ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Rezort práce je pre zvládnutie krízy podľa prezidentky kľúčový

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala v piatok 9. apríla 2021 do funkcie ministra práce, sociálnych vecí a rodiny opäť Milana Krajniaka. 

V príhovore prezidentka zdôraznila, že v uplynulých mesiacoch sa pomery v sociálnej oblasti výrazne skomplikovali, pretože celé odvetvia ekonomiky boli buď vyradené z činnosti, alebo je ich činnosť výrazne ochromená. Mnohí zamestnávatelia a zamestnanci podľa prezidentky zvládajú prepad len s veľkými ťažkosťami, pričom sociálne nerovnosti sa prehĺbili do takej miery, že sa z toho stáva problém, ktorému sa treba vážne venovať.

„Ak som pred týždňom pri vymenovaní členov vlády Eduarda Hegera kabinet ako celok požiadala, aby svoju pozornosť namseroval najmä voči tým, ktorí v pandémii najviac stratili, ešte naliehavejšie tento apel smeruje voči vám, vážený pán minister práce. Váš rezort je vo vláde kľúčový a môže zásadným spôsobom ovplyvniť, v akom ekonomickom stave a v akej sociálnej kondícii vyjdeme ako štát z pandemickej krízy.“ 

Prezidentka pripomenula, že žiaden systém nie je dokonalý a vždy sa nájdu ľudia, ktorých životná situácia je zložitejšia, a na ktorých sociálne dôsledky pandémie dopadajú obzvlášť nepriaznivo. Podľa nej by sme mali mať na pamäti seniorov a dlho diskutovanú reformu dlhodobej starostlivosti, rodičov, ktorí sú samoživiteľmi, či deti a mladých ľudí, ktorí u nás dlhodobo patria medzi skupiny v najväčšom riziku chudoby.

„Nezabúdajme, že na život v ľudskej dôstojnosti majú právo aj ľudia, ktorí dnes živoria z príjmu po hranicou, ktorú štát uznáva ako minimum potrebné na prežitie. Spoločnosť je len tak silná, ako sa vie postarať o svojich najviac skúšaných.“

Na záver prezidentka vyhlásila, že Slovensko veľmi potrebuje silného ministra práce, ktorý bude zvládnutie dnešnej krízy vnímať nielen ako svoju profesionálnu, ale aj ľudskú životnú výzvu a urobí všetko, čo je v jeho silách, aby v tejto historickej skúške so cťou obstál.

 

zdroj: prezident.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. „Keď som podával pred viac ako dvomi týždňami demisiu, tak som ju podával s vedomím, že podávam demisiu a nieže robím divadielko na to, aby som sa mohol o päť minút vrátiť,“

    Toto je návod ako si nasrať do huby.

  2. Pani prezidentke chyba odvaha povedať bláznovy pravdu ze to nemá v hlave v poriadku. Že vraj vrchná veliteľka armady. Zbabelec nemôže byť prezidentom a už vôbec nie vrchním veliteľom armady. Pani prezidentka robí gašpara že vraj slovenskej vláde.

  3. 18:26 prosím ťa, vráť sa do školy! Tvoj pravopis je otrasný, presne zodpovedá tvojmu zmýšľaniu, robíš zlú reklamu svojmu vodcovi. Ale presne zapadáš do jeho volebného teritória, všetci ste rovnakí.

  4. 19:42 pravda je viac ako pravopis, matelko je pako, možná ovláda pravopis, v prvom rade je to plagiator, mňa zaujíma pravda.

  5. Vyzerá to tu,ako keby bola uhorková sezóna.Vobec nič sa zrejme na Slovensku nedeje,Tak sa uverejňujú témy,ako v pionierskom časopise“Iskra“

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img