ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Župa začne s opravou štyroch mostov na cestách II. triedy, ďalšie plánuje

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TT SK |MM| Trnavská župa začne s rekonštrukciou štyroch mostov na cestách II. triedy. V poveľkonočnom týždni Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja (SÚC TTSK) odovzdala staveniská zhotoviteľom prác.

 

„Tento rok plánujeme 51 investícií do cestnej infraštruktúry, na ktoré máme vyčlenených 10 miliónov eur. Až v 17 prípadoch ide o mosty, ktoré naši predchodcovia zanedbávali. Som veľmi rád, že sme hneď začiatkom jari rozbehli štyri rekonštrukcie naraz,“ skonštatoval trnavský župan Jozef Viskupič.

 

Rekonštrukciou prejde most na ceste II/499 nad železničnou traťou Bratislava – Žilina v Piešťanoch, ako aj most na ceste II/500 cez potok Vrbovčianka za obcou Sobotište. Na ceste II/504 budú opravené hneď dva menšie mosty, a to cez bezmenný potok pri Trnave a v inundačnom území za obcou Dubovany.

 

Ako doplnil riaditeľ SÚC TTSK Dalibor Trebichalský, „rekonštrukcie mostov sú časovo, technicky i finančne omnoho náročnejšie, ako bežné opravy ciest. Priebežne zisťujeme ich stav pomocou rôznych diagnostických metód. Takto dokážeme včas odhaliť prípadné poruchy, odstránením ktorých výrazne predlžujeme životnosť mostov.“

 

V tomto roku zamestnanci SÚC TTSK vykonali diagnostiku už štyroch mostov, medzi nimi aj mosta na ceste II/502 v Horných Orešanoch. Prebieha aj verejné obstarávanie rekonštrukcie najväčšieho cestného mosta v kraji, mosta cez rieku Váh v Hlohovci. Koncom marca organizácia vyhlásila verejné obstarávanie rekonštrukcie mosta na ceste II/499 nad diaľnicou D1 v Piešťanoch v odhadovanej sume takmer 850 tisíc eur bez DPH.

 

Trnavská župa má v správe 385 mostov na cestách II. a III. triedy. Z nich je až takmer 22 % v zlom, veľmi zlom, až havarijnom stave. Priemer na celom Slovensku je asi 14 %.

 

Jozef Viskupič, trnavský župan

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Bohužiaľ v krajskom zastupiteľstve Sereď nemá zastúpenie. Iným poslancom a pánovi zupanovi je to ukradnuté. Pri najbližších voľbách by na to mali Sereďania myslieť.

  2. suhlas s Anonymom, presne tak, cest tym hnusnym komunistom co urobili za cca 41 rokov, to tato karikatura tzv. demokracie zlodeji vagabundsky nedobehnu ani za 100 rokov, kolko mostov sa urobilo za tych 41 rokov a kolko za tychto 31? ci teraz je korona pardon, cize vsetko sa zastavilo pardon

  3. Cakaju kym nespadne.
    Bude to vyhodnejsie. Urcite nie lacnejsie. Technicky a konstrukcne nove. Armatura ma tiez svoju „zivotnost“. Je znity ako vlada. Zvnutra sa rozklada…

  4. A Sereď zasa bokom.
    Most ponad železnicu si ešte asi na seba nezarobil.
    Ešte treba vybrať pár koruniek na pokutách do mestskej kasy…
    Pri najbližšich voľbách seredský most bude stále mimo.
    Ak dovtedy nespadne.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img