ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Deň víťazstva nad fašizmom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM|  Tieto dni som na pracovnom summite v Porte, a preto som prišiel položiť veniec pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom už dnes ráno. Tých, ktorí si pamätajú na najstrašnejšiu vojnu v dejinách, je čoraz menej,  a o to skôr je našou povinnosť pripomínať si hrôzy, ktoré po sebe zanechala. Väčšina povojnovej generácií žije v bezpečnom a pokojnom svete. Ten síce nie je ideálny, ale nie sme svedkami celosvetového konfliktu, počas ktorého denne zomierajú státisíce ľudí. Stále sú však krajiny, ktorých obyvatelia trpia ozbrojenými konfliktami. Vážme si preto mier, ktorý máme a buďme solidárni tam, kde je to treba. Lebo mier nám nesmie zovšednieť.

Druhá svetová vojna sa už navždy zapísala do kolektívnej pamäti ľudstva a my sa musíme usilovať, aby sa nič podobné už neopakovalo. Myslime na všetky obete, ktoré so sebou priniesla. Myslime na tú spúšť a utrpenie, ktorú po sebe zanechala. Trvalo mnoho rokov, kým sa štáty a národy spamätali z jej následkov. Vážme si pre to každý jeden deň, ktorý môžeme prežiť v mieri. Poučme sa a nedovoľme zlu znova vyrásť. Ľudskosť, spravodlivosť a pravda musia byť hodnoty, na ktorých budeme budovať lepší svet.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Povedať je jedna vec, dodržať vec druhá.

    Vážení, poučili ste sa?
    Vďaka sovietskej armáde sme sa vymanili spod fašistov. Kam smeruju vaše kroky?
    „Ľudskosť, spravodlivosť a pravda musia byť hodnoty, na ktorých budeme budovať lepší svet.“

    Ach, tie vaše pridrbané politické keci! Smutné, že jedno poviete a opak konáte. Lepší svet? Ako nímand pre západ a NATO?

  2. Dobový časopis „Pestrý týden“ 24. 2. 1945 napísal: “ Čtrnáctého února byla popeleční středa, první den postní doby a podle americké tradice je ten den i svátek zamilovaných – svatý Valentýn. Tento den se v roce 1945 zapsal do dějin Prahy jako “Krvavá popeleční středa”, nebo “Krvavý Valentýn”. Zahynulo 701 obyvatel Prahy, více než tisíc bylo zraněno. Bomby padající z amerických letadel zasypávaly hustě obydlený střed Prahy (Vinohrady, Nové Město a Pankrác). Pustošily jednu budovu za druhou. Symbolem amerického řádění je rozbombardovaný klášter Emauzy, jeden z “klenotů” slavné koruny Karla IV, který nechal postavit. Bylo to zdaleka největší a nejzbytečnější bombardování v historii Prahy. Všichni se ptají proč? Odpověd je možné hledat v povojnovém rozdělení Evropy po Jaltskej konferenci, kde se Američanům neušla země zájmu ich vplyvu, ČSR.
    Tento barbarský útok na civilné obyvatelstvo tehdá ospravedlnovaly zliháním navigačných systémů. Namísto Dražďan 200 km vzdálených to schytala Praha.“
    Preto asi bolo potrebné odstrániť sochu maršála Koneva v Dějviciach. A dnes ich tu máme zas.

  3. Mám to chápať tak, že ak niekto položí veniec k pamätníku sovietskej armády, tak „V skutočnosti pritom vyzývajú na podporu nacionalistických či extrémistických síl a mobilizujú verejnosť proti členstvu v EÚ a NATO“?
    Prepáčte, vôbec netuším, ako si viete ctiť históriu a oslobodenie Slovenska spod fašizmu, keď máte názor proamerikána, ktorý by pomníky zrušil a najradšej by vystavil históriu zo zámoria. To už nie je hybridná vojna?

    Nemali by Slováci „prijať ešte robustnejšie opatrenia. To, ako dokážeme minimalizovať riziká spojené s hybridnými hrozbami, osobitne dezinformáciami, je dnes totiž jednou z kľúčových otázok bezpečnosti a odolnosti našej demokracie“?

    Myslím tým, chrániť sa proti nájazdov amerických a iných imperialistických hrozieb pre Slovensko? Nemali by sme chrániť vlastnú demokraciu a naše Slovensko, napríklad pred Vami, pán Klus?

  4. Som zvedavý čo dnes večer povedia naše zapredané médiá na výročie konca vojny a na to že nás oslobodili Rusi a nie Júesej !

  5. Deň víťazstva nad komunizmom?

    Nezabudájte že dodnes sa vezieme na chrbáte toho čo sa vybudovalo dávno pred touto žumpou

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img