ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

DEŇ VÍŤAZSTVA NAD FAŠIZMOM

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
DEŇ VÍŤAZSTVA NAD FAŠIZMOM
Dnes si pripomíname 76. výročie ukončenia II. svetovej vojny, najväčšieho konfliktu v dejinách ľudstva, ktorý si vyžiadal životy desiatok miliónov ľudí, mužov, žien, detí, príslušníkov ozbrojených síl… Len na území Slovenskej republiky máme pochovaných viac ako 95 tisíc padlých z radov partizánov a ozbrojených zložiek.
Je smutné, že sa v dnešnej dobe nájdu ľudia, ktorí popierajú všetky zverstvá, ktoré fašizmus a nacizmus napáchali. Extrémizmus predstavuje ohrozenie pilierov a podstaty demokracie. Popiera práve to, za čo naši predkovia bojovali. Pomáhať v tejto oblasti formou prevencie je jedna z úloh odboru prevencie kriminality MV SR. V spolupráci s expertmi z občianskej spoločnosti pravidelne organizujú online webináre pre žiakov a študentov základných a stredných škôl. Ich cieľom je informovať mládež o rizikách a negatívnych vplyvoch hoaxov, dezinformácií a nenávistných prejavov. Počas šiestich mesiacov bolo zrealizovaných 66 webinárov na tieto témy pre viac ako 2 300 účastníkov.
Pripomeňme si dnes všetkých, ktorí si svojim hrdinstvom a statočnosťou zaslúžia našu úctu. Vďaku im môžeme vrátiť jedine našim spoločným úsilím o zachovanie mieru a rešpektovaním jeden druhého.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. „Extrémizmus predstavuje ohrozenie pilierov a podstaty demokracie. Popiera práve to, za čo naši predkovia bojovali.“

    Kto je teraz extrémista?
    Ten, kto sa zastáva demokracie pre Slovensko? Alebo ten, ktorý sem tlačí imperialistický kapitalistický systém?
    Neohrozuje náhodou „piliere a podstatu demokracie“ na Slovensku? Začo naši predkovia bojovali? Nie náhodou, aby náš národ nepadol do rúk fašistom a teraz náš národ a Slovensko zapredávate bez boja západu?

    Kam vietor, tam plášť.

  2. Všimnite si, že ani Heger, ani Mikulec popri tých všeobecných frázach vôbec nespomenuli sovietsku armádu. Ak sa mýlim, opravte ma. Je to zámer? Radšej bude spomínať nejaké pridrbané webináre.

  3. A prave preto je Slovensko v rukach kapitalistickych imperialistov. Vdaka takym ako si ty. Preda sa za halier.
    Len mi napis, kde je konspiracia a kde nenapisal pravdu 😉
    Ozaj, uz si vygumovany, alebo este nemas OP. Podla noveho ID.

  4. OP alebo ID mám niekoľko desaťročí a nie som v rukách nikoho. Čo sú to prosím ťa kapitalistickí imperialisti? No davaj, nech som múdrejší, ty vygumovanec. Ten časopis je celý konšpiračný, naštuduj si niečo o jeho majiteľke/šéfredaktorke.

  5. Čo také sa dá dnes oslavovať na EÚ? Únos demokracie, slobody slova, suverenity a najnovšie aj rodičovstvo, ktoré chcú certifikovať?

    Odpoveď pre Anonym 9. mája 2021, 11:00 : Tak imperializmus je prejav mocenskej nadradenosti nejakého štátu s kapitalistickým spôsobom riadenia nad slabším(i). Svet ho poznal skôr, ako vznikli také štáty ako je dnes USA, ktorí ho pod rúškom demokracie aplikujú po celom svete. Pr. Rímská ríša, Veľká Mongolská ríša na čele s Kublaj chánom, Impérium cisára Napoleóna a rôzne iné štáty a štátiky. Belgicko v Kongu, odkiaľ privliekli do svojej krajiny černochov a zriadili im „ZOO“ kde exponáty boli čierní ľudia až do r. 1951 !! Potrebuješ viac?

  6. ktorú klietku v tom ZOO máš, kúpim si lístok a prídem sa na teba pozrieť. Nech vidím na vlastné oči obeť kapitalistického imperializmu.

  7. Rusko nie je žiaden ochranca, ale dobyvačná imperialistická ríša, ktorá nepozná spojencov, len vazalov. A tak by sme skončili aj my, keby sme sa pod jej vplyv znova dostali.

  8. ste to vysvetlili Anonymovi, durej hlave. Aj tak to nechape a OP ci ID by mal odovzdat.
    Apropo, sused, kde sme teraz pod taktovkou EU a NATO?
    Co na europskom kontinente robia americke vojska? Su azda ruske vojska v amerike?
    Ty dement!!!

  9. Takže, myslieť si že nejaký „sused 9. mája 2021, 12:44“ či „anonym 9. mája 2021, 12:25“ udajú adresu kam im poslať obrázky je naivné. Aj váš informačný zdroj, „superobjektívne“ SME, ktorý vás drží v nevedomosti už napísal o ľudských zoo. pozri tu: https://plus.sme.sk/g/124910/ludia-v-zoo?gref=https%3A%2F%2Fplus.sme.sk%2Fc%2F22107329%2Fvystavovali-ich-ako-zvierata-v-klietkach-ludske-zoo-su-hanbou-dejin.html&list=1
    Keby si nebol dement, aj by som tebou diskutoval

  10. USA potrebuje rozhadat Európu nech môžu predať zbrane a v tom momente ekonomika pôjde hore je to špinavá politika a reč peňazí A zase to odnesie ten občan A oni za vodou v pohode

  11. Bože Ivan Ivanuška, ty si nepochopil ten sarkazmus a detinsky sa urážaš. Čo sem pletieš aké zoo, čo to má spoločné so súčasnosťou? To sem kľudne daj aj indiánov alebo upaľovanie čarodejníc. To zoo si vytiahol ty. Ty proste všetky svetové krivdy minulosti prenášaš k nám. Veď kto je tá imperialistická Amerika, to sú predsa všetko prisťahovalci, dosť podstatná časť aj z tvojho milovaného Ruska, tí tvoji imperialisti sú naši emigranti spred stáročí.

  12. Anonym 9. mája 2021, 18:32
    Keď nevieš kam z konopí, tak radšej nepíš nič, lebo sa len zosmiešňuješ. Pýtal si sa v predchádzajúcom čo sú kapitalistickí imperialisti. Odpovedal som, myslím že dosť zreteľne. To nie ja som tú tému nadhodil. A imperializmus sa nevzťahuje len na povojnovú Ameriku či inú kapitalistickú veľmoc. Wiki ti prezradí čo znamená slovo impérium, keď ti nestačilo to moje jednoduché vysvetlenie. Celkom si ma pobavil s tým tvojim vysvetlením o amerických imperialistoch a našich predkoch
    Poučenie: imperialista je ten, kto má ekonomickú ale aj politickú moc v krajine- impériu. Naši predkovia opúšťali svoju domovinu aby mohli uživiť svoje rodiny, ale nie vládnuť svetu. A podobne tak to bolo s Poliakmi, Čechmi či Talianmi. A Rusi, ktorí ti tak ležia v žalúdku znamenali v prisťahovalectve v porovnaní aj s nami dosť zanedbateľnú časť. Dopĺňať si vedomosti nikdy nie je neskoro! Prajem ti pekný večer.
    P.S. už máš natiahnuté potrubie na bridlicový plyn z Ameriky?

  13. Boli traja bratia ktorý držali spolu ale keď sa pohnevali tak ich zlomili…

    Čakám reakciu nejakého tĺka ktorý mi bude vyčítať že v mn. čísle je mäkké “i”

  14. Reagujem neskoro?
    Skôr si myslím, že ty nie si Svätopluk, ale skôr SVETOTĹK. A takých ako ty je celé ólayno s voličmi, nemynímajúc koaličOvečky.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img