ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Premiéri krajín Vyšehradskej štvorky vyjadrili solidaritu s Českou republikou

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Úrad vlády SR |MM| Predsedovia vlád krajín V4 sa počas včerajšej mimoriadnej videokonferencie venovali udalostiam, ktoré viedli k vyhosteniu ruských diplomatov. Na záver prijali spoločnú deklaráciu.

V dokumente vyjadrili solidaritu s Českou republikou v reakcii na informácie o zapojení ruskej vojenskej rozviedky do výbuchu v muničnom sklade vo Vrběticiach z roku 2014. Tento čin odsúdili ako ďalší akt agresie Ruska a porušenie medzinárodného práva na európskom území s tým, že takéto aktivity nemôžu rozdeliť Európu. Premiéri Vyšehradskej skupiny sú preto odhodlaní spolu s ďalšími členskými štátmi prijať opatrenia na posilnenie odolnosti celej Európskej únie.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Az sa dozvieme prave skutocnosti tak zistime ze vsetko je uplne inak. V skladoch sa skladovali míny ktoré mali byť podla Ottawskej zmluvy uz 20rokov znicene. Aj Česko je súčasťou tejto zmluvy. Dokonca sa tieto míny nasli v krajinach kde su aktualne vojnove problémy. Cesko ma vazny problem z porusenia tejto zmluvy ktorej bolo dokonca signatarom. Hrozny marazmus a propaganda. A nasa politicka solidarita na tento marazmus nema obdobu.

  2. Solidarita vlády SR s Českom priniesla už prvé ovocie: od Ut. 27. 4.21 RF zakázala dovoz hydinového mäsa zo Slovenska. Možno teraz ÚV bude hlavným odberateľom hydinového mäsa od Slovenských farmárov

  3. Obyvatel, tipnem si že tie „pravé skutočnosti“ si sa dočítal na aeronete kde to napísal velitel kolotoče…je zaujímavé že to tvrdí Ruská strana, ktorá ale zároveň tvrdí že jej ľudia v tých skladoch neboli…odkiaľ to teda vedia čo bolo v tých skladoch?.

  4. Ratafak, oby ma tak trochu, ale len trochu pravdu. Oni tie protipechotne miny tam boli, ale oby si neprecital, ze len obaly, bez naloze a iniciatorov. A o tom rozhodol uz minulosti aj sud,

  5. Ratafak aj Jozef ale ze ako to mate pekne vsetko precitane na tom hnusnom konspiracnom vebe? Ze vas hanba nefackuje. Jozef ale dufam ze si si aj poriadne precital zavezne podmienky Ottawskej zmluvy. Kde je napisane jasne. Nesmu mas ani rozobrate suciatky ci zakonzervovane casti mín. Ale vidim ze podla vas je takato zakerna propaganda v poriadku lebo je pro usa a eu. Nevadi ze mozno to skutocne bolo sposobene montazou min. Ale urcito to bolo Rusko. Teraz za tu sk bezdokazovu solidaritu nech zaplatia skodu a straty hydinárom Nad a Korcok. A to je mozno len zaciatok embarga zo strany Ruska. Tupost politikov tohoto naroda nema obdobu.

  6. Ratafak detektiv? Mozno sa rusom zdôveril ten bulhar ktory tam v tom sklade bol vecer pred vybuchom. A mozno si to nechal vybuchnut sam lebo vedel ze robi špinave ksefty a vedel ze po nom idu.

  7. robí špínavé kšefty, takže sa buď zdoverí rusom (a tí mu to samozrejme hned uveria, pretože je to kamarát a doveryhodná osoba), ktorí to vytrúbia do celého sveta a nechá to tam vybuchnúť….to by bolo naozaj velmi chytré a nenápadné z jeho strany…

  8. Ratafak ved tieto sklady uz neboli pod kontrolou armady ale boli iba prenajimane armadou a to zbrojarom ci obchodnikom zo smrťou. A taketo firmy monitorujú všetky tajne sluzby. Urcite nie len ruske. Akurat ruske dali do eteru ze nasli vo viecero skladoch bojovnikov po svete tieto ceske míny ktore uz 20 rokov nemaju existovať. A kludne tie sklady mohla vyhodit do vzduchu aj druha tvoja proklamovana strana aby to hodila mozno prave na rusov. Ja si rusov nezastavam ale bez dokazov aspon respektujem vyhlasenia prezidenta Zemana. Ale mozno to bol cieleny zamer pustit na rusov prave teraz aby to prekrylo odhalenu kauzu pripravy prevratu a planovanej vrazdy Lukašenkovej rodiny v Bielorusku. Urcite si videl to video stretnutia a pripravy agentov usa a aj si to postrehol v mediach a tv, že? Zaujimave ze otom ani necekli.

  9. Ratafak Plachta,začínam mať podozrenie,že to robíš z povolania,a to odvádzanie pozornosti od jadra udalosti,filozofovať a neustále otvárať Nové témy,len aby sa neotvorila tá podstatná.Podstatne je,že sa vyjadrí solidarita s Cechmi a neodvolajú sa diplomati.! To je totižto už iné Kafe.A to si nemala naša vláda v čele s prezidentkou dovoliť.Nie sme pobaltie a okrem nich to nikto iní neurobil.Co sa stalo a ako sa stalo to je úplne niečo iného.

  10. kde som otvoril novú tému? nerozumiem ti….veď obyvatel prišiel s tým že Rusi obvinili Česko z nelegálneho skladovania zbraní a potom začal písať a domýšlať si o bulharovi a čo asi tak možno spravil a že si ten sklad vyhodila možno do vzduchu „druhá strana“…. ja som na to reagoval…akú novú tému som ja otvoril? – kde presne – skopíruj do odpovede presnú čast kde otváram nejakú novú tému….zatial čo ja som napísal asi tak 5 viet, tak obyvatel tu toho má 10 krát viac a x krát si tam domýšla čo kto „možno“ spravil…tak kto tu filozofuje a odvádza pozornosť?

  11. Si písal že ČR porušila Ottawskú zmluvu a skladovala zbrane, ktoré mali byť zničené a že rusi našli takýchto skladov 20 a že to malo prekryť plánovanú vraždu Lukašenka – kde a kedy toto tvrdil Zeman?

  12. Jozef tak od dnes uverim tomu co napises ty a nie co povie Český prezident. 😂😂 Bud fetuješ alebo uz si nacisto magor z tej propagandy co citas a prezentujes

  13. Myslíš toho českého prezidenta, ktorý rozpráva ako nafetovaný, ledva stojí na nohách a pochybujem, že vôbec vie, čo hovorí.

  14. Obyvateľ…ono sa to dá otočiť aj naopak…ty veríš len tomu čo prečítaš na proruských anonymných weboch + to čo hlása Zeman(na ktorého senát pripravuje ústavnú žalobu) a samotní rusi…a úplne ignoruješ zistenia českých, bulharských a aj slovenských tajných služieb a predstaviteľov českých a slovenských vlád…..čo ťa vedie veriť tomu viac rusom ako naším tajným službám, ktoré reportujú podozrivé správanie ruských diplomatov na našom území už nejaký ten rok(aj za minulej vlády)?

  15. Ratafak daj sem uz konecne dokazy ze to bola ruska robota. Pozrel som si Zemanove vystupenie v tv relacii a bolo vysoko kultivované a s prehladom odpovedal na vsetky otazky reporterky ktora ho chcela znemoznit ale bolo to prave naopak. Doporucujem pozriet. Aj ked tam bol na invalidnom vozíku tak mal absolutne na vrch. Ratafak a comu verim ja nechaj na mna. Ale asi od dnes budem verit len tomu co napise Jozef😂

  16. to je pekne že bolo kultivované ale určite tam hovoril tom že ČR porušila Ottawskú zmluvu a skladovala zbrane, ktoré mali byť zničené a že rusi našli takýchto skladov 20 a že to malo prekryť plánovanú vraždu Lukašenka?…Teda to čo píšeš vyššie ty….a niečo k tomu vysoko kultivovanému vystupeniu: „Prezident Miloš Zeman sklidil za své vystupování v pořadu Partie Terezie Tománkové ostrou kritiku. Kromě obsahu lidé prezidenta kritizují i za jeho chování a četné ponižující poznámky na účet moderátorky pořadu.“….tebe sa to jeho vystúpenie páčilo pretože bolo proruske a zapadlo ti do tvojho videnia sveta a nie preto že bolo „vysoko kultivované“…

  17. Jozef 28. apríla 2021, 15:46 : “ Ratafak, oby ma tak trochu, ale len trochu pravdu….“
    Aj ja som mal len tak trochu tehotnú manželku a nakoniec z toho boli štyri deti

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img