ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Traja zástupcovia diplomatickej misie Ruskej federácie musia ukončiť svoje pôsobenie a opustiť územie Slovenskej republiky do siedmich dní

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Úrad vlády SR |MM|  Informoval o tom predseda vlády SR Eduard Heger v dnešnom vyhlásení, ktorého sa zúčastnili aj minister obrany Jaroslav Naď a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok.

Premiér zdôraznil, že zaručenie bezpečnosti Slovenskej republiky a jej občanov je jednou zo základných funkcií štátu a zároveň predstavuje najvyššiu prioritu vlády SR: „Považujeme za veľmi dôležité urobiť všetko pre ochranu bezpečnostných záujmov, medzi ktoré patrí aj vyhodnocovanie bezpečnostných rizík vrátane dosiahnutia toho, aby cudzie diplomatické misie pôsobili na území Slovenskej republiky v súlade s našimi zákonmi a medzinárodnými dohovormi.“

Predseda vlády ďalej informoval, že Slovenská republika ako suverénny štát pre takéto pôsobenie vytvára podmienky, zároveň však nemôže tolerovať, ak činnosť zástupcov cudzích diplomatických misií nerešpektuje dohodnuté princípy.

„V súvislosti so situáciou v našom geopolitickom priestore a aktuálnymi udalosťami v Českej republike, ktorej týmto opätovne vyjadrujeme solidaritu a plnú podporu, a po dôkladnom vyhodnotení informácií našich spravodajských služieb, ktoré úzko spolupracujú s partnerskými spravodajskými službami spojeneckých krajín, Vás chcem informovať: traja zástupcovia diplomatickej misie Ruskej federácie musia ukončiť svoje pôsobenie a opustiť územie Slovenskej republiky do siedmich dní,” skonštatoval predseda vlády.

Slovenská republika potvrdzuje svoj záujem o budovanie vzťahov s Ruskou federáciou, ktoré budú založené na vzájomnom rešpekte a zároveň očakáva, že k tomu prispejú zástupcovia diplomatickej misie Ruskej federácie, ktorí budú rešpektovať princípy správania založené na príslušných medzinárodných dohovoroch.

 

Vyhlásenie predsedu vlády SR, ministra obrany SR a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR tu:

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Americký zapredanci zjavne ukázali svoju pravú tvár. V koho záujme jednáte a robíte silové gestá? Myslím, že v záujme slovenského národa to nie je. Predostrela Vám česká vláda hodnoverné dôkazy? Konáte na základe objednávky. Stáli ste v pozore a kydali na Rusko už 10 minút po prvom zverejnení česko – ruského konfliktu.
    Chcete robiť poriadky so svetovou veľmocou a pritom si neviete spraviť poriadok so psychopatom vo vlastnej vláde. Vydali ste sa cestou ničenia vzťahov. Mám pochybnosti, že s Vaším konaním súhlasí väčšina našej spoločnosti. Vy traja z fotografie a Vám podobní zapredanci v súčasnej koalícii ráz budete týmto národom súdení. Nech to trvá rok, dva, tri, to nevadí, ale tá doba raz príde. Treba si položiť otázku o čo Vám vo vzťahoch medzi slovanmi ide a kam chcete slovenský národ dovliecť. Do pekla s Vami, koho záujmy vlastne obhajujete?

  2. Už je to tady! My proste musíme liezť do každej rite, kde nám nakážu. My máme nejaký problém s Rusmi? Chápem, že tu máme proamerických ko..tov typu Korčok, Naď, atď. napr. taký senilný drbo Šebej asi búcha šampus, že hurá, už sme v americkej rite až po členky a ešte sa dá natlačiť viacej. Takže všetci riešia, že Rusi majú na ambasádach rozviedčíkov. A zrovna teraz sa po 7 rokoch vyšetrilo, že agenti hodili do luftu muničák. A tí istí, ktorí akože otrávili Skripalovcov novičukom. Nikto nato síce žiadne dôkazy nepredložil ale „oni“ povedali, tak to musí byť pravda. A teraz to parádne vyhovuje, lebo Ukrajinci plačú vo Washingtone aby ich ujo Biden prikryl ochrannou rukou a ako na potvoru, Rusi si do toho spravia vojenské cvičenie. A ešte k tomu na vlastnom území. Koľká drzosť od nich. Len pre porovnanie, keď Snowden odhalil informácie, že USA roky odpočúvali a špehovali európskych politikov, nikto ani necekol, žiadne sankcie, nijaké hrozby, nikto si nedovolil ani len vykázať členov ich diplomatického zboru. Ale čo je jedny môžu, druhí nesmú. Vážení, už sa prestaňme hrať s dvojitým metrom a zakrývať si oči a len ticho sklápať uši, vždy keď niečo vylížu USA alebo Izrael, a štekať na povel ako besní, keď sa jedná o Rusov.

  3. som zato, aby Rusko prerusilo so slovenskom vsetky diplomaticke stiky, zastavilo plyn a prestalo s nami obchodovat. Po tomto pluvanci do tvare co dali zapredane proamericke spiny Rusku si nic ine nezasluzime. A nech ludia trpia, co sme si zvolili to mame. Co si zasluzime to dostaneme.

  4. Takže najskôr Matovič po kolenách vyžobre v Moskve SputnikV aby nakoniec podržtaška Naď a spol vyhostili 3 ruských diplomatov.
    OLANO jedno veľké smetisko ľudí ktorí vedia že buď skončia neskôr v base alebo to dajú na zahrajú na šéfa s modrou knižkou a poputujú na psychiatrické ličenie na veľmi dlho

  5. pre seredan 22. apríla 2021, 19:07
    Bohužiaľ takto to vyzerá v každej krajine, kde národ miesto zdravého rozumu používa medializované pi.oviny a chmuliny, ktoré tu roznášajú mimovládky a pod. Potom sa dostane k moci to čo teraz. Banda zmrdov a idiotov.

  6. Biden . municak , novucik , co este sa dozvieme? dozvieme sa niekedy ako to bolo v skutocnosti vrazdou novinarov ? kocnera nikdy neodsudia za vrazdu novinarov iba za to ze chcel ojebkat zidov . Dockajme casu dozviem sa pravdu

  7. Pre Anonym 22. apríla 2021, 19:12

    Čo chceš od chrapúňa podržtaška z armády keď nemá hanbu verejne priznať, že vedome ukradol oprávnenému občanovi vakcínu, ktorú si nechal pichnúť ako člen vlády, čiže nadčlovek. On nadčlovek musel byť uprednostnený, lebo bez jeho milosti by táto republika neprežila. Zaujímavé, že v Nemecku a ďalších krajinách vedúci predstavitelia štátov a vlád sú riadne registrovaný v poradovníkoch a s pokorou čakajú na termín, ktorý im prináleží na základe stanovených pravidiel. Chrapač.

  8. Citujem:
    „“Považujem ciele týchto previerok pripravenosti za splnené,“ povedal Šojgu po tom, ako sledoval rozsiahle manévre na anektovanom polostrove Krym. Dodal, že nariadil jednotkám zúčastneným na cvičeniach, aby začali v piatok s návratom z Krymu a zo západnej hranice Ruska na svoje stále základne. „Jednotky preukázali svoje obranné schopnosti a ja som sa rozhodol, že cvičenia v Južnom a Západnom vojenskom okruhu ukončím,“ citovala ministra agentúra AP.“

    Západ sa pred Ruskom išiel posrať, ak sa neposral. Zabudol pritom na jednu vec. Kým Rusko cvičilo na svojom území, Západ ukázal svoje potkanie hniezda.

  9. Spravne. Plyn, ropa a jadrove palivo sa da doviest aj z inych krajin, nic ine nevedia vyrobit. Robia nam 2% zahranicneho obchodu, ich HDP je na urovni Talianska, oproti unii maju o 250 milionov menej obyvatelov – toto nie je rovnocenny partner.

    Zastaraly priemysel, vysoka korupcia, exil mozgov, ekonomika orientovana len na suroviny, nizka zivotna uroven pri cenach ako u nas, nizka porodnost, vysoky prirastok najma moslimskeho obyvatelstva, Cina hladna po surovinach na hraniciach, najviac mesit a najmenej splachovacich zachodov v Europe. Agresor od druhej svetovej vojny, posledny okupant Ceskoslovenska. Zial vela Slovakov ma ruzove okuliare a trpi Stokholskym syndromom.

  10. Idem sa poobzerať na bazoši po dreve pokiaľ je lacné poprípade sa vrhnem na pestovanie fazule aby som bol sebestačný s plynom

  11. Pre Rozum – a toto si vymyslel sám alebo ti niekto pomohol s ujom Google? 🇺🇲 Asi si v Rusku 🇷🇺 ešte nebol? Aj v našich osadách nie sú splachovacie záchody.

  12. Rusofilstvo je v slovenských dejinách zvláštnym, pre mnohých až osudovým fenoménom. Je tradícia rusofilstva taká silná, ako tvrdia jej zástancovia alebo, naopak, taká nebezpečná, ako tvrdia oponenti?

  13. V moskovskom múzeu sprievodca vedie zahraničných turistov do sály vynálezcov.
    – Na tejto stene vidíte obrazy troch slávnych vynálezcov, – vraví. – Ten sprava je Telefon Telefonovič, ktorý vymyslel telefón. Ten zľava je Radion Radionovič, ktorý vymyslel rádio.
    – A kto je ten uprostred? – pýta sa turista.
    – Ivan Ivanovič. Ten je spomedzi nich najdôležitejší. Vymyslel Telefona Telefonoviča a Radiona Radionoviča.

  14. Ake mas skusenosti s Ruskom? Uz si tam bol? Poznas ich vojensku techniku a priemysel?
    Rozumcek, preber sa zo sna!
    NATO je pred Ruskom posrane a daj si do tojo tvojho rozumceka, ze kto vyvolava konflikty, kto potom vydiera staty a ako sa spravaju „spojenecke“ vojska.
    Nikdy som rusov nepodcenoval a su to skutocni ludia. Ty to ale nikdy nepochopis. Citaj si nadalej „ujka gugla a seresa“.

  15. Bajden hovori markelke.
    ak stlacim tento gombik, zmizne moskva.
    ak tento, cele rusko,
    ..nato markelka hovori. moja mama mala dva zachody. jeden zlaty a jeden porcelanovy. ale ked prisli rusi, posrala sa na chodbe.

  16. Ale chlapci chlapci rusofilní.. Neviem, asi vám to ešte nikto nepovedal, ale život vie byť aj fajn. Ale ak vás táto skúsenosť obchádza a chcete silou mocou lízať tie ruské rite, radi sa vám zložíme na letenky. Ale potom pálte do tej červenej prdele, urobíte nám tak obriu službu. A vy budete konečne žiť vo vašej vysnívanej prechlastanej zemi. Čo vám v tom bráni? Kde je kurva chyba, že tu ešte na tomto posratom Slovensku stále trčíte a mrnčíte tu? Kde je chyba?

  17. Vies aky je v tom rozdiel?
    Maju svoju kulturu a hrdost!

    Ty, ty zasrany proamericky zmrd, si predal sam seba za euro. Nemas ani zrnko hrdosti, ze si Slovak. A tvoja kuxva mater ta mala radsej splachnut. Bola by teraz na seba hrda, ze nevychovala takeho zapredaneho zmrda. Chod, strc sa amikom do xokotney dierky.

  18. zbytočne do toho ťaháte emócie…treba si uvedomiť že na podozrivé ruské aktivity upozorňovala SIS už aj počas minulých rokov…no Ficová diplomacia to nechávala tak, neriešila nič..z tohoto nemohli sponzori Smeru nijak štát ekonomicky „podojiť“ a ani si nechceli špiniť ruky…dnes doháňame to čo sa roky zanedbávalo…a aj po vypovedení troch diplomatov bude mať u nás Rusko viac diplomatov ako USA, Nemecko či Francúzsko a nepochopitelne aj viac ako máme my v Rusku….v Česku ich bolo 130 ruských diplomatov, no Češi mali v Rusku ledva 30…ak to necháme zájsť tak ďaleko ako v Česku, tak aj my možno budeme mať také problémy s kyberutokmi na nemocnice a strategické budovy ako majú oni a občas nám tu vybuchne nejaký muničný sklad…a uvedomte si že Česká vláda nie sú žiadni prozápadný liberáli ale je to bývalý agent štb Babiš, ČSSD čo je vlastne česká obdoba Smeru a na hrade majú proruského Zemana…tam ťažko budeme konšpirovať o tom že ich riadi USA….

  19. Ratafak plachta vidno aký si zaslepení. Teba a aj takých ako si ty sám je mi nesmierne ľúto. Ste len ovečky bez vlastných názorov. Hlupacikovia, ktorý nevedia používať rozum a nemajú vlastné názory. Ako tak čítam rôzne diskusie Slovensko je rozdelené na dve časti. Na takých ako ty, chudákov pre ktorých znamená Amerika a západ všetko čo od života čakajú. Ste rusofobny, nevzdelany a akýkoľvek názor, ktorý nejde vašim smerom je ten nesprávny. Logické uvažovanie a hodnotenie faktov u vás nehrozí. A potom je tu druhá strana, ktorá vie používať rozum, vidí čo sa deje, kto je skutočný agresor, kto je zapredana figúrka ktorá preda aj svoju mater len aby sa strčila západu do riti. Našťastie ľudia húfne reagujú na tútu nespravodlivosť ktorú spravili americký ritolezy. Spontánne píšu na ruské veľvyslanectvo a ospravedlňujú sa za proamerickú skorumpovanú vládu. A ubezpečujú Rusov že obyčajný ľudia nie sú proti nim a nikdy ani nebudú. Referendum sa blíži, čoskoro snáď padne táto zapredana vláda a vzťahy s ruskou federáciou sa vrátia do normálu.

  20. Otazne je ci to co sa prezentuje v mediach je vobec pravdive. Ale ak je pravdive ze vybuchol sklad kde boli zbrane ktore mali zabijat a robit vojnovu hrozu napriklad v Syrii, ktore si tam uskladnil Bulharsky zbranovy obchodnik tak sa ani necudujem ze to niekto proste zneskodnil. Taketo akcie sa robia bezne aj ine. A robia to jak usa tak izrael ci ine tajne sluzby. Skor ma zaraza ze Česi toleruju taketo ksefty so smrtou v ich skladoch

  21. Môj pohľad 23. apríla 2021, 0:06 – dokladne som si precital oba prispevky a pozorujem vazny rozdiel – Ratafak plachta trieszvo a kultivovane pouzil argumenty, nikoho ani len v naznakoch neurazal a neponizoval.

    „Moj pohlad“ presne opacne.

    Uz dlhsiu dobu pozorujem, ze proruski trolovia sa uz na nic ani len nehraju. Davaju to na sedlaka a nielenze obhajuju neobhajitelne – ak ovsem mentalne maju na to, aby sa k diskusnej teme aspon priblizili – a otvorene volaju po navrate systemu, ktory im umoznoval byt hrdymi Mazurekmi a im podobnymi individuami.

    „Moj nazor“ nemaj obavy, ja Ta nebudem sekat napriek tomu, ze sa mylne domnievas, ze pouzivas rozum. Ja si totiz uvedomujem, ze nejake percento ludi vzdy je na strane jednoduchych rieseni zlozitych problemov a skratiek v presvedceni, ze vsetci ostatni su len oveckami.

    Ja stale verim, ze ked spolocnost nasla vzdy silu aby sa oslobodila dokonca aj pocas vojny od prepnutych ideologii, najde silu a cestu na ocistu aj dnes. Historia nam dokazala, ze evoluciu nastastie nezastavime…

  22. Moj pohlad 0:06 – vrat sa prosim ta do skoly, lebo tych ypsilonov, co mas v tej tvojej uvahe, je tam nespocitatelne mnozstvo. Ty kludne mozes pisat na rusku ambasadu, tebe sa potesia.

  23. Mali by sme zastavit len koalicnych idiotov, ktori zapredali krajinu aj narod.

    A vraj – samostatne zvrchovne Slovensko, demodraticky, …

    Chapete? Ako moze pacient riadit ambulanciu?! A zdravy jedinec je vyhlaseny za opicu!

  24. Ratafak plachta,zase polopravdy,mňa by zaujímalo,ktoré krajiny EU,NATO,išli touto cestou,ako Slovensko?Vyhlásili solidaritu s Českom,odsúdili výbuch skladu,a tým to skončilo.Naopak,Nemci rokujú s Ruskom o dodávke 30.mil.vakcin Sputnik.Nasa vláda sú obyčajný Amatéri a to vo všetkom.

  25. O toto asi išlo. Už sa tu bežní občania navzájom urážajú. A tí čo by mali predložiť dôkazy o akcii v Čechách spred siedmich rokov si tú námahu ani nedali, resp. nemalú asi čo predložiť. Stačilo vyhlásenie do médií, že pravdepodobne to tak bolo. A ľudia sa tu kvôli tomu žerú. Sila médií je obludná.

  26. Anonym 23. apríla 2021, 7:46, možeš mi napísať čo presne sú polopravdy? …..Možeme sa tu urážať ale asi to nikam nepovedie…ja by som rád vedel na odpoveď na jednoduchú otázku – prečo by mali mať Rusi u nás viac diplomatov ako my v Rusku? hlavne ak naša tajná služba roky reportuje o ich nebezpečných aktivitách na našom území…

  27. Môj pohľad 23. apríla 2021, 0:06…možeš mi napísať prečo do toho taháš ameriku?…pred mesiacom Taliani vyhostili 2 ruských diplomatov – aj za tým bola amerika? vo februári Nemecko, Polsko a Švedsko vyhosťovalo tiež ruských diplomatov? – aj za tým je amerika?….zakaždým kde niekto vyhostí ruského diplomata tak za tým musí byť amerika?…všetci sú zaslepení, rusofobni, nevzdelaní hlupáčikovia, len ty si tak sčítaný a neutrálny, že vieš, že za všetkým je Soroš, Gejc a další židojaštery – že je to tak?

  28. Ratafak plachta polopravda je to, že sa jedná o PODOZRENIE. Aj CIA tvrdila o Iraku niečo čo v skutočnosti nebola PRAVDA. Prosím never všetkému, čítaj aj medzi riadkami …..

  29. STARÝ „UJO“ 23. apríla 2021, 8:52…tí dvaja rusi sú na kamerách toho areálu..:-D…takéto kroky sa nerobia len na základe toho že „jedna babka povedala“, ale musia mať na to dosť silné dokazy…zvlášť ak sa jedná českú vládu, ktorá doteraz posobila pro rusky – len pripomeniem že pár dní dozadu Babiš so Zemanom odvolal ministra zdravotníctva, lebo blokoval prijatie Sputniku a na to že o pár dní takto otočia a vyhostia najvačší počet ruských diplomatov vo svojích dejinách musia mať naozaj dobré dovody….je pre mňa otázkou prečo u nás ludia viac veria krajine, ktorá nás roky okupovala a dnes vojensky napadá okolité štáty než naším alebo českým tajným službám…v čom si u nás Rusko vyslúžilo tú doveru?

  30. Tí dvaja Rusi sú síce na kamerách, ale je to záber z toho areálu? Veď tam to všetko vybuchlo, iba kamerový záznam sa zachoval?

  31. Anonym 23. apríla 2021, 9:31…ten areál má niekoľko km2 a desiatky skladov…vybuchli 2 sklady…myslíš že jediné kamery v tom areály boli práve na tých dvoch vybuchnutých skladoch?…úplnou náhodou tí dvaja prileteli do ČR tri dni pred výbuchom a z nejakého dovodu tí „turisti“ použili falošné pasy (je vysoko pravdepodobne že ten výbuch na CZ-SK hraniciach, nezničil aj kamery na letisku v Prahe) a úplnou náhodou opustili ČR práve v deň výbuchu, a ešte vačšia náhoda je že tých istých „turistov“ ocenil v tom istom roku Putin vyznamenaním Hrdina Ruska a dalšia mega náhoda že tí istí „turisti“ sa za 4 roky objavili v Sallisbury pri otrave Skripala…to je len pár detailov, ktoré sa dostali na verejnosť, české informačné služby samozrejme budú disponovať ovela vačším množstvom materiálov a dokazov…alebo tí turisti majú bohužial strašnú smolu, kde sa objavia (s falošnými pasmi) tam sa niečo stane a do toho ich ešte aj Putin vyznamená….takže buď budeme veriť tej ruskej verzí o neškodných ale Putinom ocenených turistoch, alebo uznáme že aj české a slovenské tajné služby občas dokážu spraviť dobrú prácu…

  32. Majko aj Plachta dvaja rovnaky. Kopete do rusov ale USA je pre vas nieco nadpozemske. Podla vas bolo normalne zbombardovat Juhoslaviu a pozabijat tisice civilistov, podla vas bolo v poriadku na zaklade klamstiev a vymyslov znicit Irak. Tuna vam nic nevadi. Ratafak Plachta hras sa tu na nieco co nie si, mudrujes tu o kamerach, dokazoch…. Dokazy nie su, preto ich nezverejnia. Taky ako ty a Majko robia len prepac za vyraz „uzitocnych idiotov“. Nezoberte to oslovenie osobne. Nejde mi o to urazat vas. Hrate sa nato ze vsetko viete, vsetkemu rozumiete ale svojimy komentarmy ukazujete len jednostrannost. Apropo pan Majko aj Ratafak Plachta poprosim Vas o odpoved na tuto otazocku, ako by malo Slovensko zareagovat na snahy americkej ambasady o prevrat ,ktory tu organizovali v roku 2018? Ako je mozme ze sucastny politici vo vlade haja zaujmy cudzieho statu a vlastnemu skodia? Aky trest si zasluzi USA za teroristicke utoky po celom svete? Pan Majko vy sa hrate na novinara, dokonca nezavisleho tak poprosim aky je vas postoj k stihaniu Juliana Assange? Ved zverejnil len pravdu a preto je teraz USA prenasledovany a dokonca za zverejnenie pravdy mu hrozi trest smrti. Tak pan Majko aky mate na toto nazor ako novinar? To je v poriadku, lebo ved ide o USA? Ratafak aj pan Majko tesim sa na konstruktivnu diskusiu :). Kludne na mna dajte otazky ak dake mate a mozme to tu rozobrat. Normalne, civilizovane ako ludia.

  33. Ratafak strasne s tebou, Salisbury, ČR, vsade boli dvaja rusaci a vsetko a vsetkych nicia. Kauza Skripal to nemyslis vazne, ved anglicania nic z dokazov nezverejnili, len fotku z letiska. Vedci ako aj experti vylucili moznost ze „novicok“ bol na klucke dveri. Cela geneza otravi sa javi ako podozriva a vymyslena, ziadne priame dokazy, len uvahy a podozrenia. A apropo kam zmizol Skripal a jeho dcera? Co sa s nimi stalo, ziju este? Inak minuly tyzden som si bol zabehat a smykol som sa. Az teraz si uvedomujem ze som na hradzi zazrel dvoch muzov a podobali sa na tych rusakov z TV, co aj Skripala otravili a co aj municak v cechach vyhodili do vzduchu. Ty zmrdi jedny ma urcite podkli. Nemas nahodou cislo na americku ambasadu, toto sa musi presetrit a dat na vedomie. Toto tu na Slovensku robit nebudu, aby slusnych ludi podkopavali. Za toto im treba nie troch, ale desat diplomatov vyhostit.

  34. pre raťafák plachta :
    ozaj to musia byť amatéri ruskí, keď si nedokážu ani zmeniť imidž pri akcii, keď kladú výbušný systém; nakoniec im aj tak vybuchne skôr o niekoľko hodín ako predpokladali, lebo transport mal už byť za hranicami česka; ( možno si šoféri skočili na pivo a kamióny nechali v podniku);
    v salisbury spackajú otravu novičokom, lebo skripaľovcov briti zachránia aj s ich mačkou; ( keby to bol naozaj novičok, tak je tam mŕtvych na desiatky obetí);
    českí vyšetrovatelia na to, že to boli rusi prídu až po siedmych rokoch! kurnik šopa , aká náhoda, akurát keď sa vyhosťovanie ruských diplomatov šíri po Európe, ako na čísi pokyn;
    dokonca tí babráci ruskí tajní ( asi už nie títo dvaja, že ?) mali druhý zlý pokus s novičokom, nedali dolu ani navaľného, a to ho mali v rukách doslova; p. Putin by ich mal poslať do kulagu , nie vyznamenať; a vôbec – odkiaľ to máš , že dostali vyznamenania, že by o to písala Izvestija ? alebo newyork times, alebo zeitung ?
    a naši vriťolezovia, prídu k záveru, že ruskí diplomati robia podvratnú činnosť akurát teraz – zase náhodička, no čo sa dá robiť
    mimochodom, amíci sú vojensky prítomní v nemecku od vojny, v japonsku detto, mkeď už hovoríš o prítomnosti cudzích vojsk; tí neponechali nič na Nemcov, ani náhodou.

  35. seredan, tých otázok som dal niekolko a stále nemám odpoveď….napríklad prečo by tu mali mať rusi viac diplomatov ako my v rusku? a prečo by ich tu mali mať dvojnásobok ako Nemecko, Francuzsko, USA alebo Čína…a prosím napíš mi konkrétne kde presne obhajujem USA? v ktorej vete? kde píšem že je pre mna niečo nadpozemské – začni týmto a potom budeme pokračovať…vkladáš mi do úst niečo čo som nenapísal a obraciaš diskusiu úplne mimo témy, takto se predsa nedá distutovať..buď chceš diskutovať k článku a aktuálnej téme alebo preberať celú históriu geopolitických konfliktov za posledné storočie…u vyhostenia 3 ruských diplomatov sa chceš baviť o Juhoslávií a terorizme – a prečo nie zrovna aj o Katyni alebo napadnutí Fínska alebo anexií Krymu?….naozaj neveríš naším a ani českým bezpečnostným službám že tu majú aktivity zahraničné tajné služby?…z čoho vyplíva tá neotrasitelná chuť obhajovať rusko za každú cenu a neveriť neveriť naším orgánom, ktoré ruskými aktivitami varovali už za minulej vlády..?…a naozaj si myslíš že Babiš/Hamáček/Zeman sú proamerický agenti ktorí dnes podnikajú protiruské kroky lebo sú pod vplyvom americkej ambasády – zaujímavé že pár dní dozadu ešte neboli…..ak tú páchajú protištátnu čínnost americkí, čínskí, nemeckí alebo hocijakí iní agenti tak ich treba vyhostiť od toho je diplomacie, prečo by to malo byť s ruskými občanmi inák – prečo sa na tento neustále ublížený štát máme pozerať inák než na hocijaký iný?..

  36. pre raťafák :
    logicky sa pýtaš, prečo u nás rusi mali viac diplomatov, ale prečo sme im to dovolili? asi sme chceli, alebo nám to nevadilo.
    môj názor : západní spojenci ich tu nemusia mať v takom počte ako rusi, lebo tu majú etablované svoje mimovládky, ktoré v rozvratnej činnosti pracujú aj bez diplomatického krytia; sem -tam poukážu aj na niečo iné, ale inak čistý rozvrat, podpora proamerických záujmov; niekedy to robila CIA, ale potom ( nepamätám si presne rok) túto činnosť prenechala “ mimovládnym“ organizáciám.
    seredan Ti do úst nič, nevkladá, mysliaci človek vníma z textu kam mieriš

  37. seredan a heňo: natrite sa na červeno, na čelo si nakreslite kosák s kladivom, naolejujte sa, rozbehnite a skočte rybičku do putinovej riti, aby ste sa vnorili čo najhlbšie, a tam môžete zostať

  38. Je tu napísané veľa sraciek,či už pro a kontra Ruska,ale mňa zaujíma Slovensko.Pytam sa ešte raz,ktorá krajina EU,a NATO urobila niečo podobné ako Slovensko?Žiadna,o čom to svedčí,že naša vláda sú absolútni amatéri.Odsudit,vysloviť solidaritu,s Českom,ako ostatné štáty.Nie,naši blbeckovia sa pchaju dopredu,a robia škodu Slovenskému národu.Lebo je to proste banda hlupákov.Prosim,nestavajte tu neustále proti sebe Rusko USA,oni sa udobria,a my budeme kukať do rúry.Cele zle!!!!Diplomacia,o Tom nemajú ani šajnu.

  39. .. a všetky malé alebo slabé štáty zohrávajú v tejto partii len úlohu pešiakov. Nerozumiem, prečo sa tu navzájom osočujete. Teda rozumiem. Lebo vojna o moc sa dnes odohrava už vo virtuálnej sfére. Je to dezinformačna vojna. A vy sa nevedomky na tej vojne zučastňujete . Svojim šírením nenavistnej témy drobíte svoju vlastnú spoločnosť na malé skupinky. Tisíckrát vyrieknuta legenda o Svätoplukovi a jeho prutoch zostáva naďalej len legendou. Na ovládanie rozhadaneho rozdrobeneho národa nepotrebujete ani zlomok tej sily, ktorú by ste inak museli urputne na tento účel vynakladať. Je to premyslený systém a nikto sa mu nebráni. Je to demagógia s veľkým D. Človek je tvor nepoučiteľný. Všetci budeme za našu nepoučiteľnosť trpieť. Tak to bolo, tak to je a tak to ešte dlho, alebo možno navždy bude.

  40. Seredan píše že velebím USA – napíš prosím kde konkrétne….USA, Rusko a aj Čína majú svoje geopolitcké mocenské záujmy..USA to dáva najavo napríklad na strednom východe a je možné že aj u nás, Čína v juhočínskom mori alebo balkáne a Rusko na Ukrajine, Kaukaze a tiež v strednej europe…neexistuje dovod prečo jeden štát obhajovať a druhý ospevovať, hlavne keď my osobne máme skúsenosti s viac ako 20 ročnou okupáciou…my si musíme dosledne strážit čo sa deje u nás a v okolí, stredný východ a áziu asi nevyriešime…ak tú naše orgány zistia že protištátne aktivity tak musia konať a nie je dovod im neveriť, ak vidíme že si niekto ukrajuje časť územia susedného štátu, musíme sa mať na pozore….ja mám z vás naopak pocit že Rusi sú vlastne absolútne neviniatka, ktorým chce každý zle a oni chudáci musia len odvracať útoky a akákoľvek agresia Ruska sa dá ospravedlniť napríklad američanmi v afganistane…v tom prípade si už Rusi možu dnes robiť čo chcú, pretože NATO v 90 rokoch bombardovalo Juhosláviu, a keď si zoberú polovicu ukrajiny tak to nevadí pretože Američania boli aj v Líbií a ak náhodou vyhodia v ČR do vzduchu muničný sklad tak by nás to nemalo trápiť pretože Amíci zhodili atomovku na Hirošimu…

  41. pre ratafaka :
    a nakoniec to od…..me my, trpaslíci;
    kúpime americké 30 ročné šunky F 16, za koľko ?( 16-20mld.?) , pritom máme zahraničný dlh teraz 55 mld. €; ideme modernizovať vojenské letiská, veď USA nám vďačne požičajú farebné papieriky( už bez krytia zlatom). pýtam sa na čo nám to je potrebné a ako cenou to napokon zaplatíme ? preto mám iné videnie sveta, lebo poslúchame a robíme také veci, čo ozaj Slovensko nepotrebuje – a to vďaka servilným skorumpovaným judášom (množ.číslo).
    áno, sme v šachovej hre, tak žiaľ iba pešiaci , ktorých idú obetovať, lebo sa tvárime a naivne veríme, že to tak nie je

  42. Vobec netuším aké dokazy mala CIA v prípade IRAKU…to že neboli jasné, znamená že si Češi a Slováci vymýšlajú aj v tomto prípade? Odteraz vždy keď niekto vyhostí rusa tak sa spýtame na dokazy CIA v prípade IRAKU? alebo ako tie prípady spolu súvisia?…..heňo, myslím že tie F 16 dohadoval ešte Danko, možno sa mýlim, modernizovať armádu asi potrebujeme otázka je či je to teraz priorita a či vysúťažili naozaj najlepšiu ponuku, ktorá sa dala….mimochodom: pred pár hodinami ohlásili vyhostenie ruských diplomatov aj Lotyšsko, Litva a Estonsko…amatéri…:-D

  43. to je už je jedno, kto to objednával, ako píšeš : nie je to otázka dneška modernizácia armády, naďko to mal zrušiť, ale nie ešte k nim priklepnúť letiská; a koniec koncov , na čo sú nám spolky ? rakúsko žije bez a nikto ich neohrozuje
    L,L,E – mopsíci poslúchajú : )

  44. Keď sa v r. 2013 prevalil škandál s odpočúvaním 35 svetových lídrov, vrátane Merkelovej, americkými tajnými službami, kto odvolal amerických veľvyslancov vo svojej krajine? Keď Edward Snowden a Julian Assange poukázali na praktiky demokratických krajín a mohol by som ešte vymenovávať rôzne škandály (CIA, FBI) s oveľa väčšími následkami, kto odvolal amerických veľvyslancov?

  45. pre Anonym 23. apríla 2021, 17:28
    Nikto, dokonca nikto ani len nevyslal protestnú nótu do Washingtonu a nežiadal od Obamu vysvetlenie a už vôbec nie ospravedlnenie. Len všetci zavreli huby, zvesili uši a tichučko súchali s nohami. Presne ako sa od správnych proamerických fajčko..tov očakáva. A, že ich máme nielen v našej vláde neúrekom. Okamžite ako sa prevalil tento škandál a Snowden dal k nemu dôkazov viac než dosť, mali z Európy poslať do péčka komplet všetkych členov amerických ambasád. Ale akonáhle sa Rusi uprdnú, tak všetci na nich ukazujú prstom. Hold, je to tak. USA a Izrael môžu všetko, Rusko nič. A to si dovolím povedať, že keby nebol prezidentom Putin ale bo by tam taký Brežnev, či Žirinovskij už máme 3. svetovú. Nevadí, Rusko ustálo horšie veci, nie nejakú bezzubú západniarsku kritiku. Západ zakape aj sám, na svoju liberálnu politiku.

  46. Obyvateľ…takže treba to chápať tak že USA sú úplne najhoršie a rozosievaju vojnu, strach s nenávisť a všade majú svojich agentov ktorí presadzujú ich zaujmy a dokázali si podplatiť celý svet okrem Ruska, zatiaľ čo to Rusko je úplne najfantastickejšie a rozosievaju vsade lásku, nehu, duhu, kvetinky a jednorožcov, nemajú žiadne geopolitické a mocenské záujmy, žiadnych agentov nikde na svete a ak sa im aj úplnou a nešťastnou náhodou stane že anektuju časť iného slovanskeho štátu tak to vlastne nevadí pretože NATO bombardovalo Juhoslaviu..A každý kto si dovolí povedať niečo na Rusko či nebodaj vyhostit ich z krajiny je platený americkou ambasadou, a to teda kompletne celý západný svet, naše a české tajné služby a politici na čele s Babisom či ČSSD…všetkých do jedného platí americká ambasada petrošekelmi…je to tak? Je to ten správny, reálny,
    objektívny a nenaivny pohlad na svet?..ak budem len kydat na ameriku a celým srdcom milovať a obdivovať Putina nebudem už v tvojich očiach naivný?

  47. Vaša zbytočne minuta energia. Jeden nepresvedčíte druhého nikdy žiadnymi argumentami. Len ďalej prilievate olej do ohňa manipulatorskych hier, ktorých cieľom je vytvárať chaos. Nie ste schopní tolerovať sa, prijať, že druhý môže mať názor odlišný od vášho. Kludne aj protichodný. A to „oni“ vedia a dokonale využívajú. Svet sa bude hýbať ďalej a na vašich názoroch žiaľ nikomu nezáleží. Svet budú riadiť mocnosti a vy sa tu uhadate aj k smrti a nič s tým neurobíte. Nič.

  48. Ratafak neviem kolko mas rokov a co vsetko si uz zazil. Ale pokial si pametas tak Gorbacov rozbehol volnost statom RVHP. Cize same Rusko na cele s Gorbacovovom uznalo pred svetom ze daju vsetkym statom ktore mali povojnovo mocnosti rozdelene a politicky ekonomicko a vojensky usporiadane. Same Rusko si to uvedomilo a uznalo a tak sa aj stalo. KEBY to nechceli tak ver tomu ze su tu dodnes. Mali len jednu podmienku. A to bolo ze ich krajinu nebudeme a neohrozime vstupom do NATO a vojenskych spolkov. Cize im takto zarucime urcitu bezpecnost alebo lepsie povedane ze im takto zabezpecime urcitu bezpečnostnú zonu. Za ich uznanie nasej slobody sme sa im odvďačili vstupom do NATO a trvalim vstupom vojska USA a dalsich na nese uzemie. Cim sme na Rusko spravili podraz, ktory nasa krajina vobec nepotrebovala. Takto to ja vnimam a aj som to zazil. Mozno ty si to zazil inak ak si to vobec zazil.

  49. To som nenapisal. Ty to tam vidis niekde napisane? Ale za vojnove oslobodenie im urcite vdaka patri od nas. Ale nasa krajina sa im za ich uznanie nasej geopolitickej slobody a dohody odvdacila podrazom.
    Milos vidis uz aj Hascak si spinavo musel vykupit svoju beztrestnost predajom svojho medialneho podielu Sorosovi. Stale naivno veris ze medialny vstup Sorosa na SK je pre nase blaho?

  50. Obyvatel 23. apríla 2021, 23:21 – prestante uz vsetci blaznit Sorosom ! Sa pozrite najblizsie, co sa bytostne tyka vas a vasich deti. Sa pozrite, co sa stale deje na urade a zamyslite sa nad tym, ako velmi plytvate energiou a casom na riesenie veci, ktore nemate moznost nijako ovplyvnit. A nasledne neriesite to, co ovplyvnit viete obycajnym zaujmom o spravu veci verejnych v meste alebo dedine, kde zijete.

  51. Vlado ale v 2013 bol pri moci tvoj idol Robertko, prečo do toho pletieš súčasnú vládu. Ty si schopný matoviča obviniť aj zo vstupu tvojich priateľov k nám v 68. Máš to v tej tvojej hlavičke nejako pomýlené. Hrkni si liter vodky, nech sa ti to tam zrovná.

  52. Miloš dal si sem geopoliticky clanok tak hadam kto chce a ma zaujem sa v nom moze vyjadrit aj bez tvojho suhlasu. To ze ty nechces vidieť tu usa manipulaciu a kontrolu akoze riadenej demokratickej slobody ktora sa tu cielene rozmaha a masiruje do hlav je tvoj problem ale nesnaz sa robit to iste. Nie vsetci mame v hlavach naivitu a chut stale bojovat s miestnou komunalnou organizovanou bandou.

  53. Miloš Majko,ja som posledný,ktorý by chválil ciny Sovietskeho Zväzu,ale keď si myslíš,že našu slobodu a závislosť ,sme si vybojovali strganim kľúčov,tak to je veľmi vážna nevedomosť a naivita.

  54. Ale,už som to tu raz písal,vsetky tieto pro Ruské,a pro Americké štatúty,sú len odvádzanie pozornosti,od toho,čo je teraz dôležité.Slovensko sa nemalo pchať dopredu,a to je dôsledok našich babrakov,lebo oni nevedia nič.Ked počúvam o tej téme pani Remisovu tak to hovorí o vsetkom

  55. voči západu, voči kapitalistom a vykorisťovaniu. Bránili sme sa priti NATO. MY NÁROD SLOVENSKÝ! Naše Slovensko fašisti nedobili vojnou. Zahynulo veľa ľudí, veľa bojovníkov za slobodu, otcov matiek deti… Na jednej strane a aj na druhej strane. Fašisti chceli svet. Avšak, čo sa im nepodarilo vojnou, podarilo sa to únii politickou vojnou bez boja. Bez boja im naši politici odovzdávajú kúsok po kúsku našu zem a slobodu. Tak sa pýtam, proti komu teraz bojujeme? Priti fašistom? Alebo proti slovanom!
    Ste už načisto jebnutí? Strkáte sa do riti práve tým, ktorí nás chceli vyhubiť vojnou? Naozaj nenáchadzam slov. A média? Že ich neplatí Soros? Nepoznáme nitky, ale každá nitka má svoj význam. Aj nitka pána ministra k nezávislému médiu.

  56. Obyvateľ nesiahajte Majkovi na Sorosa, Vagoviča Todovu. Každý máme svoju bandu /výrok mojej 90 r. tety/. Mám vás tu všetkých rád, žiaľ svet je založený na KLAMSTVE a my v ňom žijeme.

  57. Počúvajte trolovia, koľko vám tí rusi platia, to sa vám oplatí takto sa zapredať rusom? Alebo ste rovno zamestnanci ruskej ambasády a toto je vaša pracovná náplň?

  58. Počkám si na skutočnú pravdu. Prečo.
    Zatiaľ čítam samé zahmlievanie skutočnosti. Od amerikánov som nikdy nečakal čistú hru. A kto vníma realitu, tak musí vidieť, aká špina sa valí zo západu.

  59. Ja dúfam, že tieto rusifilné plačlivé žvásty tu píše jeden, maximálne dvaja ľudia pod rôznymi nickmi, lebo inak je to na Slovensku horšie ako som si myslel.

  60. Suma sumárum,ďalšia neuvážena a hlúpa reakcia našej vlády,ako je to už u nej zvykom.Naco vôbec spomínate Rusko,Ameriku a čo ja viem čo.

  61. Ak iniciativne nasa politicka banda pomaha podporou Ukrajine tak ze im posiela zbrane ktore su pouzite v bojoch proti Rusku ,no tak sa asi netreba cudovat ak Rusko urobi protiopatrenia ze tie sklady kde su tie zbrane vyhadzuju do vzduchu. V prvom rade robi nasa krajina podraz voci druhej krajine /Rusku/ ktora nas v minulosti dokonca oslobodila od nemeckeho fasizmu. Kolko rusov padlo na nasom uzemi a kolko americanov? Ked si toto nevieme uvedomit a vazit tak sme hoveda co zakerne podporuju vojnu proti Rusku. A je jedno ci uz priamo voj. technikou,municiou alebo nepriamo dokonca takymto transportom cudzích vojsk cez nase uzemie. Jedna vec moralne odsudenie konfliktu ktory tam je a druha vec je tajna a zakerna zbranova podpora voci statu ktory nas oslobodil.

  62. Obyvatel ty debilko, a čo tá Ukrajina napadla Rusov na ich území? Veď oni sa iba bránia na svojom území ruským okupantom, a to je sakra rozdiel v použití zbraní, kapišto?

  63. anonym ty si debilko co nie je schopny pochopit text kde som jasne napisal. Ze jedna vec je moralna podpora pripadne odsudenie a druha vec je podpora zbranou . Ved tam chod a bojuj ty hrdina ale netahaj zo sebou celu krajinu. Ty naivný tupec, vies vobec kolko ich uzemia a fabrik uz vlastnia usa firmy?

  64. Česi našli spojitosť s ruskou GRU po 7 rokoch. No super a čo robili doteraz? Chrápali? Silne mi to pripomína fakt, že v Iraku našli ZHM aj keď Saddám žiadne nemal a pri útoku na WTC neostalo z lietadiel ani pasažierov nič ale doklad totožnosti jedného z teroristov našli takmer neporušený. A najväčšia záhada pri útokoch z 2011, budova WTC 7 ostáva do dnes. Ale mnohí stále naivne veria, že budovy postavené tak aby odolali nárazu lietadiel, padli a tak krásne ako podľa katalógu demolícií, práve po náraze lietadiel. A samozrejme Slováci aby nezaostávali vo svojom riťopchaní, rýchlo vyhostíme 3 diplomatov. Veď čo keď o nás náhodou zistia niečo, čo ani my nevieme 😀 Niekedy sa pýtam, prečo sme tak sprostí, najprv sa pcháme do zadku ZSSR, ale za tej éry sa aspoň vystavala celá krajina a potom po ére opilca Havla a spol. sa zase pcháme do zadku USA ale to nie sme schopní ani len udržiavať to, čo za predošlej éry bolo vybudované. Na Rusko uvalíme sankcie, ktoré poškodili iba naše firmy a ekonomiku ale búchame sa do pŕs ako sme im veľmi ublížili. Neviem kam až chceme zájsť ale myslím, že malá krajina ako my, by mala skôr s mocnosťami vychádzať dobre, než do nich kopať. Pretože ich to nikdy bolieť nebude, iba nás. A rečičky o hrdosti si môžeme ušetriť. O tú nás už dávno pripravili idioti typu Havel, Mečiar, Dzurinda a teraz aj tá proamerická banda čo tam je.

  65. To je úplná tragédia..Hanbím, že sa toto niekto odváži uviesť ako zdroj svojich informácií.. Je to horšie, než som si myslel. Uvedomil som si, že v normálnom živote by sa mnohí odtialto s inymi nikdy nedostali do možnosti „diskutovať“. Jedni majú doma knižnicu plnú Politkovskej a druhí čerpajú z Topiek a Aeronetu. Jedni so svojimi priateľmi rozoberajú C.G.Junga, druhým slúži ako životná filozofia hocijaký nesúrodý dríst od Miloša Blahu. Kde inde by sa tieto dva od seba na míle vzdialené svety mohli pretnúť v reálnom živote? Nikde. Len tu na internete. A preto takáto diskusia, ako tu prebieha, by reálne nikdy neprebehla, pretože zrážka takto dvoch rozdielnych svetov by priniesla krv. Dospel som k záveru, že každý, kto témy vo virtuálnych diskusiách podporí svojimi prispevkami, len prikladá polienko na stále väčší oheň nenávisti medzi nami. Toto sú neni diskusie, toto je vytváranie nenavistneho podhubia na budúce ospravedlnenie si svojich nenavistnych činov. Tí, ktorí to chápete, nenechávajte sa strhávať emóciami a nereagujte prispevkami. Nikoho úsudok tu nikdy nezmeníte. Len priložíme ďalšie polienko.

  66. raz som sa pytal jedneho znameho, ze preco tak nenavidi Rusov a on mi povedal, ze pocas oslobodenia v 45. mu Gruzinec znasilnil babku a v 68. mu zase Ukrajinec znasilnil matku. Tak potom mi to doslo…

  67. Miloš prosím ta zablokuj diskusiu v tomto médiu a dokanaj svoje dielo. Novodobe mysliacej globalnej propagande to evidentne nevyhovuje. Du blejt velebnosti

  68. Ach ty bleekajuca ovca. Nie je podstatne ci zem a vek ale ta podstata a to su dve vyjadrenia Babiša. A ked si to pozrie normalne a triezvo uvazujuci clovek tak si vie spravit aj usudok a nazor. A to bez tvojho tupeho komentu

  69. Obyvatel si obyčajný primitívny konšpirátor, dávaš tu linky na konšpiračné médiá, články a videá vytrhnuté z kontextu a poupravované, samozrejme bez zdrojov a autorov, tak aby nad tými videami mohli onanovať ovce ako ty.

  70. Ach ty tupec. Uz ked ty nestaci dokaz ked sam prezident Česka Zeman vyhlasil ze zatial nemaju dokazy ze v tom boli ruskí agenti tak chod do prdele a neotravuj tu vlakno tvojou tupostou. Cesko nama dokaz a Slovensko si solidarne spravi nepriatela z Ruska. Ucelova propaganda

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img