA ESTE NEVEDIA. TY UKAZUJES NA DRUHYCH ALE NA SEBA NIE. VED POCKAJ TY SPINA A MOZES KLUDNE ZABLOKOVAT AJ TUTO IP ADRESU AJ VYMAZAT KOMENTAR AKO TO ROBIS VZDY ALE TOTO BUDEM PISAT STALE AZ RAZ SA KAZDY VSETKO O TEBE DOZVIE TY SPINAVA KURVA!!!

  2. Závisť je zlá vlastnosť, ktorou si posadnutý. Aby si bol tohto problému uchránený, nechoď na túto stránku a nečítaj ju! A odkiaľ berie peniaze na cesty? To je jeho vec.

  3. Miloš Majko 10. mája 2021, 13:17
    Miloš, veľkou chybou je, že neexistujú tresty ako trest smrti alebo nútené práce. Títo by si niečo z toho plne zaslúžili. Ale bohužiaľ. Európa je už tak drbnuto liberálna a humánne orientovaná, že nato moc škaredo doplatí.

  4. Seredský Cigáni Lakatošovci už došli z Anglicka, /dom pri štadione/. Ako je to možné že aj ten Roman čo je na neho štátne pátranie je tu a behá po Sereďi? Ďalší kajúcnik na obzore?Ani som ho skoro nespoznala, schudol tučko. Pome NAKA, rozobrať celý dom, anglické autá, tam nájdete čo hľadáte. Aj hľadané osoby.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img