ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Starenka prišla o celoživotné úspory. Podvodníci na ňu nasadili plač a premyslený príbeh o zbitom synovi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V momente keď dôchodkyni zo Šale zazvonil telefón určite nečakala, že o pol hodinu príde o celoživotné úspory…

Neznáma žena zavolala 77-ročnej seniorke a farbisto jej opísala, že jej syna niekto zbil, že mu vybili zuby, a že ak chce, aby prišiel domov má poslať peniaze.
Dôchodkyňa v strachu o svojho syna s tým automaticky súhlasila. Dohodla sa s neznámou ženou, že pre peniaze príde taxikár k nej domov asi o pol hodinu. Ženský hlas v telefóne naliehavo prosil, nech je dôchodkyňa na taxikára pripravená. Dokonca seniorke dala k telefónu je „zbitého syna“, ktorý s plačom potvrdil, že bol naozaj zbitý, že nič nevidí, má vybité zuby, a že či má doma 7 500,- Eur.

Poškodená žena uviedla, že má doma takú hotovosť a že ju odovzdá taxikárovi, tak ako sa dohodli. V domnienke, že sa ide o jej syna vložila peniaze do igelitovej tašky a spolu s oblečením ich odovzdala neznámej osobe na aute taxislužby.
Keď prvotný šok opadol poškodená volala svojmu skutočnému synovi, či je doma a či je v poriadku. Keď sa dozvedela, že mu nič nie je ani nebolo prišiel druhý šok.
Polícia v Šali začala v tejto veci trestné stíhanie pre prečin podvodu.

O TELEFONÁTOCH „SYNOV A VNUKOV“ PÍŠEME NEUSTÁLE

Neustále upozorňujeme seniorov, aby si dávali pozor na ľudí a radšej nikomu neverili, aby nikomu neposielali peniaze, bez toho aby si vec preverili. Žiaľ opäť vyhrali podvodníci nad ustráchanou staršou dušou, ktorá v dobrom úmysle prišla o svoje peniaze.

Foto: ilustračné

zdroj: Polícia SR

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Škoda o tom písať. Je to zbytočné, lebo ľudia sú nepoučiteľní. Aj táto pani nie je tak stará, aby takúto hlúposť urobila. To mu nevedela zavolať? Keď by sa jej neozval, mala zavolať mu do práce. To jej nebolo nápadné, keď pýtala takú vysokú sumu? Škoda rečí. Týmto podvodníkom len krk vykrútiť. Ich fotky zverejniť a nie tvár prekrývať, aby ľudia videli kto to je!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img