ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Mestská parkovacia politika 7

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Peter Sabo / 27 APR 2021 /  Parkovacia politika mesta Sereď.

Bez komentára…

 

zdroj: seredskenovinky.sk

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Dobry den. Chcela by som vediet ze ako je mozne ze pan ktory ma to biele SUV na prvej fografii si ako jediny parkuje auto pod cinziakom kde vlastne parkovisko ani nie je? To ze auta parkuju popri chodnikoch alebo travnikoch na okraji cesty este pochopim ze je malo miesta ale toto individum si tam parkuje sam bez ziadneho povolenia a nie je to ani plac za ktory si moze mestu zaplatit ako parkovne miesto.Niekedy tam bol travnik a z nicoho nic sa tam objavila tato kamenna suť ktora je tam urcite nelegalne nasypana. Je mozne to nejak riesit aby nam neparkoval ako jediny na tomto placi rovno pod oknami? A nie je to trestne ze ta suť je tam bez povolenia? Dakujem za odpoved a skore riesenie.

  2. Pre všetkých tu anonymných spoluobčanov ktorý sú odborníkmi na všetku poroblematiku sveta , parkovaciu politiku vrátane tej daňovej ktorý svoju neschopnosť presadiť sa si kompenzujú závisťou keď vidia trochu lepšie auto oznamujem že bývam v blízkosti už 17 rokov a to parkovacie miesto bolo urobené brigádne a svojpomocne lebo nebolo kde parkovavať este pred tým ako tam začalo stávať toto biele auto ale často tam vidím stavať aj iné auta s rodičmi ktorý privezú deti do škôlky ráno tak že senzácia sa dnes nekoná ale je pravda ze parkovacie miesta v seredi celkovo chýbajú .

  3. to možem potvrdiť že ked sa robil teplovod tak tam ta firma z Galanty navozila po výmene nový makadám aby mali kde stavať s autákmi ze školky

  4. A je to legalne zapisane ako parkovisko? Takze si mozem svojpomocne hoc kde nanosit makadam aby som tam mohol parkovat? Ked ano tak super nanosim ho vedla mojho cinziaku pre celu moju rodinu a susedov.

  5. Ste tu pekne jebnutý tý čo vypisujete tý bonzacko Matovičovské chujoviny a udávate ked neny kde stát tak kde majú tý ľudia parkovať s autami na mesto nejdete povedať ze treba viac parkovacích miest

  6. Ferko si premudrely ako kopa hnoja. Ludia chcu vediet ci to je zapisane ako parkovisko a nie ty drbes o brigadach. Takze kti chce v Seredi parkovisko urobi si brigadne plac a moze stavat na nom? Pokial viem v meste ked je preplnene parkovisko je moznost si s rocnym predplatenim rezervovat parkocacie miesto kde ti osadia aj znacku z tvojou spz. A ty tu drbes o svojpomocnej brigade. Takze si nabrigadujem makadam vedla svojho cinziaku a budem si parkovat ok? Ty tupec

  7. Všade v civilizovanom svete si v mestách chránia každý kúsok zelene, ešte ďalšiu pridavaju na úkor spevnených plôch. Len v Seredi to funguje naopak. Necháme ľudí načierno parkovať nech vyjazdi trávu do blata a potom sa to zavozi kameňom alebo ešte lepšie asfaltodrvou. Lebo „nenikdeparkovat“. Vizitka že sme není nič iné ako burani…

  8. Ja Vám poviem , že mne to teda vôbec nevadi aspoň niekto sa chytil rozumu a spravil niečo k veci aby bolo kde parkovať bývam v zadu za tým činžiakom a stále tam stojí iné auto najmä ráno ked mamičky vykladajú deti do tej škôlky

  9. Pán Majko ja s tymto problemom nic nemam ale ako podal by som podnet na mesto ci je to parkovisko vlastne legalne? Tu nejde o ziadnu zavist ani udavanie ale to si moze hoc kto v seredi upravit bez povolenia plochu na vlastne parkovanie? To kde sme akoze? Tak si upravim na travniku vedla cinziaku aj ja plochu a budem si tam parkovat ked je to teda legalne. Ja si plati rocne cez 200€ parkovanie pred cinziakom. Tak je to trosku mimo nie?

  10. Trávnik tam neni dobre dávno tak tu netrep krava blbá radšej si stráž svojho chlapa ktorý ti zahýba či by si chcela týmto spôsobom uloviť toho fešáka čo tam parkuje :))))))

  11. Dobry den. Citam tuto diskusiu a vela ludi tu pise o zavisti a rozne bludy. Kazdy mestky povrch ktory nie je upraveny mestom ako parkovne miesto, obcan si ho nemoze svojvolne upravovat inak je to protizakonne. Vsetko musi byt zapisane v katastry. Kludne si moze hoc kto pred vasim domom vysipat povrch na parkovanie a to mate to iste alebo si hoc kto moze privlastnit kus vasho pozemku. Ak ma od mesta majitel povolenie na upravu mestkeho pozemku a nasledne aj na parkovanie tak vsetko musi byt riadne zaregistrovane.

  12. Takýchto pekných parkovísk by malo malo byť po Sereďi viacej 🙂 však neni kde parkovať prvom rade je problém na meste.

  13. A odkiaľ viete že si to vôbec niekto upravil svojvoľne už keď tu polemizujete o tom ? V komentoch písal niekto že tam žije 17 rokov a po oprave teplovodu to urobila firma čo realizovala tieto práce !
    Tak že si to zhrňme nie je kde parkovať ale budeme tu nadávať že tu je urobene parkovisko , mňa ako šoféra by vôbec nezaujímalo či idem po ceste ( s vysporiadanymi pozemkami alebo nie ) čo je bežná prax pri výstavbe diaľnic že pozemky nie sú vysporiadané . Tak že keď je parkovacie miesto je to dobre a je aspoň kde parkovať . Tak že tieto udávania štýlu matovičovým voličom ničomu nepomôžu a teda mi to dáva iba závisť že niekto sa chytil roboty a spravil parkovisko svojpomocne . Za mňa toľko

  14. To mas pravdu ale vsetko musi byt legalnym sposobom nemoze si tu robit kazdy parkovisko ako chce. Som cudzi clovek a ked mas dom s dvorom tak sa ti tam pridem ďna dvor len tak odparkovat a navozim si tam aj povrch a nebudem sa tam ani pytat ci mozem alebo nie. Moze byt?

  15. Áno presne tak aspoň majú ľudia kde parkovať ale mesto by malo spraviť na druhej strane dostatok parkovacích miest pre všetkých aby tu niektorý nezávideli že nemajú kde parkovať

  16. Supeeer byvam na Garbiarskej tak za cinziakom si idem navozit makadam a urobim si svojpomocne brigadne plochu a nazvem to parkovisko. Tak som sa docital tu v komentoch ze je to teda normalna vec. Parada zajtra idem nato ani ja nemam kde parkovat dve auta. Ratam ze do konca roka bude tristvrte mesta makadamove kedze povolenia netreba.

  17. A zachvilu tu nebude ani meter zeleného lebo vsade budu auta, barsjako, len aby sme mohli stat 5metrov od vchodu. A mesto to este toleruje, ze prichadza o prirodu v meste. Na grc jak to tu vypada a jak su lude lenivi a bezohladni. By ma zaujimalo ci nekomu na ZP na urade nechybaju ti metre stvorcove zleneho.

  18. Aj ja tam parkovávam keď veziem ráno dieťa do škôlky aspoň nevystúpim do blata je to dobré že to tam je a či už to niekto spravil tak či onak slúži to dobrej veci najmä keď je problém v meste celkovo s parkovaním ktorého je nedostatok ja to vítam

  19. Ja byvam na Jesenskeho a ked chcem niekde parkovat tiez si musim platit rocny najom na parkovanie. Takze ked chcem parkovat zadarmo mozem si tiez na travnatej alebo hlinenej ploche urobit vlastne parkovisko? Pokial viem tam kde nie je parkovisko dava mestka policia papuce a pokuty a to dotycne biele auto je na ploche vyhradenej ako parkovisko? Dakujem

  20. Ano je to vyhoda ale vsetko ma svoje povolenia legalizaciu a pravne veci. Pre pohodlne vystupovanie a parkovanie to je tomu verim ale nie je to parkovisko a je to mestky pozemok. Odstavit sa mozete kde chcete ale tu ludia riesia ci je to v sulade zo zakonom si upravovat nelegalne mestky povrch a svojvolne si ho nazvat parkoviskom.

  21. Sak keď nemáte kde parkovať tak predajte auta a choďte pešo. A vas problém som práve jednoducho vyriešil. Sered sa dá pešo prejsť za 5 minút tak načo vam je auto? A keď pôjdete mimo sered, tak choďte vlakom alebo autobusom. Spoje sú výborne.

  22. Mám pochodenu celú Európu hore dole, ale stále je vidieť kde bola železná opona. Na západe by ste takéto niečo museli hľadať s lupou. Nikto si nedovolí parkovať na tráve alebo navozit niečo podobné na sídlisko. Ale v Česku (aj keď tu už stále.menej a menej) Slovensku, Maďarsku Poľsku… Balkán ani nehovorím. Si nicime plochy na sídliskách jedna radosť. Ono to asi bude niekde v tých povahach.

  23. Mudrujte tu a ani neviete či to je alebo nieje tak ale mna by len zaujimalo či si zisťujete pri každom parkovaní na koho pozemku stojíte je tam parkovisko roky a teraz tu nejaká pomstychtivý “ suseda “ dala patent na teplu vodu ja som šoférka a keď je tam parkovisko tak tam zastavím a neriešim najmä ked nie je kde parkovavať za mňa toľko.

  24. Stale si nepochopil pointu. Tu nejde oto ze tebe vyhovuje sa tam odparkovat alebo zastavit. Kazde parkovisko musi byt legalne a nikto si svojvolne nemoze upravovat mestke povrchy pokial nie je jeho vlastnikom. A stale si tu drbete svoje kazdy.

  25. Ja mám otázku na všetkých tých akože ochranárov ktorý tu prejavujú svoje zelené cítenie – koľko stromov ste vo svojom živote vysadili ? Koľko brigád ste spravili pri Vašich činžiakoch ? A tak je to aj s kritikov na mesto či niektorých ľudí ktorý spravia či spravili niečo užitočné čím parkovacie miesto bez pochyby je , populizmus, závisť a prázdne reči cítiť z viacerych komentov na tejto diskusii a preto ak má skutočne niekto zelené cítenie 8.5.2021 o10:00 brigáda starostlivosti o zeleň bude na Fándlyho som zvedavý koľký z Vás komentujúcich príde 😏
    Pre všetkých ktorý chcú skutočne niečo spraviť ste srdečne vítaný

  26. Preco pises o zavisti? Nikto nezavidi ale treba sa drzat toho co je v zakone. Nemozes si robit len tak parkovisko kde sa ti zachce. Zijes v rumunsku alebo v civilizovanej zemi? Zakon a podmienky platia pre kazdeho.

  27. Nemudruj tu furt matovičove decko o pointach , prd vieš ako to je či má niekto súhlas alebo nie ale furt tu huckáš ľudí choď zazvoniť tomu čo tam parkuje a možno ti to prezradí trúba jerichova udávať furt niekoho na to ťa je 💩😡

  28. No ako citam tieto komenty zaujimava tema mne je to v podstate jedno ale chodte si postavit niekde v meste dom bez povolení a byvajte tam. Ten isty priklad.

  29. Mám lepší príklad čo takto porušovanie ústavných práv národa SR ? S tým ste Ok lebo mňa viac trápi to ako to či niekto bez povolenia niečo porušil na to sú úrady nie?
    A podľa toho čo tu čítam nikto ani nevie či to tam už bolo alebo je to nové či to má povolenie alebo nemá sú iba dohady čiže podľa môjho názoru to slúži ľuďom rieši to problém parkovacej politiky tak že je to Ok ale individuálnym ovčanom nevadia zásahy do ústavných práv to je Ok ale to či je niekde štrkové plocha 🙂

  30. Ta Octavia či to biele auto čo tam stojí na štrku ma má ako vzrušovať ľudia stoja tam kde sa dá je nedostatok miesta parkovacieho a to dlhodobo riešite tu pi.oviny

  31. toto mi pripomína situáciu , kedy si musíš prenajať parkovacie miesto, aby si mohol v klude zásobovať svoj obchod ale mesto ti to aj tak neprenajme, lebo je max kapacita a to 30% zo súkromných parkovacích miest. Takto je to parkovacie miesto volné pre hocikoho, kto ti rád zablokuje prístup k obchodu. Kokotizmus na Mú Sereď

  32. Pred niekoľkými týždňami niekto na Garbiarskej v objekte bývalej školy na vyznačenom parkovisku svojvoľne zabral 3 parkovacie miesta, ktoré ohradil drevenými stojkami a fóliou. Napriek kritickej situácii s parkovacími miestami sú od tej doby tieto miesta zabrané a nevyužívané na účely na ktoré boli zriadené. Na týchto miestach už niekoľko týždňov žiadne vozidlá neparkujú.

    Ak sú to legálne prenajaté miesta od mesta reálnymi nájomníkmi je potrebné vyznačiť ich prenájom zákonným spôsobom (dopravným značením), aby bolo zrejmé, že ide o prenájom. Bolo by vhodné, aby mesto túto situáciu vyriešilo a to buď odstránilo svojvoľne osadenie drevených zábran, alebo zabezpečilo prenájom týchto miest príslušným dopravným značením.

  33. A toto tupci nepochopia ze ak ma niekto nieco v prenajme musi to byt oznacene znackou a nie si parkovat a privlastnovat kade tade.

  34. Prosím Vás “právnici” môžem si dať vrámci brigády položiť prefabrikovanú garáž hneď vedľa vchodu? Ďakujem

  35. už každý kto má v rici dieru, tak má po dve – tri autá … to je ten problém … lebo jedna domácnosť sa musí rozvážať každý na svojom …

  36. Garbiarska je špecifická tým, že majitelia čo si prenajímajú miesto od mesta zaparkuju vedľa svojho vyhradeneho miesta a svoje miesto nechajú voľné pre svoje druhé auto (na ktoré nie je platené státie a následne manevruju na drzaka aby tie autá vymenili) najlepšie je ak majú tri autá a len jedno miesto na 2 ŠPZ. Malo by sa niečo robiť s tým VZN a dať presnú klauzulu, že auto ktoré tam má vyhradené státie musí stáť len na tom mieste a v prípade ak bude stáť mimo dostane automaticky pokutu (tak isto kontrolovať, či na miestach stoja len autá na ktoré je uvedené miesto napísané a v prípade nezrovnalosti automaticky pokuta)

  37. Pani domovnicka, zasa robíte manévre s vaším miestom na parkovanie? Nie je vám to blbé, že zaberate miesto iným (rýchlo ste išli pre parkovať váš seat) lebo váš zelený šrot musíte mať pod oknom a ostatok čo príde neskôr musia parkovať skoro pri lidli a vaše ztp miesto je voľne pokiaľ večer nepríde váš druhý či tretí voz 🤔

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img