ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Silný vietor bičuje západ aj východ Slovenska, bude aj snežiť. Tu sú rady polície

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM| Už počas včerajšieho dňa sa Bratislava a okolie trápili so silným nárazovým vetrom.

Silný vietor sa dnes očakáva najmä na západnom a východnom Slovensku. Front s dažďom, snežením, výrazným ochladením a silným vetrom v najbližších hodinách dorazí aj nad ostatné územie a zdrží sa tu niekoľko dní.

Prinesie výrazné zrážky, na severe a vo vyšších polohách čakajte aj poriadnu snehovú nádielku.

Slovenský hydrometeorologický ústav v súvislosti so silným vetrom vydal výstrahy prvého stupňa pre západ a východ krajiny.

TU SÚ RADY POLÍCIE AKO SA SPRÁVAŤ PRI SILNOM VETRE:
🌬️Obmedzte pohyb vonku.
🌬️Nezdržiavajte sa a neparkujte v okolí starších budov, veľkých stromov a vysokých stožiarov.
🌬️Nie je vhodné ani chodiť za silného vetra do lesa a približovať sa k spadnutým drôtom elektrického vedenia.
🌬️Nezabudnite pred odchodom z bytu alebo domu poriadne pozatvárať okná.
🌬️Zabezpečte domáce zvieratá.

TU SÚ RADY POLÍCIE AKO JAZDIŤ NA SNEHU
❄️ZÁKLAD SÚ ZIMNÉ PNEUMATIKY – Áno, toto je nevyhnutnosť.
❄️CIT S PEDÁLOM A VOLANTOM – Pri ovládaní auta je potrebné sa vyvarovať trhavého a prudkého pohybu. To by mohlo viesť k šmyku a následnej nehode. Pri jazde brzdite dlhšie a plynulo, rovnako to platí aj pri rozjazde.
❄️BEZPEČNÝ ODSTUP – Na snehu je brzdná dráha oveľa dlhšia a ako sme vyššie spomenuli, hrozí aj nebezpečenstvo šmyku pri náhlom zabrzdení.
❄️JAZDITE POMALŠIE
❄️ ODSTRÁŇTE Z AUTA NÁMRAZU A SNEH – Nevyhnutnosťou je to, aby vodič dobre videl na cestu. Odstránením námrazy z auta zase zabránite padajúcim kusom ľadu, ktoré môžu poškodiť ostatné vozidlá.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img