ISSN 1337-8481

utorok, 19. marca, 2024

Zaujíma Vás ako sa Sereď zmenila za posledných 37 rokov? – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V najväčšej aktualizácii aplikácie Google Earth od roku 2017 môžete teraz vidieť našu planétu v úplne novej dimenzii – čase.

Vďaka novej funkcii „Timelapse“ v Google Earth bolo 24 miliónov satelitných fotografií za posledných 37 rokov zhromaždených do interaktívneho 4D zážitku.

Zaujíma Vás ako sa Sereď zmenila od roku 1984 až do roku 2020? Ako sa postupom času menilo životné prostredie či pribúdali stavby?

 

 

„Timelapse“ zo satelitných fotografií si môžete pozrieť aj vy tu.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Stare jak praha. Tato jedna velka machula kde nieje takmer nic vidiet a neda sa rozoznat je v timelapse google earth uz par rokov.

  2. Ty mudrc, tak si nám to mal ukázať. My ostatní co to vidíme prvý raz sme radi ze mam SoL tuto info teraz priniesli

  3. A ako sa menila alebo k čomu ? TO RAČÍR NENAPIŠEŠ …… ÁNO ZMENILA SA VŠADE SMETI A OBALI. A ,,, DROGY ,, DROGY ,, DROGY ,, DROGY. ,, A NIČ LEN DROGY ! A SKORUMPOVANY POLICAJTI !

  4. Pre – Si sa teraz zobudil – koho zaujíma tvoj názor? Založ si vlastne noviny a publikuj si tam svoje objavy. Problém je v tom, že Ty si nevieš založiť svoje noviny a už vôbec nevieš nič publikovať. Hejteri ako Ty sa obvykle nevedia nijako realizovať, sú neschopní, zaostávajú za svojím okolím. Dokonca aj za chlapcom, ktory nám tu pridal pekné zaujímavé video. Hejteri ako Ty sú odpadom spoločnosti. Kritizovať vie aj ten najubohejsi blbec. Ale vytvoriť nedokážeš nič. Je mi ta úprimne ľúto.

  5. Pre – Becino – račír si sa mohol Ty osobne venovať záchrane Serede, jej očistenia od drog a skorumpovanej polície. Alebo si sa račír mohol snažiť dostať v gramatike aspoň na úroveň žiaka prvého stupňa. Ale Ty si vo svojom živote neurobil vôbec nič, len si poplakával. Tak keď sa budeš nabudúce chystať kritizovať pozitívnu prácu niekoho druhého, račír drž hubu.

  6. Filip 18. apríla 2021, 11:35 – ohlupovamie ludi nabera obratky a najhoorsie je, ze nepozname vrchol. Povrchni a o nic sa nezaujimajuci ludia (dnes zial vela deti) maju v buducnosti pre dalsie generacie dalej budovat spolocnost napriek tomu, ze nedokazu zmysluplne k lepsiemu posuvat vlastny zivot.

    Keby som bol veriaci, Bohu by som podakoval za dieta, ktore v 11 rokoch realne same od seba zacalo byt prinosom pre noviny, dokaze stat za kamerami v studiu, samostatne strihat videa, so zaujmom do opatreni pre Covid navstivilo 51 statov sveta a – je schopne PODPISAT sa pod svoje materialy, nazory a postrehy.

    Virtualne, vlastnym predstavam denne prisposobovane zivoty ktore zije podstatna cast ludi na nete su konecnou logickemu a kritickemu mysleniu, normalnemu vyvoju individualit a osobnosti a dorasta nam stale viac psychopatov schopnych namiesto normalnej komunikacie a diskutovania systematicky napisat totalnu hlupost bez premyslanie – lebo mozu.

    Je to problem, s ktorym sa budu musiet stale viac vysporiadavat odbornici.

  7. faktická poznámka – život ma naučil že jeden múdry vzdelaný idiot dokáže narobiť viac zla, ako 1000 debilov bez vzdelania.

  8. A ked sa este denisko dozvie ze existuje streetview tak to tu vsetci odpadneme 😂
    Prist so starou spravou je ako ked clovek otvori o polnoci oci a zisti ze je tma. Potom o tom napise clanok , ze slnko zapadlo o osmej hodine a vysiel mesiac… Pritom priemerny clovek si to davno vsimol 😉
    Ale pravda. Kazdy si moze pisat clanky ake chce. Taktiez ale musi ratat s pochvalou alebo vysmechom za ne…

  9. Ou-em-dží 19. apríla 2021, 10:19 – netusim, ci niekto z autorov caka pochvalu – ja osobne diskusiu a vyuzitie informacii. Streetview pouziva na planovanie zahranicnych ciest po svete davnejsie, ako priemerny Slovak hlada apartman v Chorvatsku.
    Nie je to o tom, ci jedinec tu ci onu sluzbu pozna o mesiac alebo rok dlhsie, ale o rozsirenie sluzby medzi siroku verejnost a mimo odborne portaly.

  10. Podľa tvojho postoja môže pisateľ napísať článok len s overene „novou“ témou. To by znamenalo, že by zaniklo 99,9 % médií, pretože so skutočne „novou“ témou reálne prichádza denne málokto. Ty ďalej vychadzas z predstavy, ze pokiaľ pisateľ neprináša „novú“ – teda objavnu – tému, bude zákonite terčom výsmechu čitateľov, lebo zverejnený článok neprináša nič nové – teda objavné. Na tvojom príspevku sa odzrkadľuju hneď dva zaujímavé poznatky. Po prvé, vychadzas z predstavy, že čo ty už poznáš, to je staré a co ty ešte nepoznáš, to je nové, teda sa pasuješ do pozície vševeda, lebo zdá sa, že ty si o sebe myslíš, že keď už nejaká informácia existuje, ty zákonite budeš o nej vedieť. A po druhé, vychadzas z predstavy, že každý človek, ktorý si prečíta staršiu existujúcu informáciu, zákonite vysmeje uverejňovatela tejto informácie. To je samozrejme polutovania hodné. Prajem ti pekný deň.

  11. ..a keďže podľa príspevku pána Majka vieme, že jeho syn je mladého veku, kritizovať ho a vysmievať sa mu ( a obzvlášť, keď na to vôbec není dôvod, pretože mňa aj iných video zaujalo), zaváňa tvojim osobnym komplexom. Pokiaľ sa niekto vysmial alebo vysmieva tebe a ty si len kompenzuješ svoje nízke sebavedomie anonymnou kritikou dieťaťa, nie je to dobrá cesta. Tebe to nič nedá a iného to ešte urazí a citlivu osobu to môže zraniť.

  12. A ešte raz pre em-ou-dží 19. apríla 2021, 13:43 – suhlasim, no toto nie je len o tomto prispevku.

    Dlhodobo pozorujem (psychologovia podstatne viac) znizovanie narokov ludi a to povestne otupievavanie zo socialnych sieti. Ludia sa citia menejcennymi ked sa k niecomu (nevadi ze tomu nerozumeju) nevyjadria, nieco neskritizuju (nevadi ze sa ich to netyka) a nenaseru sa, ked maju malo lajkov pod vlastnou fotkou.
    Virtualne zivoty sa stavaju hlavne pre mladez vaznym problemom – navraty niektorych deti do reality mozu byt az smutne.

    Mozno uz dnes syn uverejni clanok s videom, ako sa zaujimal o zber PET flias v Litve uz v 2018 roku. Teda 3 roky nazad. Ma sa snad ospravedlnit, ze tuto informaciu o funkcnom systeme mu zverejnili aj v odbornom casopise uz minuly rok? (na ceste mal 10 rokov)

    Zijeme v divnej dobe. A bude horsie…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img