ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Z Centrálneho krízového fondu budú podporené preventívne opatrenia, schválená bola adresná pomoc obci Potônske Lúky

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TT SK |MM|  V stredu 28. apríla 2021 sa uskutočnilo rokovanie Rady Centrálneho krízového fondu Trnavského samosprávneho kraja (CKF), na ktorom bolo schválené vyhlásenie výzvy na predkladanie žiadostí o príspevok na realizáciu opatrení na predchádzanie krízovým udalostiam. Spolu 76 členských obcí a miest fondu si môže prerozdeliť až 150 tisíc eur.

„Z tohtoročnej výzvy chceme podporiť  najmä aktivity zamerané na predchádzanie živelných udalostí, katastrof a kríz spôsobených zmenou klímy na území Trnavského kraja. Som presvedčený, že aj týmto spôsobom dokážeme predísť škodám na majetku a zlepšiť život našich obyvateľov. Preto okrem členských obcí a miest do fondu pravidelne prispieva aj župa. Za rok 2021 to je 83 tisíc eur,“ uviedol predseda Rady CKF a trnavský župan Jozef Viskupič.

Novinkou pre tento rok je možnosť použitia príspevku z CKF na ozdravný rez poškodených stromov, ktoré na základe dendrologického prieskumu ohrozujú zdravie a bezpečnosť na verejných priestranstvách. Minimálna výška dotácie pre členské obce a mestá je 1.000 eur a jej maximálna výška je 3.000 eur. Termín na podávanie žiadostí je do 31. mája 2021.

„Prerokovali sme a následne schválili žiadosť obce Potônske Lúky o finančnú podporu vo výške 5.000 eur, na dobudovanie filtrov vody. V obci hodnota atrazínu v pitnej vode prekročila povolenú hranicu. Bolo potrebné konať rýchlo, je to príklad toho, že z fondu dokážeme promptne pomôcť. Podávame pomocnú ruku,  keď miestne samosprávy nedokážu vzniknuté situácie riešiť z vlastného rozpočtu,“ doplnil Jozef Viskupič.

Fond vznikol v roku 2009 na základe Memoranda o partnerstve a spolupráci Trnavského samosprávneho kraja a regionálnych združení miest a obcí Trnavského kraja. Pre členské obce a mestá predstavuje de facto poistný nástroj, z ktorého môžu získať finančný príspevok na úhradu časti výdavkov spojených s odstraňovaním následkov prírodných pohrôm či nepredvídateľných udalostí. V rámci vyhlasovaných výziev je možné žiadať aj o príspevok na realizáciu preventívnych opatrení.

 

Jozef Viskupič, trnavský župan

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img