ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Socialistická „občanka“, revolučné Svobodné slovo a ďalšia knižka do archívu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Tento týždeň z Prahy po Marekovi dorazili ďalšie originálne materiály dokumentujúce udalosti Novembra / Listopadu ´89.

Iba niekoľko dní dozadu sa mi podarilo vydražiť asi 6 cm hrubý štós novín Svobodné slovo od 18. novembra 1989 do takmer konca januára 1990.

 

Pôvodný vlastník noviny skladoval pomerne šetrne, čo im pridáva na hodnote.

Noviny už boli zaradené do archívnych a študijných materiálov týkajúcich sa Nežnej revolúcie v ČSSR.

Ďalším prírastkom v knižnici ze kniha o udalostiach 1989  Revoluce na objednávku a obal občianskeho preukazu Československé socialistické republiky. Ale ten si ešte budú pamätať viacerí z nás, že?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ale, ale p. Majko, Vy čo si tak zakladáte na faktoch. V nadpise máte Nové slovo a na fotografiách Svobodné slovo. Inak Nové slovo- týždenník ÚV KSS, jeho redaktorom bol aj Marián Leško (aktívny člen KSS) v súčasnosti pôsobí ako poradca prezidentky pre vnútornú politiku.

  2. Len pravdu 18. apríla 2021, 19:56 – dakujem. Za socializmu boli vsetci novinari zamestnani v novinach vydavanych za socializmu, teda stranou, ktora bola pri moci. Svobodne slovo v Ceskej socialistickej republike vydavala Ceskoslovenska strana socialisticka.

  3. p.Majko opäť nepravda, áno boli zamestnaní v novinách vydávaných za socializmu (inak aká blbosť, veď všetky noviny boli vtedy vydávané za socializmu keď už sme ho tu mali) ale sám píšete,že Svobodné slovo vydávala Československá strana socialistická a na Slovensku vychádzal denník Ľud – vydávala ho Strana slovenskej obrody. Ani jedna z nich nebola pri moci. Len fakty. Prosím nezavádzať.

  4. Len pravdu 18. apríla 2021, 20:57 – ved to je v prispevku rovnako ako pod titulom novin napisane. A o denniku Lud pisete Vy, ja som ho nikde nespominal.

    Este bola aj Strana narodnej obrody, no ziadne media nemohli pisat nic, co by nebolo v sulade s politikou KSC, resp. KSS na Slovensku.

  5. pardon ty si vzdelaný, múdry, všetko poznáš na vlastnej koži. Pritom zabúdaš že jeden múdri vzdelaný idiot dokáže svojimi statusmi narobiť viac zla, ako 10 000 debilov /podľa teba/.

  6. Antino 19. apríla 2021, 14:41 – nemyslim si, ze to je len o vzdelani.

    To o „mudrom a vzdelanom idiotovi“ – co inak nejde dohromady – si pisal uz pod inym clankom a inym nickom. Mas pravdu, opakovanie je matkou mudrosti, pokial ovsem neopakujes nezmyel, lebo vtedy to plati opacne.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img