ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Župa otvorila svoje štvrté veľkokapacitné očkovacie centrum v kraji

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TT SK |MM|  V sobotu 8. mája 2021 trnavská župa otvorila už svoje štvrté veľkokapacitné očkovacie centrum. Nachádza sa v športovej hale Družba v Trnave. V sobotu v ňom bolo zaočkovaných 2.000 ľudí vakcínou Pfizer/BioNTech. V nedeľu je v pláne podať 2.000 dávok vakcín Moderna, ktorú župa podáva po prvýkrát. Obe očkovacie látky sú určené primárne pre ľudí s vekom 50 a viac rokov.

 

„Otvorili sme štvrté veľkokapacitné očkovacie centrum. V športovej hale na Rybníkovej sme tento víkend očkovali vakcínami Pfizer a premiérovo aj Modernou. Kapacita v Strednej zdravotníckej škole bola určená pre druhú dávku vakcíny od AstraZeneca,“ skonštatoval trnavský župan Jozef Viskupič.

 

Konzultácie a samotné podávanie vakcín bude i v novom centre v réžii ambulantných lekárov a sestier. Organizačne centrum zabezpečuje trnavská župa v priestoroch vypožičaných od krajského mesta.

 

„Od konca februára prevádzkujeme veľkokapacitné centrá v Dunajskej Strede, Skalici a Trnave. Vďaka ďalšiemu centru môžeme pokračovať v nastavenom tempe podávania prvej dávky vakcíny. Zároveň ľudí preočkovávame druhou dávkou. S týmto cieľom pripravujeme otvorenie piateho veľkokapacitného očkovacieho centra, a to v spolupráci s piešťanskými kúpeľmi,“ avizoval župan Viskupič.

 

Vzhľadom k vyššiemu počtu dostupných vakcín a rozširovaniu kapacity očkovania župa hľadá dobrovoľníkov s vekom nad 18 rokov. V župných očkovacích centrách sú vítaní všetci záujemcovia s chuťou pomôcť, a tak prispieť k skorému návratu k bežnému životu.

 

Informácie o očkovaní, v slovenskom aj maďarskom jazyku, ako aj mapy očkovacích

centier trnavskej župy sú dostupné na špeciálnej stránke

https://zdravazupa.sk/korona/#ockovanie.

Všetky informácie pravidelne aktualizujeme aj na našich sociálnych sieťach. Facebook: Trnavský samosprávny kraj, Instagram: trnavskazupa.

 

Jozef Viskupič, trnavský župan

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img