ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Musíme si pomáhať

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mgr. Miroslava Baranová /6 MÁJ 2021/    Kupuje plastové fľaše, ku ktorým neodmysliteľne patria vrchnáky. Fľaša skončí v separovanom zbere medzi plastom a čo s vrchnákom? Jednoduché a zároveň dobré riešenie je vrchnáky si odkladať a priniesť k nám na Obchodnú akadémiu v Seredi.

V roku 2019 sme zriadili na našej škole spolu so spoločnosťou HorebPET zberné miesto. Firma vrchnáky zberá, skupuje a predáva špecializovaným firmám, ktoré ich ďalej recyklujú a vyrábajú plastový granulát pre výrobné firmy. Takto spracovaný plast sa používa napr. na výrobu rôznych obalov. Spoločnosť až 80% zo získaných peňazí dáva ľuďom, ktorí to potrebujú. Jednotlivcom, ktorým môžeme pomôcť svojou troškou aj my všetci.
Takýmto malým spôsobom naši žiaci, učitelia, zamestnanci, obyvatelia Serede a okolia môžu pomôcť životnému prostrediu. Ale nie len jemu. Tu sa vynára myšlienka musíme si pomáhať. Získané peniažky zo zberu PET vrchnákov pomáhajú jednej malej, milej dievčine – Nikolke Polákovej zo Serede. Dievčatku, ktorému do vienka sudičky pridelili ojedinelú chorobu chylothorax a k tomu sa pridala aj detská mozgová obrna. S týmto všetkým musí Nikolka denno-denne bojovať za pomoci rodičov a aj vás dobrých ľudí, ktorí zbierate vrchnáky. My na obchodnej akadémii sme chceli pomôcť. Priestory garáže sme sa rozhodli ponúknuť ako skladisko pre maličké vrchnáčiky, ktoré po nazberaní väčšieho množstva putujú na recykláciu. Samozrejme veľké ďakujem patrí aj vám všetkým, ktorí vrchnáčiky zbierate, nosíte a posielate, robíme spoločne dobrú vec pre Nikolku a naše prostredie. Za prvú várku vyzbieraných vrchnákov, čo bolo 560 kg, Nikolka získala 100 €.

Tento rok symbolicky na Deň Zeme 22. apríla Nikolka spolu s mamičkou, naši štvrtáci a pán školník odovzdali spoločnosti HorebPET 1280 kg vyzberaných vrchnákov z PET fliaš. Vriec to bolo neúrekom a všetci spoločne sme sa tešili z nakládky, ktorá Nikolke prinesie finančnú pomoc.
Nekončíme. Naše zberné miesto je znovu pripravené na nové vrchnáky. Budeme zbierať ďalej a tešíme sa ak aj vy prispejete malým kúskom plastu a pomôžete prírode a hlavne Nikolke.

Zberné miesto je priamo v areáli OA Sereď. Je potrebné sa ohlásiť na vrátnici školy.
Otvárací čas zberného miesta je každý pracovný deň v čase 7.00 – 16.00 h. Mimo tohto času sa dá tiež dohodnúť na tel. čísle 0908 209 206, aj počas prázdnin a víkendov.

 

 

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Je smutne, ze v 21. storoci v state v centre EU sa ludia detickam na liecenie musia skladat zbieranim vrchnacikov a

    NA DRUHEJ STRANE

    z verejnych financnych zdrojov sa obcania aj proti svojej voli skladaju na vyplaty futbalistom SUKROMNEJ AKCIOVEJ SPOLOCNOSTI, z ktorych mnohi su nakupeni z Afriky.

    Ak si niekto mysli, ze to spolu nesuvisi, myli sa. Suvisi – ide o verejne financne zdroje pochadzajuce od obcanov – z prace obcanov.

    Zamyslime sa, kde su priority casti sucasnej spolocnosti a volenych zastupcov. A kam, do akych sra*iek spolocnost ako taka smeruje.

  2. Ano je to smutne. My co mame zdrave deti si nevieme ani predstavit ako je to financne narocne pre rodiny ktore maju chore deticky. Obdivujem kazdeho takeho rodica. Tak ak mozeme pomoct tak aspon takto. Za to nic nedame… Prajem vela sily a energie a aj usmevu takym rodicom.

  3. RASIZMUS – ja sa v tom slove strácam,

    (pozrem sa ráno do wc na stolicu a bojím sa ju spláchnuť …)

  4. Od vrchnákov ste prešli až k rasizmu😁😁😁😁 toto je možné len v tejto bulvárnej stoke menom SOL😀😀😀

  5. A smutne je ze mesto na tieto rodiny zabúda. Co by malo byt najviac na pomocné…. KEĎ som videla rozpočet na tento rok koľko peňazí ide na futbal a plus na štadión co mi nepríde vôbec spravodlivé z daní občanov……. Ale bohužiaľ na Slovensku je to tak a v Seredi ešte horšie.

  6. Pre Anonym prosîmta prestaň už písať o Tom že niekto je rasista a stále napadaš toho Majka veď ani si neuvedomuješ ako sa mýliš a mudruješ niekto napíše pravdu a napadnú ho za rasizmus ten Majko má aj tak pravdu .

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img