ISSN 1337-8481

utorok, 16. apríla, 2024

Ministerstvo školstva rozdelilo 2 mil. eur pre školské jedálne

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MŠVVŠ SR |MM| Zdravšie stravovanie žiakov, kvalita ponúkaných jedál a modernejšie vybavenie školských jedální – to sú ciele dotácie ministerstva školstva, na ktorú rezort školstva tento rok vyčlenil celkovo 2 milióny eur. Na základe vyhodnotenia žiadostí dotáciu pridelil 417 školským jedálňam základných a stredných škôl.

 

Finančná podpora je určená na zlepšenie ich vybavenia, pričom maximálna výška finančných prostriedkov pre jedného žiadateľa predstavuje sumu 5 000 eur.

„Teší ma, že sme už druhý rok po sebe mohli vyčleniť dotáciu na zlepšenie vybavenia školských jedální, najprv v sume 750-tisíc eur a tento rok vo výške 2 milióny eur, a tak prispieť k podpore zdravého stravovania žiakov v školách. Okrem zlepšovania výbavy školských kuchýň sa chceme pozrieť aj na jedlá, ktoré deti jedia a takisto začať vychádzať v ústrety deťom, ktoré majú rôzne potravinové intolerancie,uviedol minister školstva Branislav Gröhling.

Finančné prostriedky budú v najbližšom období zaslané okresným úradom v sídle kraja, ktoré ich následne pošlú zriaďovateľom školských jedální. Moderné zariadenia ako napríklad umývačky riadu, chladničky, chladiace boxy, varné kotly, konvektomaty či profesionálne roboty môžu jedálne nakupovať najneskôr do 30. augusta 2021.

Následne do 4. septembra 2021 prijímateľ finančných prostriedkov vyhodnotí projekt v záverečnej správe, ktorej elektronický formulár bude zverejnený na stránke ministerstva. Nevyužité finančné prostriedky je prijímateľ povinný zaslať v rovnakom termíne (do 4. septembra 2021) zriaďovateľovi a ten ich vráti okresnému úradu v sídle kraja.

 

Zoznam podporených žiadostí si viete pozrieť na tomto linku: https://www.minedu.sk/vyhodnotenie-zlepsenie-vybavenia-sk-jedalni-2021/

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img