ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

„Zákon, ktorý plošne „dá po krížoch eštebákom“, nemá absolútne nič spoločné so spravodlivosťou.“ – píše Arpád Soltesz

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Komunistický režim pripravil moju rodinu, aj mňa osobne, o veľa. (Napríklad o otca.)Jeho bývalých exponentov a súčasných obhajcov chovám v hlbokej osobnej neúcte. Napriek tomu napíšem niečo, čo bude veľmi nepopulárne.
Opomeňme talibanský slovník Igora Matoviča. Toto je on, je to jeho osobnosť, nedokáže to neutralizovať o nič viac, ako gravitáciu. Áno, je podlý, zákerný, pomstychtivý, zlomyseľný a deštruktívny. Nikdy nebol iný, takého ho zvolili, práve preto dostal mandát.
Zákon, ktorý plošne „dá po krížoch eštebákom“, nemá absolútne nič spoločné so spravodlivosťou. Je to pomsta zbabelcov, ktorá prichádza v čase a forme, ktoré sú bez rizika pre „pomstiteľov“. Zobrať väčšinu dôchodku starcom nad hrobom je už vcelku bezpečné.
Jedným zo základných atribútov spravodlivosti je, že prichádza včas. Ďalším, že je cielená.
Iste, ŠtB bola tajná polícia totalitného režimu, no zároveň plnila aj funkciu rozviedky a kontrarozviedky. Presne tie isté úlohy, ako dnešná SIS. Nie každý, kto slúžil v Štátnej bezpečnosti a ďalších zložkách, ktorých príslušníkom chcú siahnuť na dôchodky, likvidoval životy ideologicky závadových spoluobčanov.
Keď sme sa chceli vyrovnať s minulosťou a potrestať ľudí, ktorí prenasledovali nevinných, mali sme tak učiniť okamžite po roku 1989, v riadnych súdnych procesoch. Lenže to ešte mala pomaly každá rodina svojho komunistu alebo eštebáka, vo svojich dôsledkoch by to napokon bolo bývalo veľmi nepopulárne. Dnes, keď dávno neexistujú dôkazy a svedkovia, ak ešte vôbec žijú, si už nepamätajú, je to prakticky nemožné.
Toto je však autentický mentálny svet Igora Matoviča. Spravodlivosť ho nezaujíma, chce sa pomstiť, komu sa len dá, ako to len pôjde.
Nuž dobre, prijmime jeho hru a argumentáciu: Ide v prvom rade o jasný signál, že kto by slúžil zločinnému režimu, musí rátať s trestom. To je v podstate dobre, pretože politickí kresťania majú solídnu šancu nastoliť tu totalitný teokratický štát a je dobré vedieť, že raz môžu byť na základe svojho vlastného zákona potrestaní.
Komunistickému režimu však neslúžili len policajti, vojaci a eštebáci. Ešte tu máme sudcov, prokurátorov, poslancov – od Federálneho zhromaždenia až po miestnu úroveň, úradníkov národných výborov, odborárskych funkcionárov, všetkých členov komunistickej strany, funkcionárov Zväzu československo-sovietskeho priateľstva, profesionálnych funkcionárov Socialistického zväzu mládeže i prakticky všetkých spoločenských organizácií a v neposlednom rade aj učiteľov. Škola totiž nemala len vzdelávaciu, ale aj výchovnú funkciu a indoktrinácia žiakov totalitnou ideológiou patrila medzi ich základné povinnosti, ktoré svedomito vykonávali. (Ak boli nejaké výnimky, nech sa odvolajú a preskúmame to – aspoň teda taký je prístup predkladaného zákona.)
Aha. Zrazu je mizivá šanca, že by to nepostihlo niekoho z vašich blízkych, že? Lenže keby sme chceli byť dôsledne spravodliví, museli by sme to urobiť práve takto.
Viem, že väčšine z vás to bude jedno, pretože takto sa to málokoho z vás dotkne. Ale pomsta je pre primitívov a nenávistných fanatikov. Jej ukotvenie v zákonoch štátu je začiatkom konca demokracie. Ak je vám to dnes jedno, nemáte nárok fňukať, až si jedného dňa príde náboženská polícia kresťanského kalifátu aj po vás.
EDIT: Ďakujem za pripomienku v diskusii. Na mojom zozname chýbajú kňazi, ktorí boli v Pacem in terris. Aj oni naň patria.

Zdroj: FB

– – –

Poznámka redakcie:

Vážna téma na verejnú diskusiu.

V každom prípade súhlas s tým, že s ŠTB ale aj Komunistickou stranou sme sa mali vysporiadať už po roku 1989. Nedošlo k tomu a odvahu nabrala až súčasná vláda, resp. NR SR.  Naprávajú nespravodlivosti z minulosti a robia pre mnohých naozaj veľmi nepopulárne kroky. Ale robia ich pre naše deti. A pre nastolenie morálky a spravodlivosti – aj keď pre mnohých to je už žiaľ neskoro. Robia to, čo Ján Budaj dosiahol systematickým tlakom vo veci zrušenia amorálnych amnestií udelených Vladimírom Mečiarom v súvislosti so zavlečením do cudziny syna prezidenta Michala Kováča.

Národ potrebuje spravodlivosť. Národ potrebuje morálku…

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Arpád som za „Padni komu PADNI“. Verím že v prípade dôchodku to bude platiť aj na TVOJHO obľúbeného pána štb s BUDAJkou, či budú výnimky v rámci vašej morálky a spravodlivosti?

  2. v tomto s Arpadom plny uhlas. Spravodlivost ked ma dopadnut na lumpa ma byt vcasna a tvrda. Toto je pomsta, ktora uz ani nie je vychladnuta. Aj ked ti, ktorych sa to dotklo bytostne, myslim obete, nie hajzlov z STB to asi vidia inak. Maju na to pravo. Ale nehovorme tomu spravodlivost,ale len pomsta…

  3. Arpád si mi krajne nesympatický,to len aby si vedel. Dúfam že aj tvoj najlepší kamarát celoživotný eštébák a udavač ŠtBenčík ostane bez dôchodku !

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img