ISSN 1337-8481

streda, 17. apríla, 2024

V boji proti environmentálnej kriminalite polícii pomôže nová technika

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|   Polícia bude v prípadoch environmentálnej kriminality pripravená zasahovať omnoho účinnejšie. Získa techniku, ktorá jej pomôže v ťažkých terénoch a v zložitých prípadoch pri odhaľovaní, aj vyšetrovaní miliónových škôd na prírode.

Prvá viceprezidentka Policajného zboru gen. JUDr. Jana Maškarová: „Environmentálna kriminalita je jednou z najvážnejších bezpečnostných hrozieb pre Slovensko a jej nepriaznivé následky sa týkajú každého z nás, preto polícia urobí všetko potrebné na elimináciu tejto hrozby.„

Odbor odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru zareagoval na výzvu environmentálneho fondu a v júli 2019 požiadal o dotáciu na nákup technických prostriedkov pre útvary Policajného zboru na boj s environmentálnou kriminalitou.

V septembri 2019 minister životného prostredia rozhodol o poskytnutí dotácie ministerstvu vnútra na zefektívnenie odhaľovania a vyšetrovania environmentálnej trestnej činnosti v rámci projektu „Posilnenia kapacít Policajného zboru v boji proti environmentálnej trestnej činnosti“.

V rámci projektu bude, okrem iného, zakúpených 36 vozidiel, 9 štvorkoliek, 2 motorové člny, ale aj lokalizačná, pozorovacia a detekčná technika, nevyhnutná pri predchádzaní, odhaľovaní a dokumentovaní environmentálnej trestnej činnosti, najmä v sťažených podmienkach.

Ide predovšetkým o vozidlá s vysokou priechodnosťou v teréne a technické prostriedky, umožňujúce polícii efektívne pôsobiť na ťažšie prístupných miestach. Budú využívané na odhaľovanie trestnej činnosti, vykonávanie obhliadok miesta činu, zaisťovanie stôp a dôkazov na usvedčenie páchateľov.

V rámci takmer 2,5 miliónového schváleného rozpočtu projektu je aktuálne v rôznom stupni procesu verejného obstarávania realizovaných 10 samostatných súťaží na nákup materiálno-technického zabezpečenia určeného pre útvary Policajného zboru, ktoré sa venujú problematike environmentálnej trestnej činnosti

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Môžte nám dvihnúť daň z nehnuteľností aby bolo čo mínať a my sa uskromníme pri gamatkách a omastenom chlebe s cibuľou

  2. Ak ti rusi zavrú plyn, budeš si len poprdkávať. Možno. Ak ti nenadr bk ajú pokutu za plyny čo vypustíš. Chlape, enviromentalita, to ti je iná mentalita.
    Zato lety, lode, štarty do kozmu sú v trende. Na parádu.
    A predaj aj grill. Drevenné uhlie zakážu a po smrti sa nesmieš ani na popol či prach obrátiť. A vôbec – nezakážu kremáciu?

  3. V boji proti enviro kriminalite pomôžu len poriadne vysokú pokuty a postihy. Vyhadzuješ bordel v prírode? Ok, odpraceš si to a k tomu flaster pre fyz.osobu 1000 eur a pre právnickú 15000. A veľmi rýchlo by sa začali uvedomovať aj takí, ktorí si z prírody robia už bežne smetisko. No a pri veľkých znečisťovateľoch ako tomu bolo a je aj v pri smetisku nad HC, smerom na Trhovište, tak to by mali lietať už rádovo v miliónoch eur a posudzovať to ako ohrozovanie bezpečnosti a zdravia ľudí a patrične k tomu aj prispôsobiť trestné postihy. Ale keďže vieme, že sa tu nikdy nič také nestane, tak sa môžu robiť skládky veselo ďalej a firmičky si môžu svoj bordelík beztrestne voziť na hromádky do prírody alebo grátis na zberné dvory a potom sa tu ešte budú takých kreténov médiá aj ľudia zastávať.

  4. vážený policajný zbor, ministerstvo vnútra, ministerstvo životného prostredia a všetci zainteresovaní, máme pre Vás v Seredi tutovku, pri ktorej sa nemusí použiť technika nakupovaná a možno aj predražená za milióny eur, stačí tam poslať NAKU, čierne na bielom, dokonca sa tu dokázateľne bol aj pán Budaj pozrieť aký zločin na tisícoch obyvateľov, aj z okolia je páchaný už desaťročia, áno je to skládka luženca ako ste si isto už mnohí domysleli, kedy sa dočkáme vyriešenia? či stačí len presunúť zo Seredi na Vinohrady nad Váhom napríklad?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img