ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

NRSR: Premiér: Medzi priority PVV patrí boj proti korupcii i podpora rodiny

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM|  Pilierom programového vyhlásenia vlády (PVV) premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) je boj proti korupcii, návrat k zdravým verejným financiám, ako aj podpora rodiny a obnova Slovenska po kríze a znovunaštartovanie ekonomiky. Premiér počas predloženia programu vlády v pléne Národnej rady (NR) SR poďakoval svojmu predchodcovi Igorovi Matovičovi (OĽANO), ktorý podľa Hegera „svojím neúnavným bojom proti mafii, korupcii a ľuďom, ktorí zneužívali svoje právomoci a štát využívali na svoje obohacovanie, získal dôveru občanov a bol schopný poraziť Roberta Fica v parlamentných voľbách“. Heger vyhlásil, že jeho kabinet bude vládou obnovy a prosperity Slovenska.

Ambíciou PVV je podľa Hegera naplnenie ďalších cieľov, ktoré si koalícia vytýčila po parlamentných voľbách. Za základný pilier označil boj proti korupcii. „Nulová tolerancia ku korupčnému správaniu je základným predpokladom fungujúcej demokratickej krajiny,“ vyhlásil pred poslancami.

Prioritou je aj návrat k zdravým verejným financiám cez efektívny boj proti daňovým únikom a praniu špinavých peňazí i cez transparentnosť pri nakladaní s verejnými zdrojmi.

Ďalším pilierom PVV je podpora rodiny. „Naša vláda podporuje a bude podporovať rodinu, pretože fungujúca rodina, ktorá poskytuje istoty svojím všetkým členom, je zárukou budúcnosti Slovenska,“ vyhlásil Heger s tým, že vláda chce zabezpečiť aj dôstojnú starobu seniorom či väčšiu ochranu pred chudobou.

Heger vyhlásil, že počas prvého roka pandémie sa podarilo cielenými opatreniami tlmiť rast nezamestnanosti i pokles kúpnej sily občanov. Predchádzajúce vlády podľa neho nevytvorili počas hospodársky úrodných rokov rezervu na horšie časy, preto sa pokles rozpočtových príjmov a hlavne nárast vydavkov na protipandemické opatrenia premietol do rastu verejného dlhu, ktorý predstavuje pre verejné financie značné riziko.

Premiér tiež ocenil, že za uplynulý rok sa podarilo presadiť reformu justície, prijať novú bezpečnostnú stratégiu, priznať tehotenský príspevok od štvrtého mesiaca tehotenstva či presadiť zrušenie doplatkov za lieky. Podarilo sa podľa neho prijať viac ako 100 opatrení na zníženie byrokracie pre podnikateľov.

Hegerova vláda bude podľa jeho slov pokračovať vo vytváraní podmienok na očistu spoločnosti od korupcie či kriminálnych sietí. „Budeme pokračovať v zlepšovaní podnikateľského prostredia, posilníme konkurencieschopnosť priemyslu,“ dodal. Kabinet chce tiež podporovať investície do ľudského kapitálu i zavádzať motivačné mechanizmy pre súkromný sektor na investície do vedy a výskumu.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. By ma zaujímalo,či v tomto novom PVV,je zmienka o výstavbe..tzv.nájomných bytov..kde prebiehali debaty,že na tuto výstavbu,by sa mohli použiť peniaze z ..druheho piliera dôchodkoveho sporenia..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img