ISSN 1337-8481

utorok, 19. marca, 2024

SNP povedalo jasne, čo si národ myslí o Tisovi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Na Ceste hrdinov SNP som objavil novinku – oznam, kto je či bol najlepším prezidentom na Slovensku. Predsa J. Tiso, ako inak. Kde inde by mal byť tento objaviteľský oznam, ak nie na ceste pripomínajúcej SNP. Hoci SNP povedalo jasne, čo si národ myslí o Tisovi. Nuž a noví hrdinovia, nikým nevidení, nikým nepočutí, nám hrdinsky z turistických ukazovateľov tvrdia opak. Naozajstní novodobí bojovníci – za obnovu naftalínového nacionalizmu a fašizmu. Prosto, národovci podľa Tisa…

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tiso bol náš prvý Slovenský prezident, či sa to niekomu páči alebo nie, je to tak. A bol prezidentom v dobe, kedy mohol prijať len dva druhy rozhodnutí, zlé a horšie.

  2. Tisovi dnešní politici nesahajú ani po členky ! Nebyť Tisa tak strýčko Adolf by nás zrovnal so zemou !
    To čo urobil s tými židmi je tragédia,to je fakt,ale kto z dnešných politikov by sa opovážil povedať Hitlerovi že my ti židov nedáme ? Izraelská smetiarka aj s tým šašom z TT a aj ostatní by sa doslova predbiehali aby sa Hitlerovi zavďačili ! A som si celkom istý že by sa to tak stalo

  3. pre Daniel 3. mája 2021, 18:16
    Je to tragédia, rovnako ako smrť každého človeka vo vojne je tragická. Ale existujú svedecké výpovede členov židovskej menšiny, ktorí jasne povedali, že ich Tiso zachránil. Lenže, vieme ako to chodí. Zverejňuje sa len to čo politicky pasuje a čo objektívne médiá povolia 😀

  4. kto by sa opovážil povedať Hitlerovi…No to by si sa teda divil:
    V marci 1942 sa predsedom vlády stal Miklós Kállay,48 počas jeho vlády do roku 1944 sa pokúšal vyviesť Maďarsko zo stále viditeľnejšie prehratej vojny a nadviazať nové styky s ociálne nepriateľskými západnými mocnosťami.49 Počas Kállayovej dvojroč-nej vlády žili Židia v Maďarsku síce v neustále sa zhoršujúcich podmienkach, avšak Židom s maďarským občianstvom nehrozila fyzická likvidácia, okrem tých, ktorí boli odvlečení na nútené práce. Kállaya ovplyvnil aj fakt, že Mussolini nesúhlasil s depor-táciami ani z Talianska, ani z území obsadených Talianskom. Rumunský diktátor Ion Antonescu v roku 1942 pozastavil prípravy na deportácie rumunských Židov a ani vichystické Francúzsko nesúhlasilo s deportáciami Židov s francúzskym občianstvom. Maďarská vláda sa počas rokov 1942 – 1943 dokopy vo ôsmich prípadoch dohodla s Nemcami na konečnom termíne, kedy v zahraničí žijúcich maďarských Židov od-transportujú domov, ale všetky dohody porušila.

    A Daniel,teraz zlatý klinec programu,ani len nemeckí vojaci sa nesprávali k židovským občanom tak,ako ich prezident,ešte aj tí s nimi hrali človeče nezlob sa a tvárili sa že nevedia že sú židia…
    „Tí nemeckí vojaci u nás bývali v predných izbách a tí vždycky chceli, boli nadšení, že sme vedeli s nimi rozprávať. A vždycky sme zvykali hrať s nimi „Mensch, ärgere dich nicht“ (Človeče nezlob se). Ale ja myslím, že oni vedeli, že my sme židia, ale nikdy nám nič neurobili.“60 Svedkyňa sa bála, že sa nemeckí vojaci dozvedia, že sú Židia, avšak predpokladala, že to vedeli.

    https://www.researchgate.net/publication/308868267_Deportacie_Zidov_z_juzneho_Slovenska_v_roku_1944_v_spomienkach_prezivsich

  5. Pán čo sa volá „pre Daniel “ Ďakujem za rozsiahly referát,ale nečítal si dosť podrobne čo som písal. Ja by som sa chcel preniesť v čase spolu s dnešnými zapredanými politikmi aby som videl ako lezú Hitlerovi do zadku !
    Lebo presne to by aj robili.
    Idú tu nadávať na Tisa ako keby oni boli iní. Aj Tiso sa snažil zapáčiť Hitlerovi aby zachoval Slovensko bez vojny,čo sa mu takmer podarilo.
    Čo mňa po tom čo robili jednotliví vojaci ?
    Howgh !

  6. Anonym si hlupák,pretože Tiso zostal na rozdiel od vášho opitého Gotwalda a úlisného Beneša z národom amožno povedať ,že zachránil slovensko len škoda,že my Slováci si tu necháme vymývať modzky rozkazovať hrstke židov ktorý tu ešte zostali.A Ty čo píšeš,že nemci uvás bývali v predných izbách anič Vám neurobili mysli na to,že boli šťastný,že nemuseli ísť na výchdný front. Amyslíš,že boli taký dobrý aj na strednom slovensku po vypuknutí SNP? Ako povedala Eva Kristýnova nebyť 14teho marca nebolo by ani 29 augusta.a Beneš by nás bol utopil v lyžičke vody.A zato môžeme ďakovať pánovy prezidentovi Tisovy,ktorý položil za národ život a ako hovorili pametníci bol na rozdiel od tých dnešných amerických agentov najlepší prezident akého sme mali. A to isto ion pozastavil v roku 1949 deportácie židov zo slovenska ked sadozvedel čo sa snimi robí. Takže nenahovárrajte nám,že Slováci boli najväčšími židobijcami na svete.

  7. Je potrebne uvedomit si, ze v kazdom narode medzi urcitou skupinou ludi sa nachadza inteligencia, hlupaci, cestni ludia, ale aj zlodeji a zakeraci, ludia s citom a na druhej strane aj bezcitne hovada.

    Za najhorsich bastardov a bezcharakternych zmrdov povazujem ARIZATOROV a ich rodiny. Tito ludia nevahali zobrat za svoj cudzi majetok nasilim zhabany Zidom a uzivat si vyhody, ktore im z toho plynuli.

    ARIZATORI si boli vedomi faktu, ze vacsina z ludi nasilym obratych o majetok skonci v KONCENTRACNYCH TABOROCH a dost urcite v PLYNE.

    Smutne a na vystrahu buducim generaciam, ktore uz NIKDY nesmu nieco podobne dopustit.

    Tito ludia (arizatori a ich rodiny majuce podlost v genoch) mali byt vzdy odsunuti na OKRAJ SPOLOCNOSTI ako skodna, ktoru slusni ludia trpia len z dovodu, ze sa nechcu rovnat im samotnym, lebo maju uctu k zivotu, pravam inych zivych bytosti – LUDI.

    Pamatajme a pripominajme si ZLO pachane na mensinach a verejne poukazujme na podlych arizatorov ako na temnu stranku Slovenskej historie…

  8. Peter Juscak Ty si mal kolko rokov za slovenského štátu , keď stakou istotov vieš čo povedalo SNP o Tisovi? Kvákaš len to čo Ti nahustili súčsný tkzv historici,komunisti a židia do tej Tvojej makovice . Tiso bol národom uctievaný a SNP nebolo organizovaný boj proti Tisovi. Ja by som bol len zvedavý ,ako by si sa Ty zachoval na jeho mieste. Možno,že keby nebolo Tisu dnes by si nespieval Nad Tatrou sa blýska ale Išten áld még a magyar. Takže mladý muž zapamätaj si ,žeSNP nebolo organizované proti Tisovi,pretže Tiso vtom čase požíval na Siovensku velkú úctu a slováci ho mali radi. Dokonca aj pri vypuknutí SNP strašili ludí,že zatkli Tisu a aj tak lákali ludí do boja proti nemcom.

  9. Pardon Tiso pozastavil deportácie v roku 1942.Páni tvarite sa tak akoby 2. svetová vojna bola len o vraždení židov,pritom nežidov zahynulo vkoncentrákoch viac,len sa tomu nerobí taká publicita.Pre Daniel spomínaš Kálaya,Musoliniho.Antonescua ,ale že kolko dali vojakov Hitlerovi ktorí bojovali s nacistami apadli to už nie,ale to neboli židia načo ich pravda spomínať.A čo povedal Tiso? Synov dám,ale otcov nie.To nebolo vzopretie sa Hitlerovi?

  10. Milý „partizán“ a ďalší anonymní obhajovatelia Tisa. Vyvracať vašu nevedomosť o našej histórii nemienim. Nemienim vás ani upozorňovať na to, že je užitočné študovať odbornú literatúru, nie snívanie premotivovaných „národovcov“. Slepé uličky nemajú východisko. Takou bol aj Tiso. Jeho výrok „Slovák, zbav sa svojho škodcu“ smeroval k nenávisti a občianskeho pocitu beztrestnosti. Kombinácia žehnania zločinu (kňaz Tiso) so štátnou doktrínou (Tisovou) vytvorili tomuto národu genetickú anomáliu – pocit užitočnosti zla. Prečítajte si Tisovo filozofické pojednanie o biblickom verši „Miluj blížneho svojho ako seba samého“. Ak to pochopíte, potom vstupujte do diskusie a pre prehľadnosť, aj so svojim menom. Na záver: ani najväčší milovník Tisa nemá právo ničiť prácu dobrovoľníkov na turistických chodníkoch. Prajem vám pekné dobré ráno. Peter Juščák, http://www.juscak.com

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
Predchádzajúci článok
Ďalší článok
spot_img