ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Na Fándlyho ulici vznikne ihrisko z agátového dreva

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta / 22 APR 2021 /
Deti zo sídliska Fándlyho sa konečne dočkajú nového ihriska. Po dlhom čase, kedy boli z ihriska hracie prvky postupne odstraňované, zabezpečilo mesto jeho kompletnú rekonštrukciu.

Trávnaté plochy a ihrisko na obľúbenom zelenom sídlisku boli silno poškodené ešte v roku 2019 zemnými prácami, keď sa rekonštruovali okruhy kotolní. Mesto postupne demontovalo aj niekoľko hracích prvkov, ktoré už nespĺňali predpísané normy a do nových preliezok takmer neinvestovalo. Pred niekoľkými dňami zmizli aj posledné hojdačky a obľúbený detský domček.

Vyrábajú sa agátové preliezky
Včera celú plochu zarovnal bager a robotníci pripravili terén na budúce osadenie nových hracích prvkov. „Na Fándlyho ulici vznikne nové detské ihrisko z agátového dreva, jednotlivé komponenty sú práve vo výrobe. Ešte v priebehu mesiaca máj budú aj osadené a mestu Sereď odovzdané do užívania,“ uviedla Zuzana Vohláriková, vedúca oddelenia životného prostredia v Seredi.

Dve detské ihriská daruje mestu známa spoločnosť
„S firmou, ktorá realizovala v roku 2019 rozkopávky pri výmene tepelných rozvodov, sme pri preberaní stavby dohodli, že nám v prípade osadenia nového detského ihriska pomôže. Svoj sľub dodržala a terénne úpravy na sídlisku urobila. Dodávku ihriska zabezpečuje a financuje sponzor. O rozsahu spolupráce budeme informovať po úspešnom dokončení ihriska,“ vysvetlil primátor mesta Martin Tomčányi. Dodal, že z mimorozpočtových zdrojov bude financované aj ďalšie kvalitné agátové ihrisko, ktoré čoskoro vyrastie aj na Cukrovarskej ulici medzi výškovými činžiakmi. Dve nové Ihriská ocenia hlavne mladé rodiny s deťmi.

 

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nie budú tam prvky pre návštevníkov vracajúcich sa s Papuča baru aby si po náročnom rozoberaní covidovej situácie v spomínanom kultúrnom zariadení trošku pretiahli strnuté kosti a odreagovali sa od starostí …

  2. Ďakujeme p. Primátor 22. apríla 2021, 19:22 – skor je potrebne pytat sa primatora na vsetky podmienky, za ktorych budu „dary znamou firmou darovane“. Ide totiz o nevyhnutnu transparentnost a eliminaciu pripadne moznej korupcie pri ziskavani zakaziek ci inych vyhod v podnikani.

  3. Len potom zabezpečte aj upratovanie ihriska a okolia, nie ako za Hokejkou na tom Žihadielku – je tam neporiadok – čistenie 1x do týždňa je dosť? Či máme si zvykať?
    Vlastne- ja už si zvykám – už asi 40 rokov – a stále mi to nejde – tých špakov, plastov, od psov ošťaných domov, stĺpov ….. no hrôza. Skrátka – stredná Európa 21. storočie…

  4. A čo takto pridať ruku k dielu? To čo si písal tvoj srdcervúci prilspevok si mohol zodvyhnúť zo dva vajgle…

  5. Klinček po hlavičke, treba sa pýtať aj na iné.
    Rebod SK dodal rozšírenie workoutového ihriska, 30-tisíc eur. Kto sa vyzná vie kto za tou firmou stojí. Pamätáme si ako za Vranoviča MT išiel proti Rebod-u, a keď sa stal primátorom za 2 roky už projekt podávalo mesto. Mesto dostalo európske peniaze na súkromný projekt. A čo z toho mesto má? Doprava v meste kolabuje, príval nových zamestnancov, ktorí nemajú kde bývať, bordel v celom areáli… Ale nám stačí zalepiť oči nejakým ihriskom, lebo veď to dobre vyzerá vo videjku či na stránkach Primátorových noviniek. Firma čo zarába milióny nám tu nechá nie že omrvinku ale zrniečko piesku. Ešte aj to dohodnuté s primátorom potichúčky aby o tom nik nevedel. A rovnako to funguje so Samsungom (šef HR sedí v mestskom parlamente, ale len sedí), Strabagom (ktorý je asi jedinou firmou na celom Slovensku, ktorá má reklamu na pamätníku) alebo Ava Stavom (pozdravujeme GG do Slovenského Texasu). Dajme si len takú otázku, prečo mesto od týchto firiem dostáva takéto darčeky? Prečo mesto tieto darčeky otvorene neobstaráva? Prečo o darčekoch nemôžu rozhodovať poslanci, komisie, úradníci ale len a len pán najvyšší? Toľko otázok a žiadne odpovede. Ústne dohody patria do minulého storočia no nie v Seredi, tu sú stále spôsob ako sa riešia všetky veľké veci, domyslime si prečo.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img