ISSN 1337-8481

utorok, 19. marca, 2024

„šak pál do pi*e Klaudia“ – online odporúča poslankyni jej kolega na rokovaní zastupiteľstva – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Online rokovanie Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach je po Galante a už známych Fekišovciach ďalším, ktoré najmä v diskusiách na sociálnych sieťach rozosmiali tisíce ľudí. Posmešné diskusné príspevky však len prekrývajú smutnú realitu väčšiny zastupiteľstiev v krajine, z ktorých ale minimum je zverejňovaných. Pozor! Nenarážam na vyjadrovanie sa kolegu zvedavej poslankyne, ktorý ju verejne poslal do pi*e, ale na to, čo si málokto pri takomto rokovaní uvedomuje.

Celý záznam z rokovania MsZ v Zlatých Moravciach nájdete tu: https://www.youtube.com/watch?v=axtxjuYUotQ

Mestské zastupiteľstvo (v obci obecné) je najvyšším orgánom mesta, na ktorom poslanci rozhodujú o majetku a verejných finančných zdrojoch. Hlasovaním o predložených návrhoch spravidla primátorom mesta, teda poslanci v podstate určujú kvalitu života občanov, úroveň vzdelávania v materských a základných školách, rozvoj mesta, investície a samozrejme rozhodujú aj o podmienkach pre podnikanie v danom meste. Niekoľko poslancov rozdeľuje spravidla niekoľko miliónový rozpočet a je len na nich, kam verejné finančné zdroje potečú. Znamená to teda, že sú to práve poslanci, ktorí rozhodnú o tom, či v meste budú kvalitné chodníky, upravená zeleň a verejné priestranstvá, aké budú miestne dane, koľko budú občania platiť za vývoz smetí, či aké dotácie na šport, kultúru budú presmerovávané.

Práve poslanci rozhodujú, či budú finančné zdroje smerovať do investícií vo verejnom záujme, alebo napr. nezmyselných rekonštrukcií pre verejnosť málo potrebných zariadení či dokonca aj do výplat zakúpených futbalistov v súkromnom futbalovom klube.

Netuším o čom konkrétne pojednával prejednávaný bod a čo konkrétne a v akom kontexte poslankyni na tomto konkrétnom rokovaní Mestského zastupiteľstva nebolo jasné. Faktom je, že jej záujem o vysvetlenie niekomu prekážal a keďže sa jednalo o financie, tak je namieste otázka z akého dôvodu? Mnou uvedené platí obecne a tento príklad len v plnej nahote odhaľuje nezáujem o preberanej problematike diskutovať a možno aj v tomto prípade bolo skôr v záujme niekoho konkrétneho niečo rýchlo odhlasovať a tému príliš podrobne nerozoberať. Ak áno, nejednalo by sa o výnimku – takto prebieha veľa zastupiteľstiev v mnohých mestách a obciach a tak o veciach verejných rozhoduje stále menej aktívnych poslancov a stále väčší počet volených zástupcov, dokonca bez naštudovania si problematiky len dvíha ruku.

Toto kratučké video nech slúži na zamyslenie sa voličov, ako je dôležité voliť ľudí čestných, schopných, vzdelaných a neskorumpovateľných aj do funkcií na nižších a tých najnižších stupňoch riadenia spoločnosti.

Ako som spomenul na úvod, väčšina diskutujúcich má z ľudí nachádzajúcich sa na monitore tohto videozáznamu srandu. Chyba! V skutočnosti ide o tragédiu, no nie pre tých ľudí na monitore ale pre samotných občanov.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img