ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Mesto Sereď pripravuje návrat žiakov II. stupňa ZŠ do škôl

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mgr. Silvia Kováčová, vedúca odd. ŠRKŠ / 12 APR 2021 /
Základné školy Jana Amosa Komenského a Juraja Fándlyho sa v spolupráci so zriaďovateľom mestom Sereď pripravujú na prezenčné vyučovanie pre žiakov
II. stupňa. Má sa tak stať najskôr od 19. 04. 2021 v súlade s pripravovaným rozhodnutím ministra školstva. Podmienkou nástupu žiakov podľa platných predpisov je stále negatívny výsledok testu nie starší ako 7 dní. U detí materských škôl a žiakov I. stupňa základných škôl je to test vykonaný u aspoň jedného zákonného zástupcu. U žiakov II. stupňa je to výsledok ich testu.

Okrem známych testov výterom z nosa sa na školách pripravujú aj na realizáciu kloktacích testov. Sú určené pre žiakom II. stupňa. Výhodou kloktacích testov je omnoho presnejšia – citlivejšia detekcia prítomnosti vírusu SARS–CoV-2. Zároveň odber vzorky prostredníctvom výplachu ústnej dutiny predstavuje najmenej invazívnu formu odobratia vzorky oproti výterom z nosohltana. V trnavskom kraji zabezpečuje kloktacie testy spoločnosť UNIPHARMA – 1. slovenská lekárnická akciová spoločnosť. Predpokladaný termín prvého kola kloktacieho testovania je streda 14. 04. 2021. Výsledky by mali byť známe do 72 hodín. Všetky informácie o testovaní spolu s inštruktážnym videom si majú možnosť rodičia a žiaci pozrieť na https://testujemeskoly.sk/. Obe školy teraz zisťujú záujem o tento spôsob testovania.

Mesto Sereď pre rodičov detí materských škôl, rodičov žiakov I. stupňa základných škôl a žiakov II. stupňa základných škôl, ktorí budú preferovať výterové testy, pripravuje testovanie antigénovými testami v sobotu 17. 04. 2021.
Vážení rodičia, sledujte aktuálne informácie na stránkach škôl. Zvážte so svojimi deťmi spôsob testovania, aby sme spoločne zabezpečili návrat detí do bežného školského života.

 

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img