ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Informácie z ORM: Opravujeme cesty, pracujeme na trhovisku a čoskoro osvetlíme okolie kaštieľa

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta /3 MÁJ 2021/
Oddelenie rozvoja mesta priebežne realizuje viaceré rekonštrukcie objektov a komunikácií v správe mesta Sereď. Taktiež plánuje investície na najbližšie obdobie.

Aktuálne: prístavba škôlky a bežné opravy ciest
V areáli materskej školy na ulici D. Štúra vyrástol nový pavilón pre 44 detí. „Projekt rozšírenia tejto mestskej škôlky z veľkej časti financujeme z grantov Európskej únie. Práve sa vykonávajú práce v interiéri, na rad príde úprava areálu, nakúpenie nových nábytkov a zariadenia školskej jedálne,“ vysvetlil vedúci oddelenia rozvoja mesta Marián Šišo.
V rozpočte Serede na rok 2021 je suma 77-tisíc eur alokovaná na bežné opravy miestnych komunikácií. K plánovaným patrí oprava parkoviska a bezbariérového priechodu na Šintavskej, odvodnenie na Rovnej ulici, oprava basketbalového ihriska na Garbiarskej, opravy prepadov na ul. A. Hlinku, na Tehelnej (2x), Pribinovej, na ulici I. Krasku, Lúčnej, Železničnej a odstránenie betónových panelov na Jesenského. „Mesto stihlo zrealizovať spevnené plochy pred mestskou políciou, opravili sme komunikácie na Severnej č. 30, vyriešili prepad na Spádovej, chodník na Jesenského a opravili sme prepad parkoviska na A. Hlinku,“ doplnil Šišo a pripomenul aj parkovisko na Kostolnej, ktoré je tiež v realizácií.

Svojpomocné plátanie výtlkov
Na riešenie jednoduchších opráv komunikácií využíva mesto vlastných zamestnancov. Studenou asfaltovou zmesou už zaplátali ulice Školská, D. Štúra, Vinárska, Hviezdoslavova, F. Krála, Krásna, I. Krasku, časť Podzámskej, Vonkajší rad, Hornočepeňská, Zberný dvor, Svätopluková, Stromová, Komenského, Čepeňská, Cukrovarská, Športová, F. Kráľa, A. Hlinku a Topoľová. Nasledovať budú druhá časť ulice Podzámska, Spádová, Novomestská, Fándlyho a ulice v Strednom Čepeni.

Seredčania sa najviac dopytujú nového trhoviska
To je aktuálne vo svojej druhej etape. „Čoskoro budeme realizovať prestrešenie novej tržnice, detské ihrisko, osadíme koše, lavičky a stojany na bicykle a na rad prídu aj sadové úpravy, ktoré budeme realizovať pod dozorom oddelenia životného prostredia mesta,“ informoval Šišo.

Plánované: Chodníky dostanú novú zámkovú dlažbu aj asfalt
Zákazky mesta musia prejsť verejným obstarávaním. „Po tomto procese máme aktuálne projekt Rekonštrukcie miestnych komunikácií. Komisia rozvoja mesta a životného prostredia aj mestské zastupiteľstvo sa zhodli, aby sa finančne náročnejšia zámková dlažba ukladala najmä do centra mesta a na priľahlé chodníky. Finančne menej náročný asfaltobetón budeme používať pri rekonštrukciách ulíc vzdialenejších od centra,“ vysvetlil Šišo a dodal, že sa jedná o ulice Trnavská, Parková, SNP, Cukrovarská, A. Hlinku, M. R. Štefánika.
V Zámockom parku budú tiež vynovené chodníky. Dostanú asfaltový povrch. „Zámkovú dlažbu, ani inú kvalitnejšiu, zatiaľ nemôžeme pri kaštieli pokladať, nakoľko pamiatkari nám to nepovolili. Až keď bude aspoň nejaké časť kaštieľa zrekonštruovaná, môžeme sa zamýšľať nad kvalitnejšími materiálmi,“ upresnil Šišo. Aktuálne sa v Zámockom parku buduje nové osvetlenie, ktoré by malo byť dokončené najneskôr v júni.

O dočasných obmedzeniach sa čoskoro dozviete
Kvôli vyššie spomenutým plánovaným rekonštrukciám miestnych komunikácií budú dočasne obmedzené a zabrané niektoré parkovacie miesta v meste. „V spolupráci s vysúťaženými dodávateľmi týchto prác pripravujeme nielen dočasné obmedzenia parkovania v meste, ale najmä dočasné náhradné státia pre rezidentov. O týchto budeme Seredčanov informovať v najbližších dňoch,“ prisľúbil vedúci oddelenia rozvoja mesta.

Ukončené: časť trhoviska, dažďové vpusty a spätné opravy chodníkov
Tento rok už boli preinvestované verejné zdroje z rozpočtu mesta na prvú etapu rekonštrukcie trhoviska (216-tisíc eur a záruka od dodávateľa je 60 mesiacov), na čistenie uličných vpustí v celom meste (6-tisíc eur) a na opravu strechy špeciálnej ZŠ Fándlyho (8-tisíc eur). Ďalej sa realizovali spätné opravy chodníkov a ciest po rozkopávkach, ktoré realizovali spoločností Slovenský plynárenský priemysel, Západoslovenská energetika a Telekom. Mesto Sereď sa pri týchto prácach spolupodieľalo na financovaní.

 

zdroj: seredskenovinky.sk

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Osvetlenie kastiela?? Preco chcete svetlo na verejnu zrucaninu a zas sa buzeranti nabalite a cesty chodniky a parkoviska nam chybaju. Lebo kastiel potrebuje svetlo. Ozaj ste tam hore jebnuty ako kybel gytu????

  2. Pre Seredan: Môžu počítať do budúcnosti. Keďže minimálne časť kaštieľa sa už aj pomaly začína rekonštruovať. Potom s tými cestami chodnikmi a parkoviskami súhlasím, napr. cesta na spádovej smer B1 popri garážach. To je čistý tankodrom.

  3. pre Seredan 3. mája 2021, 17:43
    Pár svetiel do parku ťa trápi, ale, že sa do štadióna nasypú 2-3 milióny ťa nesere. Zaujímavé myslenie.

  4. Ti ze sa trochu zacina rekontruovat kastiel je vec sukromnikov. Pozrite sa aky je stav ciest chodnikov a parkoviska chybaju. Kastiel rekonstruuje sukromnik ludia stym nic nemaju a myslim ze svetla tam az tak navtu zrucaninu nepitrebuje tak surne ako investovat do mestkych komunikacii a stadion ma nezaujima. Tam sa riesili drogy ulplatky s panom udajnym bossom drogovej mafie tak to nech si riesia dotycny a hlavne ze tam financuju cierne opice z afriky kde je mozne ze sa seredske flandry na nich ulakomia a bude sa tu ten druh rozmnozovat.

  5. Na štadión idú 2 milióny od štátu, 1 milión od mesta čo si zobralo pôžičku (splácať to bude klub) a 1 milión ide z klubu mám pocit. Takže mesto to nebude stáť takmer nič (žiadne 2-3 milióny).

  6. Pri stave verejnych priestranstiev v meste rovnajucemu sa obdobiu kratko po vojnovom konflikte niekde na Kaukaze, rozpadnutych chodnikoch a ciestach sa v 21. storoci v state EU pri 15 milionovom rocnom rozpocte chvalit ich platanim a „čoskorym osvetlenim okolia kaštieľa“ povazujem za ciste ZUFALSTVO a pokus normalneho obcana rozosmiat.

    Naozaj, keby to nebolo tragicke, urcite by sa nasli ludia, ktori by to povazovali za komicke. Jedna velka hanba na samospravu a vykon jej vedenia za poslednych 12 rokov…

  7. Zvýšim rodinné prídavky,aby sa osadníci,čiže moji verní voliči,mohli viacej množiť,zvýšim DPH na 25%,čím splním svoj sľub : Nebojte sa,bude dobre ! Váš držiteľ modrej knižky na hlavu.

  8. No máš veľmi zlý pocit. Veľmi. 2mega išlo z úradu vlády. Takmer mega je z rozpočtu mesta! Ešte raz, z rozpočtu mesta. Samozrejme, to stačiť nebude. Takže bude treba úver SMS a tiež iných investorov. O splácaní úveru klubom sa dá polemizovať. Hlavne keď nikto nevie, či a koľko bude klub platiť za nájom štadiónu, energie a pod.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img